Cine nu cunoaste "Puiul"? http://e-povesti.ro/povesti/ioan_alexandru_bratescu-voinesti/puiul
Numai ca acesta a zburat, si nu a "vorbit".
"Nu crede pe un prieten, nu te increde in ruda cea mai de aproape; pazeste-ti usa gurii de cea care iti sta in brate!" (Mica.7:5)
"Nu blestema pe imparat, nici chiar in gand, si nu blestema pe cel bogat in odaia in care te culci; caci s-ar putea intampla ca pasarea cerului sa-ti duca vorba, si un sol inaripat sa-ti dea pe fata vorbele." (Eclesiast.10:20)
Pai,fiecare moare din vina lui, nu din a altcuiva.
Sper ca am fost de ajutor Funda?
Se refera la oameni in general, niciodata ceilalti nu vor sti ce ai gandit, simtit, adica trairile interioare, sub forma proverbului, limba pe care ai vorbit-o tu nu o va cunoaste in intregime nimeni pentru ca nimeni nu se poate pune in totalitate in locul tau.
Unele păsări decid că e prea obositor să dea din aripi şi aleg să fie pisici la ora nouă pe un pietonal (cu măcar o fântână funcţională dacă-s avangardiste). Bătrânii le cred că singuratatea naşte feste ale imaginaţiei şi oricum au vederea foarte foarte proastă. Când se lasă întunericul aceştia însă plutesc grăbiţi spre remi şi antena3 iar măturatorul ce vine sa cureţe pietonalul loveşte în cap păsările cu mătura ţipând ’plecaţi d-aci saci de pene sa va! #$%^, vă urăsc’ şi păsările revin să fie păsări, dau din aripi până la o creangă liberă unde adorm în lilieci.
Gandeşte-te la povestea cu cenuşăreasa fără happy-ending.
Nu e nici o mare ghicitoare adica orice pasare la anii ei va pieri sper ca te-am ajutat