Le demonstrezi ca ii iubesti prin faptul ca-ti pasa de ei, ca le esti aproape in momentele importante ale vietii, fie placute fie mai putin placute. Prin faptul ca se pot baza pe tine atunci cand au nevoie de sprijin.
MaDoaren1DeTotCeEsteInJurulMeu
Cred ca uneori este bine sa le amintesti asta prin vorbe si prin fapte.Fiecare om are nevoie de semnificatie, de valoare.Ce te costa sa le aduci un zambet pe obraz? Putina vointa.
Georgiana
Domnul Isus a luat asupra Lui pacatele si bolile noastre.Domnul Isus este langa cel cu inima zdrobita, este mangaiere, alinare.Noi trebuie sa ne asemanam cu El sa facem faptele pe care El doreste sa le facem.
Ptr ce e nevoie de demonstratii acolo unde se vede clar? Tu nu esti in toate doagele.
Ema,ai cumva cunostinta de vreun grad de rudenie intre tine si Duiliu Zamfirescu? Numai ala era cu idealizatul intrecind orice masura.
O dragoste adevărată este exprimată prin cele 3 moduri prezentate: Cuvinte, gesturi, fapte. Sunt indispensabile una faţă de alta. Cele trei moduri vin în același pachet, nu poți zice am fapte dar nu am cuvinte sau am gesturi dar nu am fapte, bineînțeles ele trebuiesc arătate într-un cadru normal nu duse la extrem.
Le demonstrez prin cuvinte care trec la fapte; se simte asta...din ceea ce fac.
Nu trebuie sa le demonstrei, daca sunt destul de destepti isi vor da seama singuri...
Atat cuvintele, cat si gesturile si faptele, joaca fiecare un rol in a demonstra cuiva drag ca il iubesti.
@Ema am o problema cu chestia asta :"Cred ca uneori este bine sa le amintești asta prin vorbe și prin fapte.Fiecare om are nevoie de semnificație,de valoare.Ce te costa sa le aduci un zâmbet pe obraz?"Iisus s-a chinuit pe Golgota și a murit pe cruce,iubindu-i pe cei din jur! La fel, martirii, și-au iubit călăii.Cred ca Dragostea lor a fost adevărată; dar sunt sigura ca nu a adus vreun zâmbet pe fata călăilor! cu atât mai puțin, sa le facă ziua mai buna! Adevărul e ca exista pur și simplu oameni care nu au ce face cu dragostea noastră! Dragostea NU se măsoară în rezultate! Sa iubesc pentru a obține un răspuns de la ceilalți? Mai e Dragoste asta?
@Ema este uluitor cum se poate spune ceva atât de corect, într-un sens atât de dramatic de greșit! Dar nu este vina ta, ca știu ca sunt mulți care gândesc asa.Este vina unei greșeli teologice,o traducere cu bucluc,pe care nu mai reușim sa o scoatem din Biblie de mai multe decenii:"este vorba de versetul "El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre, dar nu numai pentru păcatele noastre, ci și pentru ale lumii întregi". Traducerea corecta(și nu trebuie sa ma crezi,chiar te rog sa verifici) zice"El este jertfa procesului de ispășire(Yom Kippur)"(însuși).De aceea i se spune Rascumparator! Acum nu mai am timp, dar te rog, încearcă sa găsești pe cineva care sa explice mai clar ce vreau sa spun.Ca merita!
Asculta-ti interiorul. Daca in tine exista emotii care nu iti face placere sa le simti fa in asa fel incat sa te simti bine. Exprima-te prin felul tau de a fi, fii cat mai natural/a. Evita artificialitatea, nu esti actor toata viata, stii cum se zice.
Faptele tale. Cuvintele sunt uneori de prisos, pentru ca ei iti arunca des cvnantul : DOVEDESTE! funda?
Prin toate trei metodele deoarece:cand le spui cuv.frumoasa ii faci sa se simta minunat, cand faci gesturi extreme le dovedesti un lucru si prin fapte le arati cat ii iubesti!
Prin toate.dearece prin cuvinte poat sai rat cit de sincer sunt, prin gesturi cit de iubitor sint si prin fapte cit de bun sunt. Funda?
Ca sa le arati ca ii iubesti nu trebuie sa le zici cuvinte pompoase, gesturi extreme sau alte chestii! Trebuie sa te compori normal! Si sa ii ajuti cum poti in situatii mai dificile! Desi am 14 ani am trecut prin asemenea lucruri!
anonim_4396 întreabă: