Citind mii de carti, vizionand mii de filme, trecand totul prin propriile filtre.
Mai intai omul este o fiinta sociala.De unul singur, nu poate face mare lucru, chiar in ideea ca ar sti sau i s-ar parea ca stie totul. Sigur ca ceva ii va lipsi. Rezulta ca trebuie sa gaseasca acele persoane care-i vor completa capacitatile.
Trebuie de asemenea o buna informare, o lipsa de lacomie o credinta ca -si poate indeplini planurile, putin noroc, pe care si-l poate dezvolta sau atrage printr-un simt deosebit politic.
Citeste 'Viata lui Th. Edison " in comparatie cu viata lui TESLA!
Vei gasi nuantele.
Conteaza si cat de mult iti insusesti cunostintele. Nu e suficient sa intelegi si sa retii o idee daca vrei sa o utilizezi oricand e cazul.
Trebuie sa te familiarizezi suficient de mult cu ea. Sa o rumegi pana devine ceva intuitive, natural.
Mintea umana sorteaza informatia in ordinea prioritatilor. Iar regula e foarte simpla: Primeaza informatia care a fost cel mai mult folosita.
Asa ca degeaba ai citit si inteles nu stiu ce idee abstracta, daca nu o repeti ea va fi lasata intr-un coltisor intunecat si in cele din urma uitata.
Repetitia este raspunsul.
Cultura generala denota memorie buna. Utilizarea eficienta a informatiilor detinute denota inteligenta. Memorie fara inteligenta se poate, insa inteligenta fara memorie nu. Memoria se poate dezvolta foarte usor cu exercitii. Daca utilizezi tehnici bune pentru antrenarea memoriei poti ajunge la rezultate excelente in cateva luni. Inteligenta, insa, este foarte greu de dezvoltat pentru ca este limitata de genetic sau de capacitatea cerebrala. Singura cale de a utiliza mai eficient informatiile detinute este de a adopta un model rational de gandire. Toti oamenii sunt inteligenti, insa unii sunt sclavii sentimentelor.