anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum interpretați voi următorul citat:?

"Ferește-te de îndrăzneala timidului sau de furia omului răbdător."

Răspuns Câştigător
| LordCristobal a răspuns:

Buna!
Citatul se aplica destul de bine in realitate.
Un om timid de obicei nu e indraznet și nu își etalează calitățile in public.Dar când sa își folosească talentul pentru realizarea unui obiectiv atunci va muta munții din loc.Totul e să își conștientizeze potențialul.
Un om răbdător e greu de enervat dar atunci când e provocat va ieși fiara din el la propriu, adica va fi vai și amar de cel care îl enerveaza.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ca o persoana sa reactioneze contrar personalitatii/principilor ei trebuie sa ajunga intr-un punct critic, sa fie ridicate/distruse niste bariere morale. Indrazneala timidului, chiar si furia omului rabdator, poate fi manata de disperare.
Un om rabdator nu va ingnora furia, ci o va da la o parte, iar atunci cand il aduci intr-un punct critic toat acea furie acumulata se va manifesta foarte puternic. Nu neaparat prin violenta fizica, cu toate ca este o posibilitate, ci prin reprosuri care s-au strans in timp, o raceala fata de persoana care a adus-o in acea stare, etc.
Desigur, sunt si foarte multe exceptii. Astfel de afirmatii generalizeaza niste lucruri situationale.

| HUAWEHUAWE a răspuns:

E simplu, cel timid cand indrazneste, chiar isi doreste si insistenta va fi crescuta prin dorinta.

furia omului rabdator =el nu te pedepseste pentru 1 fapta, te iarta de 100 dar si cand nu mai poate ierta, le platesti pe toate, pentru ca e mult prea plin de ura si nervi, depinde ce ii faci.

| Jessica1235 a răspuns:

În felul următor:
- Un timid de obicei nu e îndrăzneț dar atunci când își face curaj probabil că o să se întâmple ceva măreț
- un om care are o răbdare de fier dar totuși cineva reușește să-l scoată din sărite clar o să o pățească rău de tot

| Momentan a răspuns:

Unde l-ai găsit pe primul?

| anonim_4396 explică (pentru Momentan):

Îl știu de la profa de mate din liceu.

| Momentan a răspuns (pentru anonim_4396):

Merci! Nu il găsisem, dar nici nu îmi pare că sună bine pentru a fi citat. Înțeleg "Ferește-te de furia omului răbdător". Sunt multe cazuri în care oamenii au răbdat până au recurs la gesturi extreme. Important este să ai o limită de bun simt în toate și pentru oricine.

De altfel, mulți cataloghează persoane ca fiind timide când de fapt acestea sunt introvertite. Așa că atunci când mai catalogăm pe cineva timid doar pentru că nu l-am observat, ar putea să ne surprindă acțiunile acestuia.