Oamenii nu s-au nascut egali si nu vor ajunge niciodata egali, oricat s-ar straduii. Imi cer scuze celor de mai jos care spun ca ii inteleg pe oameni si imi cer scuze si fata de cei care ii acuza pe unguri, domnilor in ochii mei sunteti ipocriti. Nu admir ungurii, dar nici cu romanii nu m-as lauda prea mult, nu cu cei de acum cel putin, desigur exista si printre noi si in trecut romani a caror nume l-as striga cu mandrie adaugand ca sunt roman ca si el. Pentru ca asta sunt, ROMAN, dar si ce daca? Sunt om in primul rand, sunt om creat de Dumnezeu ca multi altii, fie ei credinciosi sau necredinciosi, cum pot eu sa spun ca sunt diferit de un ungur, un tigan cand daca ne taiem toti venele curge tot sange?
Nu, nu este asta. Oamenii se diferentiaza prin taria de caracter, prin istetimea in a lua decizii. Prin abilitatea de a hotari ce decizii sunt corecte pentru el si vor fi acceptate de societate. Oamenii trebuie catalogati dupa faptele lor, dupa deciziile lor, pentru ca in fata lui Dumnezeu, cu totii suntem OAMENI.
Acum, ai spus si ceva despre cei cu probleme fizice sau psihologice, e drept ca nu este vina lor ca sunt asa, dar lumea este impartita in societati, exista o societate pentru cei cu probleme si una pentru cei fara probleme, nu-i poti amesteca tocmai pentru ca oamenii nu sunt egali.
Este irelevant daca intelegi sau nu pe cineva si nu esti capabil inca sa-l iubesti.
Dar va intreb eu, putem oare sa intelegem pe cineva care ne fura, ne tradeaza si ne injughie pe la spate? Putem oare sa-l iertam si sa-l iubim. Nu, pentru ca suntem oameni, nu Dumnezeu.
Socializand cu ei dar de hoti nu scapi pentru ca te fura. Mai bine lasam lumea asa cum e si ne ferim de cei care nu ne plac
Nu socializam cu hotii, e clar!
Nu putem face nimic în privinţa asta. Părerile întotdeauna vor fi contradictorii.Prin asta se deosebesc oamenii. Dacă toţi ar fi blânzi, lumea ar fi perfectă, dar nu am mai distinge binele de rău. Oamenii descrişi de tine au nevoie de înţelegere şi pentru înţelegere e nevoie de timp, pe care majoritatea îl pierd inutil.
Spune tu!
Oricum, s-a inteles esenta!
Hai sa ne punem in pielea celor 100 de romani prezenti aseara la meciul de handbal Ungaria-Romania. Cate insulte, huiduieli si gesturi obscene au trebuit sa suporte. Ce parere ai avut de 1 decembrie, cand noi puneam tricolorul la geamuri, ei puneau doliul (CV&HR). De tigani... nici nu mai are rost sa pomenesc de magariile facute
Dacă o parte din Ungaria(nu vreau să generalizez)dovedește că materia cenușie lipsește cu desăvârșire asta nu înseamnă că trebuie să le luăm exemplul și noi.
De acord cu tine! Sunt exceptii de regula! Nu toti or fi la fel
Sa lasam legea sa le ocupe de ei.
Sunt împotriva discriminării de orice fel. Oamenii ar trebui să înțeleagă că suntem diferiți,că ideile noastre pot să nu conincidă mereu ȘI că 'a râde' de o persoană că nu este ca tine este un semn de prostie! Atât timp cât nimeni nu este perfect,nimeni nu are dreptul să judece alte persoane.(Poate că X este un slab sportiv,dar asta nu înseamnă că nu poate perfoma în altceva)
''Ce putem face ca acesti oameni sa nu mai fie margilalizati?''
Putem informa poporul, poate că nu putem schimba concepțiile vechi(care au trăit o viață crezând ceva fals), dar putem schimba mentalitatea greșită a tinerilor prin diverse concursuri(O.L.A.V.), filme, eliminarea violențel etc
Foarte greu de inteles ce scrii tu acolo!
Sa educi oamenii e misiune imposibila pentru multi dintre noi
Sa le arati unde gresesc la fel.
Eu inteleg imediat fiecare tip de om, problema e ca unii se manifesta diferit din lipsa de materie cenusie si din cauza a prea multe ore de stat pe net sau din contra, din lipsa accesului la informatie. Din pacate chestiile astea nu se pot corecta (exceptand accesul la informatie) fiindca asa este firea umana si atunci nu ramane decat sa-i toleram sau sa-i ocolim (daca ne repugna anumit tip de comportament). Eu daca imi dau jos pantalonii in fata ta si mi-o flutur in vant fac pariu ca nu ma vei intelege (e un exemplu mai fortat ca sa intelegi la ce ma refer). D-aia niciodata oamenii nu vor putea trece peste fixuri, stereotipuri si mentalitati fixiste. Insusi ideea ca ar trebui sa depasim aceste bariere este un fix si o mentalitate iritanta (ideea de a incerca sa schimbi gandirea altora) care mai si coincide cu doctrina religioasa (numai religiile incearca sa-ti schimbe mentalitatea si sa te schimbe ca om).
P.S: ''Ce putem face ca acesti oameni sa nu mai fie margilalizati?''
Nimic, este legea naturii. Cine nu se poate adapta moare. Asa este de cand lumea, nu de ieri de azi. Nu societatea trebuie sa se adapteze la nevoile individuale, indivizii trebuie sa se adapteze la nevoile societatii, este foarte simplu. Asta este legea lucrurilor, asta este randuirea general valabila in univers.
Sa iti zic eu cum.Le dai buna ziua si zambesti si mergi mai departe.ca nici tu nu-s tii ce fel de om e, nici el ce jigodie esti tu.)) Scriu la general si bineinteles glumesc.
Ai dreptate,sti ramon cu cat ajuti omul mai mult cu atat isi bate joc mai tare de tine asta e realitatea,asa e omul cat i dai e multumit cand nu-i dat isi da in cap,respecta pe cine te respecta, cine isi bate joc de tine ignora-l, iar despre intrebare nu-mi pasa de societate, de semeni din jurul meu ca nici lor nu le pasa de mine, mi egal ce fac ati, o data de cariun sa dam o paine la saraci apoi uitam de ei da sti ce frate daca nu ar bea si ar fuma ar avea ceva si 18 copii facuti pentru alocatie
Asa e.Saptmana trecuta am dat un pc mai ...vechi de pomana unei familii care avea nevoie la copii.Tot imi cerea voie sa ii las doua trei minute pe facebook sa vada mesajele si am hotaart ca in seara de sf, Nicolae sa le fac bucuria asta/L=eam dat unitatea compleat numai sa intre pe net.Acum se implinesc o saptamanaa cand nici la telefon nu mai raspunde, nu mai zic ca trece fara sa mai dea binete. Asa ca dragi amici, buna ziua sanatate si atat.Mai ajut cu o vb buna, cu altceva nimic.
Exact ce am spus si eu man, si aici pe TPU nimeni nu multumeste, ba frate te ajut multumeste si tu ca imi pierd timpul aiurea, ceea ce real costa, sti cat costa sasi duci pc ul la un service? e un exemplu
Admirabil gestul ramon! Fapta ta buna ramane intiparita in mintea si suftelul tau!
Nu astepta multumiri pentru ca vei fi raspatit inr-un tarziu!
Am 41 de ani, renunt sa mai astept.Sa nu ma iei ca voi sta in dreapta tatalui ca am buzele crapate zau.
SA traiesti inca pe atata romon si inca ceva desupra!
Nu la asta m-am gandit! Si tu la randul tau ajutat
Sau binele facut se uita?
Pot spune ca cel de sus m-a ajutat.Mi-am gasit jumatatea care s-a dovedit peste ...asteptarile mele.Am liniste, sanatate cat de cat, multumesc lui Dzeu pentru tot.Da, am ajutat si cred ca dzeu mi-a dat pentru toti.Nu astept nimic de la nimeni dar nici fraier nu sunt sa refuz.
Multumesc pentru urare, as vrea sa se implineasca ceea ce mi-ai urat dar ma gandesc cum imi voi mai tarai icioarele atunci si cum imi voi face eu selfi=uri in pampersi.))))
anonim_4396 întreabă:
OnePiece întreabă: