Nu-ti mai bate capul cu matematica. Acum e doar 0 si 1. 100001111000000111100110101111111000001100. Si calcule nu mai face omul ci calculatorul. Suntem in secolul 21 si in Romania. S-ar merita sa-ti bati capul daca pleci din Romania si sa lucrezi undeva in proiectare pentru bani frumosi. Programatorii din Romania stiu putina fizica si matematica pentru ca nu au nevoie. Salariile profesorilor sunt de mizerie. Inginerii care raman in Romania sunt mediocrii.
Trist dar așa fără să ne dăm seama devenim niște idioți care nu mai sunt în stare de nimic. Ce o să facem când mașinăriile ne vor face absolut toată munca? Vom ajunge în stadiu de animal îngrijit de computer? Dacă nu ne exersăm creierul un pic nu are cum să se dezvolte, chiar mai rău. Un creier ce nu mai gândește fără mașinării e și un creier ușor de manipulat. Deci în stilul ăsta cam ajungem unde am spus. Tocmai având mai mult timp liber în viitor treaba noastră fiind înlocuită de mașinării ar trebui să îl ocupăm dezvoltându-ne altfel mașinăriile alea vor ajunge net superioare nouă. E cum ai pune un copil ce vrea să învețe calculele elementare să facă totul pe calculator. Copilul ăla nu va gândi niciodată de unul singur și va rămâne un idiot și unul dependent de mașinării, ca un bolnav care mai e menținut în viață doar conectat la aparate. Ăsta e viitorul ideal pentru tine? Dacă asemenea sfaturi dai tu, mi-e groază de ce se va alege de umanitate în caz că sunt mult mai mulți ce gândesc ca tine. Să nu mai zic că în România încă sunt ingineri și profesori extrem de buni cu cunoștințe extrem de vaste. Multe lucruri pe care le știu, unele expuse chiar în răspunsul meu cu "e", le-am învățat de la un profesor ce l-am avut și a lucrat la Telekom în România. A lucrat și puțin pe afară dar nu i-a plăcut așa mult. Și mai sunt multe cazuri. Însă în condițiile de azi majoritatea ăia buni pleacă, dar și ăia proști ca să lucreze ca sclavi pe afară. O să rămânem o colonie, asta e. E greu să anticipez și viitorul țării în momentul de față însă știu că o lume democratică ar trebui să ofere condiții inclusiv aici, pentru educația tinerilor, altfel ar fi discriminare. Dar de ce să nu înlocuim termenul de "Democracy" cu "Idiocracy" că tot era un film cu numele ăsta și poate chiar se apropia de adevăr.
Cât despre întrebare că așa e frumos, să răspund și la ea, la ce fel de putere te referi? La exponent? La semnele exponentului? Păi dacă da, singurul lucru ce trebuie să știi e să faci ridicarea la putere ceea ce înseamnă o înmulțire repetată adică x^y=x*x*x*x*...*x de y ori. Ce mai trebuie să știi e că x^(-1)=1/x deci un număr ridicat la putere negativă este inversul numărului respectiv. Poți obține atât fracții cât și numere simple atât prin ridicări la puteri pozitive cât și negative. De exemplu dacă ridici o fracție la putere negativă obții un număr simplu. Tot ce trebuie să știi ca să afli exponentul și semnul lui este baza și rezultatul. Operatorul pentru aflarea exponentului se numește logaritm. La asta te refereai? Dacă nu dă un exemplu concret.
Ce mai atata, un numar subunitar ( intre 0 si 1 ) are putere negativa iar un numar supraunitar ( mai mare sau egal cu unu ) are putere pozitiva.
Masinariile NU o sa intreca omul niciodata ca inteligenta si ca ratiune. Alea sunt SF si SF vor ramane care arata ca "inteligenta artificiala va intrece pe cea umana".
Omul a fost creat de o inteligenta superioara singulara adica un Dumnezeu si nu mai multi. Androizii de acelasi gen apartin unui singur producator sau unei singure inteligente aflata in varful ierarhiei. Legile fizice in univers sunt aceleasi peste tot.
"Trist dar așa fără să ne dăm seama devenim niște idioți care nu mai sunt în stare de nimic. Ce o să facem când mașinăriile ne vor face absolut toată munca? Vom ajunge în stadiu de animal îngrijit de computer? Dacă nu ne exersăm creierul un pic nu are cum să se dezvolte, chiar mai rău. Un creier ce nu mai gândește fără mașinării e și un creier ușor de manipulat. Deci în stilul ăsta cam ajungem unde am spus. Tocmai având mai mult timp liber în viitor treaba noastră fiind înlocuită de mașinării ar trebui să îl ocupăm dezvoltându-ne altfel mașinăriile alea vor ajunge net superioare nouă. E cum ai pune un copil ce vrea să învețe calculele elementare să facă totul pe calculator. Copilul ăla nu va gândi niciodată de unul singur și va rămâne un idiot și unul dependent de mașinării, ca un bolnav care mai e menținut în viață doar conectat la aparate. Ăsta e viitorul ideal pentru tine? Dacă asemenea sfaturi dai tu, mi-e groază de ce se va alege de umanitate în caz că sunt mult mai mulți ce gândesc ca tine. Să nu mai zic că în România încă sunt ingineri și profesori extrem de buni cu cunoștințe extrem de vaste. Multe lucruri pe care le știu, unele expuse chiar în răspunsul meu cu "e", le-am învățat de la un profesor ce l-am avut și a lucrat la Telekom în România. A lucrat și puțin pe afară dar nu i-a plăcut așa mult. Și mai sunt multe cazuri. Însă în condițiile de azi majoritatea ăia buni pleacă, dar și ăia proști ca să lucreze ca sclavi pe afară. O să rămânem o colonie, asta e. E greu să anticipez și viitorul țării în momentul de față însă știu că o lume democratică ar trebui să ofere condiții inclusiv aici, pentru educația tinerilor, altfel ar fi discriminare. Dar de ce să nu înlocuim termenul de "Democracy" cu "Idiocracy" că tot era un film cu numele ăsta și poate chiar se apropia de adevăr.
Cât despre întrebare că așa e frumos, să răspund și la ea, la ce fel de putere te referi? La exponent? La semnele exponentului? Păi dacă da, singurul lucru ce trebuie să știi e să faci ridicarea la putere ceea ce înseamnă o înmulțire repetată adică x^y=x*x*x*x*...*x de y ori. Ce mai trebuie să știi e că x^(-1)=1/x deci un număr ridicat la putere negativă este inversul numărului respectiv. Poți obține atât fracții cât și numere simple atât prin ridicări la puteri pozitive cât și negative. De exemplu dacă ridici o fracție la putere negativă obții un număr simplu. Tot ce trebuie să știi ca să afli exponentul și semnul lui este baza și rezultatul. Operatorul pentru aflarea exponentului se numește logaritm. La asta te refereai? Dacă nu dă un exemplu concret."
Nu ai auzit de inteligență artificială. Nu e deloc o chestie SF. În fine, normal, argumentul Dumnezeu. Cred că vei apuca ziua în care se vor inventa roboți cu inteligență superioară. Mulți anticipă asemenea lucru și nu oricine, cercetători faimoși. Și uite cum se demonstrează că religia e ceva antic și de demult care trebuie să rămână la locul ei în trecut. Acum 1000 de ani unul care zicea de zbor sau de călătorit în spațiu sau de ceea ce poate oferi un telefon mobil ziceau la fel ca tine azi. Te asigur că dacă specia va rezista până atunci se vor realiza asemenea lucruri. Sunt roboți care dețin o inteligență artificială însă nu la un nivel prea mare cu care poți conversa, dacă nu știai. Și asta nu e nimic pe lângă la ce se va ajunge.
Ridică-l pe 1/5 la putere negativă să vezi că nu e subunitar. Nu degeaba am detaliat. Uite că "ce mai atâta", omiți detalii, explicația ta e mult incompletă.
"Nu ai auzit de inteligență artificială. Nu e deloc o chestie SF." - nu am scris ca nu exista ci ca niciodata nu o va intrece pe cea umana.
"În fine, normal, argumentul Dumnezeu. Cred că vei apuca ziua în care se vor inventa roboți cu inteligență superioară. Mulți anticipă asemenea lucru și nu oricine, cercetători faimoși." - faimos nu e neaparat si credibil. Robotii nu se multiplica singuri la nivel fizic.
"Și uite cum se demonstrează că religia e ceva antic și de demult care trebuie să rămână la locul ei în trecut." - "care trebuie" este o exprimare arbitrara.
"Acum 1000 de ani unul care zicea de zbor sau de călătorit în spațiu sau de ceea ce poate oferi un telefon mobil ziceau la fel ca tine azi." - Dumnezeu poate controla si supraveghea de la distanta si aceasta posibilitate este demonstrata de comunicatiile prin unde electromagnetice.
"Te asigur că dacă specia va rezista până atunci se vor realiza asemenea lucruri. Sunt roboți care dețin o inteligență artificială însă nu la un nivel prea mare cu care poți conversa, dacă nu știai. Și asta nu e nimic pe lângă la ce se va ajunge." - aceea nu este conversatie ci o redare de fisiere memorate in functie de intrebarile primite.
"Ridică-l pe 1/5 la putere negativă să vezi că nu e subunitar. Nu degeaba am detaliat. Uite că "ce mai atâta", omiți detalii, explicația ta e mult incompletă." - da asa este, aici ai zis bine. Referitor la omiterea de detalii: cu cat intri mai mult in detalii cu atat te indepartezi de obiectivitate. Si nu matematica sta la baza fizicii chiar daca anumite stari si dinamici pot fi bagate in niste formule. Stiintele "exacte" sunt supraestimate cand de fapt sunt partiale si neobiective.
Matematica este extrem de obiectivă, nu știu ce vrei să demonstrezi prin asta. Eu cred că cu cât intri în detalii devii mult mai obiectiv căci dacă nu știi detaliile le interpretezi cum vrei tu. Nu înțelegi ce e aia obiectivitate științifică căci nu o ai de aia și argumentele tale în care îl incluzi mereu pe Dumnezeu în ele.
"aceea nu este conversatie ci o redare de fisiere memorate in functie de intrebarile primite"
http://www.mediafax.ro/......e-14610288
"Matematica este extrem de obiectivă, nu știu ce vrei să demonstrezi prin asta. Eu cred că cu cât intri în detalii devii mult mai obiectiv căci dacă nu știi detaliile le interpretezi cum vrei tu." - nu e o chestiune doar de detalii. Doar prin matematica nu se poate intelege nimic in mod obiectiv din natura.
"Nu înțelegi ce e aia obiectivitate științifică căci nu o ai de aia și argumentele tale în care îl incluzi mereu pe Dumnezeu în ele." - cu obiectivitatea stiintifica se stie nimicul cat de mic e si spatiul cat de mare e? Probabil o sa vii cu constanta Plank care nu exprima de fapt cea mai mica unitate de energie desi asta se intentioneaza prin aceasta constanta.
"aceea nu este conversatie ci o redare de fisiere memorate in functie de intrebarile primite"
http://www.mediafax.ro/......e-14610288" - cred ca sti de programul Shazam. Si acel robot care si-a auzit vocea si-a recunoscut timbrul vocal prin recunoasterea amprentei vocii sale pe baza spectrogramei asociate. Este folosit un algoritm.
Peste tot e folosit un algoritm însă inteligența artificială nu poate exprima doar recunoașterea unor texte că altfel și eu aș putea face un asemenea algoritm Nu. Se studiază mult creierul uman, care al naibii e din ce în ce mai mult înțeles și normal că dacă e înțeles se poate reproduce funcționalitatea lui tehnologic și chiar perfecționa! Vei fi mirat de ceea ce vei prinde dacă ești de vârsta mea și ai mulți ani înainte. La mai mulți ani Vasille și poate constați că omul poate fi un fel de Dumnezeu față de ce a fost acum 2000 de ani de la Biblie.
"Peste tot e folosit un algoritm însă inteligența artificială nu poate exprima doar recunoașterea unor texte că altfel și eu aș putea face un asemenea algoritm laughing Nu. Se studiază mult creierul uman, care al naibii e din ce în ce mai mult înțeles și normal că dacă e înțeles se poate reproduce funcționalitatea lui tehnologic și chiar perfecționa!" - ti-ar conveni sa fii inlocuit de un Android? Sau ti-ar conveni sa fii eliminat sau ucis pentru un Android? De fapt spre asta vad ca se tinde si aceste scopuri nu sunt decat scopuri diavolesti. Pe langa asta ar mai fi o explicatie interesanta: Dumnezeu arata prin asta omului ca un Android poate fi mai moral decat omul pentru ca materia moarta precum un Android respecta niste legi fizice divine in mod perfect. Si asta depinde si de programul inscris de programator in inteligenta artificiala a androidului. Totusi Dumnezeu nu este de acord sa fie inlocuit omul de catre androizi chiar daca permite acest lucru pentru un timp si pana la anumite limite. Dumnezeu are ca scop ca Pamantul sa fie populat de oameni si nu de androizi. Nu neg faptul ca pana la anumite limite androizii pot imita sau reproduce functionalitati sau caracteristici umane iar acele imbunatatiri sau perfectionari se vor incadra in anumite limite maxime ce nu vor depasi inteligenta umana. Omul nu va putea niciodata sa reproduca din materie moarta un om cu celule vii cu ADN biologic. Androizii sunt si vor fi doar niste imitatii sau reproductii functionale ale omului. Pana la anumite limite pot fi folositori androizii dar oamenii bogati si lacomi tind spre planuri diavolesti considerand ca se vor intelege mai usor cu un Android decat cu un om si ca vor putea controla mai usor un Android decat un om si ca androidul va fi mai supus decat un om si ca androidul poate fi programat sa nu fure pe cand un om numai daca alege sa nu fure nu fura. Cei care prezic ca "inteligenta artificiala va depasi pe cea umana" sunt profeti falsi.
"Vei fi mirat de ceea ce vei prinde dacă ești de vârsta mea și ai mulți ani înainte. La mai mulți ani Vasille și poate constați că omul poate fi un fel de Dumnezeu față de ce a fost acum 2000 de ani de la Biblie." - ce sa prind? niste androizi? Da, omul se considera "un dumnezeu" si crede ca "se joaca de a dumnezeu" DAR niciodata nu va reusi sa se "joace" de a Dumnezeu adica sa faca ceea ce doar Dumnezeu poate face.