Daca ar fi sa analizam cu deamanuntul lucrurile, toti oamenii ajung la sinucidere -fara nici o exceptie.
Unii nu o fac si isi iau inima in dinti calcand in picioare pe altii, stricandu-si in felul acest caracterul; altii raman in starea aceasta deprimata; iar altii -cei mai fericiti- alearga la Dumnezeu dupa ajutor. Aceasta de pe urma este cea mai buna solutie.
Nu stiu care este relatia ta cu Dumnezeu -daca nu exista niciuna sau daca exista. Stiu doar ca cine nu crede in razboiul dintre Domnul Hristos si Satana va cadea secerat de acest print al intunericului. Ingerii lui Dumnezeu lupta pentru noi ca sa ne salveze; ei ne ofera raze de speranta spre Dumnezeu. Daca ignoram ajutorul divin, suntem terminati.
Este normal sa ne simtim tristi si abatuti; dar sa privim cu credinta la Acela care neobosit lupta pentru noi. Numele Lui este Emanuel(care inseamna "Dumnezeu cu noi"). Domnul Hristos nu a murit pe crucea de la Golgota ca apoi sa ne spuna: "Eu Mi-am facut datoria fata de voi; de-acum oameni buni descurcati-va singuri cum puteti fiecare". Nu. El nu ne-a parasit. Zi de zi si clipa de clipa lupta pentru noi in mod individual ca sa ne salveze din atacurile acestui vrajmas invizibil -Satana- si ingerii lui. Siguranta noastra sta in a ne pune toata vointa de partea lui Dumnezeu.
Vrajmasul este tare siret. El il face pe om sa-L respinga o viata intreaga pe Dumnezeu; si cand omul simte nevoia de a veni la Dumnezeu, vrajmasul vine cu insinuarile lui in mintile si inimile noastre ca Dumnezeu nu ne mai iubeste, ca dupa atata timp sa nu ne asteptam ca Dumnezeu sa ne ierte si sa ne primeasca. Sa nu dam crezare acestor ganduri. Pilda cu oaia ratacita unde pastorul lasa pe cele 99 de oi si se duce si o cauta pe ce-a pierduta si nu se lasa pana cand nu o gaseste, exprima doar putin din dragostea si bunatatea lui Dumnezeu fata de fiecare muritor.
Crede ca El te iubeste; caci asa si este indiferent de viata pe care ai trait-o pana acum. El vrea sa avem nu doar viata si bucurie; destul de des in Noul Testament vei gasi expresiile "viata din belsug" si "bucurie deplina". Priveste la El si vei trai; viata ta se va schimba si va capata un sens. Viata fara Dumnezeu nu are niciun sens, ci doar dorinti si placeri trecatoare care nu satisfac nevoile vitale ale sufletului, nevoile spirituale.
Nu vorbesc de meditatii, de yoga, de nirvana sau budism; nu vorbesc nici de mersul la biserica aceea care este mai rece spiritual decat toti ghetarii din antarctica; nu vorbesc nici de aprinsul lumanarilor si nici de inchinarea la icoane care nu pot sa vada nici sa simta, nici sa miroasa si nici sa auda; nu vorbesc nici de piosenia femeilor care merg necurmat la biserica, care respecta toate obiceiurile ei si care ar fi in stare sa ucida pe cei ce le-ar impiedica sa le deranjeze de la ritualurile lor.
Vorbesc despre a-L cauta pe Dumnezeu cu toata inima. Unde? In camaruta ta, in singuratate, pe genunchi, in gand sau cu voce tare, si spunandu-I tot ce ai pe suflet in cuvintele tale.
Parintii nostri au neglijat sa ne ofere o educatie in sensul acesta. Ei au trait la propriu si la figurat fara nici-un Dumnezeu pe lume -asa cum obisnuim sa ne exprimam. Dar Dumnezeu stie cat de important este ca sa fim mantuiti -pe El L-a costat viata Singurului Sau Fiu- de aceea El nu a lasat mantuirea noastra pe mainile oamenilor neglijenti (de parinti vorbesc). El iti ofera astazi sansa la mantuire. In viata fiecaruia dintre noi Dumnezeu deschide o rascruce, unde ne asteapta si ne intreaba: "Suflete, incotro vrei sa te indrepti? Nu ti-a obosit picioarele mergand pe cararile lumii acesteia fara nici un scop? Cat timp mai ratacesti pe pamantul acesta? Nu vrei sa mergi astazi pe drumul vietii?"
"Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el." (Apocalipsa.3:20) Este usa inimii. Ii vei dechide tu oare? Este alegerea ta, si este alegerea mea. Tu ce alegi?
http://www.google.ro/......http?/url
Rutina si plictiseala merg mana in mana cu depresia...
Cea mai buna modalitate de a trece peste ea este sa iti tii mintea ocupata, nu sta intre 4 pereti...consuma-ti timpul cu ce poti. Si asta preferabil in afara casei
Totul tine de vointa ta. Daca nu vrei sa ai acele ganduri nu o sa le ai. E ceva ce poti controla.
Gaseste, gandeste-te si fa lucruri inedite. Probabil te-ai saturat de societate cum multi o fac.
Dacă chiar ai avea depresie ți-ai da seama din prima.
Doar pentru că acum ești trist asta nu înseamnă că o să îți vină gânduri de sinucidere în viitor.
Dacă ești trist fără motive sau din motive mai banale să știi că o să-ți treacă cu timpul, dar mai bine îți găsești niște hobby-uri cu care să îți preocupi timpul.
Dar depresia și gândurile de sinucidere apar doar din motive serioase, atunci când treci prin situații dificile, nu apar așa degeaba.
Bună! Toţi avem perioade în care suntem trişti,fie pentru o zi-două,fie pe termen mai lung. Dar trec. Probabil ţie ţi-a pierit cheful de viaţă,iar,din punctul meu de vedere este absolut normal,i se poate întâmpla oricui, şi pur şi simplu eşti trist. Sau, pur şi simplu alte probleme personale. Ideea este că, atât cât realizezi acest lucru şi nu este ceva ce nu poţi controla, este totul în regulă
Atunci cînd nu ai dispoție, nimic nu îti aduce satisfacție și cînd tot din jur te enervează atunci e depresie. Dar depinde doar de tine dacă treci repede starea asta! Baftă și nu-ţi pierde timpul cu depresii!
AvalohAlyn întreabă: