| RAY a întrebat:

Cum poate fi numit o persoana care nu crede in absolut nimic?

Răspuns Câştigător
| DoarUnAltAnonim a răspuns:

Inteleg ceea ce spui...Asta se rezuma la a fi o persoana optimista, sa ai speranta etc. Insa nu ai nevoie de credinta pentru asta. Poti sa traiesti fara sa crezi in ceva anume si, totusi, sa fii optimist.

58 răspunsuri:
| Nume2 a răspuns:

Ateu, daca te referi la divinitati

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sceptic.

| cristi202 a răspuns:

Zapacit. happy
Nu poti sa nu crezi in ceva in viata, sa treci prin ea ca pestele prin apa.

| lplostonyou a răspuns:

Ciumpalac happy

| AndreiM77 a răspuns:

Nu ai cum sa nu crezi in ceva/cineva, nu exista asa ceva.
Esti ateu, crezi in evolutie, deci tot in ceva crezi.

| SG1995 a răspuns:

Inexistent, un om care își pune la îndoială tot și neagă tot nu există, sau există dar un astfel de om nu poate trăi, deoarece un om care nu caută să dea vieți sens moare, pentru că ajunge în depresie și se sinucide.

| anonimaaa358832 a răspuns:

Astfel de persoană nu se poate numi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Nume2):

Chiar si.un ateu crede in ceva, intr-o idee...
Crede ca nu exista vreo divinitate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred ca se poate asa ceva

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toma-Necredinciosu'

| RAY explică (pentru AndreiM77):

Una e cand crezi fara sa ai dovezi =credinta alta e cand sti = stiu ca da pot dovedi ca e adevarat ceea ce stiu

| SG1995 a răspuns (pentru RAY):

De fapt în cazul ateismului e tot credință fără dovezi, pentru că deși poți infirma teza Dumnezeului biblic, sau a zeilor antici, nu poți infirma definitiv teza oricărei alte existențe divine, deși e adevărat că a fost pusă următoarea problema :
Știința nu poate infirma palpabil nicio chestie pe care și-a imaginat-o omul de-a lungul timpului. De fapt în mod ciudat ideea asta ar putea fi motorul idealismului, care spune că ideeile nu suma a ceea ce percepem din exterior, ci exteriorul este suma ideeilor, adică ad literam idealismul spune că noi ne creeăm relatitatea pe baza percepțiilor noastre din moment ce fiecare individ percepe diferit relatitatea, dar această teză filozofică nu ține cont de normă, sau norma este suma tuturor punctelor de vedere comune pe care le poate avea o societate.

| RAY explică (pentru SG1995):

Man ateismul nu-i-a infirma definitiv teza oricărei alte existențe divine,ateimul e ca de exemplu nu stiam ce e traznetul uni spuneau ca e zeus alti ca nu cred ca e zeus,una din cele doua parti a avut dreptate dar putea sa nu aiba nici una dreptate, practic cei care nu credeau nu infirmau ce zeus nu e cauza si ca ei nu considera, nu cred ca zeus e cauza, un om chel nu are credinta ca nu e chel man, asa nici eu nu am credinta ca consider ca fantomele sunt un mit, apropo ai vizitat ceva cool la viata ta?

| GoldenZenith a răspuns:

Mort. Numai mortii nu mai cred in ceva, pentru ca nu mai au cum. In rest, e imposibila ideea.

"un om chel nu are credinta ca nu e chel man, "

Aici cred că nu de fapt nu înțelegi bine conceptul de "credință", și anume credința e o certitudine a unui lucru indiviferent că acel lucru e adevărat sau nu. De exemplu eu cred că cerul e albastru, evident că e adevărat că eu asociez culoare cu cuvântul "albastru", iar culoarea e formată de percepția mea, bun tot așa poate să vină cineva și să zică cerul e verde evident și aia e o credință cât se poate de reală și din punctul său de vedere e adevărat chiar dacă e împotriva simțului comun care îi infirmă credința. Cam tot așa e și cu religia, în definitiv știința nu poate demonstra existența sau inexistența unei creaturi.

"apropo ai vizitat ceva cool la viata ta?"

Păi am fost la Muzeul Național de Istorie din Iași cu vreo 12 ani în urmă, tot în Iași am vizitat casa lui Ion Creangă, am vizitat cetatea din Alba Iulia, și cea din Sighișoara, etc., iar acum doi am fost în Suedia. Faza e că am avut destule ieșiri, mai ales că aveam un cerc de cunoștiințe neo-protestante dar prea vizitam cine știe ce monumente sau așa mai departe.

Ateismul nu-i certitudine a unui lucru indiviferent că acel lucru e adevărat sau nu

Practic chiar asta e, pentru că nici credinciosul, nici ateu nu poate demonstra ceea ce afirmă. Științific e imposibil să demonstrezi existența sau inexistența Divinități.

Da asa e man, dar nu inseamna ca daca nu poti dovedi exista acel lucru, pur simplu nu are sens sa dovedesti ce nu exista si ce exista, ateismul nu-i o afirmatie, infirmatie

| AndreiM77 a răspuns (pentru RAY):

No..., adica de ex. eu nu cred in nimic, cu toate ca cred in ceva. Paradoxal, dar adevarat. Daca stii un lucru nu inseamna ca si crezi in acel lucru. Eu stiu de evolutie, dar nu cred in ea, daca nu cred in evolutie, cred in creatie, daca nu cred in creatie, cred in evolutie, daca nu cred nici in aceste 2 teorii cred alta teorie, si tot asa.

In ce crezi de fapt man?

| Nume2 a răspuns (pentru RAY):

ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Persoană care, bazată pe cunoașterea științifică și pe interpretarea materialistă a fenomenelor naturii, neagă existența lui dumnezeu sau a altor divinități și luptă cu argumente științifice împotriva religiei; persoană care nu are nici o credință religioasă.
sursa: DLRLC (1955-1957)
Ateismul se refere clar la religii.

Creatie

| Nume2 a răspuns (pentru Nume2):

Refera*

Dar nu ai dovezi man dar nu crezi in ceva ce sunt dovezi, asta e aiurea

| RAY explică (pentru Nume2):

Nu citi definitia din dex e una stupida, in primul rand ateismul nu are legatura cu stiinta, nici nu neaga existența lui dumnezeu sau a altor divinități și luptă cu argumente științifice împotriva religiei; persoană care nu are nici o credință religioasă ala e antiteism

Ateismul reprezintă, într-un sens larg, respingerea credinței în existența unor zeități.[1][2][3][4][4][5][5][6][7] Într-un sens mai restrâns, ateismul este poziția că nu există zeități. Ateismul este opusul teismului,[8][9] cea mai generală formă a credinței în existența a cel puțin unei zeități.[9][10]

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ateism

| mazaroi a răspuns (pentru GoldenZenith):

Sunt de acord.

Fata de evolutie, creatia are dovezi concrete, logice.

"simplu nu are sens sa dovedesti ce nu exista si ce exista, ateismul nu-i o afirmatie, infirmatie"

Și atunci ce e mai exact ateismul, respectiv de ce nu are sens să dovești existența, inexistența a ceva? De fapt are sens, dar în cazul de față e imposibil. laughing

| BlackRose03 a răspuns:

Nu exista om care sa nu creada in nimic.
Nu crezi ca exista planete?
Nu crezi in oameni/membrii familiei tale?
Nu crezi in forta stiintei de a ne ghida spre o lume mai buna?
Pana si tu crezi in ceva...in multe lucruri, dar poate nu realizezi.

| RAY explică (pentru BlackRose03):

Eu nu vorbeam de mine si de cineva pe care il cunosc si nu crede in nimic