Daca ai avea fantezie ti-ai raspunde si singur. Inchipuie-ti ca trei sferturi din terra e reprezentata de apa; adauga la acest lucru toata gheata topita de pe calotele polare plus cea de pe varful muntilor si adauga un tsunami si vezi cam ce iese de acolo.
Nu stiu cum de nu ai auzit ca pe varful muntilor s-au descoperit urme de vietuitoare marine si multe locuri inalte chiar de la noi in tara se considera a fi fost funduri de mare.
Eu nu trebuie sa-ti aduc tie dovezi ca Biblia e adevarata, cauta tu si studiaza. Multe din cele descrise in Biblie s-au demonstrat stiintific ca sunt reale. Tu te miri ca au fost amintiti in Biblie oameni care traiau sute de ani, uitate si in zilele noastre ca sunt destule persoane care depasesc suta de ani, de exemplu a fost gasit un batran in varsta de 135 de ani. Si gandeste, asta in conditiile actuale de poluare, aer, apa, mancare.
Despre potop mai exact, pot sa-ti spun ca apele marilor si oceanelor acopera 71% din suprafata pamantului. Daca ghetarii si calotele glaciare s-ar topi, nivelul marii ar creste atat de mult incat apele ar acoperi orase precum New York si Tokyo.
Despre varste o sa-ti dau cateva detalii. Adam a trait 930 de ani, Noe a trait 950 iar Metusala, bunicul lui Noe, 969 de ani. ( Geneza 5:5, 27; 9:29 )
Succes la studiul 'povestilor'!
Potopul a existat si nu afirma doar Biblia
De ce crezi ca in ultimii 20 de ani se chinuiesc cercetatorii sa gaseasca ramasitele Arcii din muntele Ararat. Pozele facute din satelit confirma existenta unei asemenea structurii ancorate in varful muntelui.Chiar cei de pe Discovery au fost printre primii care si-au deplsat echipele la fata locului pentru e totusi un eveniment
@anonim - pai oricum ai lua-o, trebuie sa fi aparut candva si un prim om, un prim individ care poate fi considerat ca facand parte din specia umana. Acest individ logic a avut si parinti, dar el fiind PRIMUL om, mama lui nu putea fi la randul ei tot om, deci era maimuta. De unde rezulta ca la un moment dat, o maimuta (foarte evoluata, dar totusi o maimuta), a nascut un om (foarte putin evoluat, dar totusi un om). O alta varianta ar fi ca primul individ care a apartinut speciei umane sa se fi nascut maimuta si sa fi murit om, dar asta e si mai ciudata...
Si pe mine ma mira aceasta prostie, insa nu eu sunt cel care sustine aceasta teorie.
Cele mai mari minciuni pe care ni le spunem sunt adevarate pentru ca le credem. Deformarea realitatii pentru a subjuga si manipula este la ordinea zilei in orice domeniu. Fie ca vorbim de politic, economic, religios, legislativ nu conteaza minciuna care ni se spune ci ceea ce ajungem sa percepem ca fiind adevarat.
Biblia exista material. O poti citi, o poti atinge. Ca e un basm e pentru ca tu crezi asta si asa cum crezi tu asta altii cred in veridicitatea ei.
Nu mai caut dovezi pentru nimic. Vreau calea mea. Vreau realitatea mea si fericirea mea.
The rest is dust.
Nici eu nu sunt in chestia asta cu religia, dar cine esti tu sa le spui altora in ce sa creada si in ce sa nu creada? E opinia ta, pastreaz-o sau spune-o daca esti intrebat. Daca eu vreau sa fiu ateu e pur treaba mea, daca vreau sa cred in biblie o s-o fac, stii de ce? Pentru ca nu ma poti opri, in democratie am dreptul sa am o parere despre orice (s-au ma rog, asa ar trebui).
Ma intreb:care sunt acele dovezi ca Biblia e o poveste? Daca nu crezi in Biblie, banuiesc ca nu crezi nici in Dumnezeu.Atunci cum iti explici ca tu existi? Ca exista viata? Ca exista o multitudine de specii de animale care ocupa fiecare un rol important in ecosistem? Daca nu Dumnezeu, atunci cine le-a creat?
Ba credinciosii nu petrec prea mult timp citind din Biblie. Iar cei care o citesc selecteaza ce cred si ce nu: in Vechiul Testament sunt o multime de actiuni si comportamente care astazi pur si simplu nu mai sunt considerate morale; spre exemplu, scrie ca tu, ca parinte, iti poti omori copilul daca iti raspunde inapoi, obraznic. In fine, sunt o groaza de contradictii...
BitterSweet, este de datoria celui care face o afirmatie sa aduca dovezi in sprijinul acesteia.
Dovada clara ca lumea se duce de "rapa". in ce sens? pai prin marea indrazneala pe care ne-o permitem altii exagerand. Indraznind, poate gresind, cu putin regret spun urmatorul lucru daca Dumnezeu exista iar tu crezi in El ajungi in rai, daca nu exista si crezi in El, nimic, daca nu crezi dar totusi exista cred ca te duci in iad, nu stiu, daca nu crezi iar el nu exista iar nimic.De ce te mai risti? Nu imi place sa spun asta ca e indrazneala, arata drept ca o situatie de neacceptat, ca o credinta superficiala, dar poate asta e singurul mod de a va opri marea, imensa "indrazneala" prin care va permiteti sa negati existenta Lui, Cui ai vrea sa demonstrezi ca totusi poti gandi mult prea departe? cred ca tot lu-i Dumnezeu. Va permiteti sa cautati dovezi cand totul a trebuit sa sune ca o invatatura, ca un 'sigur' acceptat, urmat si terminat de noi oamenii, vreti sa deveniti stapani, sa stiti tot, sa va fiti propriul stapan, sa va controlati singuri sentimentele, problema e ca va pierdeti, si stii ce? Tu crezi ca iubesti, crezi ca visezi, ca-ti doresti lucruri, ca tii la cineva, ca ai momente frumoase si momente mai putin frumoase, crezi ca ai sentimente, SUFLET! dar nu crezi in Dumnezeu, nu asta ar trebui sa fie problema ta, si a nimanui, poate foarte putin a preotilor care sunt convisi de existenta Lui, mi se pare absurd sa spun ca sunt convinsi mi se pare un pleonasm ca sunt convinsi, voi sunteti modelul perfect de Toma necredinciosul, asteptand lucrurile pe tava, vrand totul sa fie clar, seara sa va inchinati punandu-va la sf rugaciunii o dorinta iar dimineata sa fie indeplinita, te culci.garajul gol, te trezesti mustangul in garaj, afla, intelege ca nu e asa, nu te multumesti ca poti iubi, mai mult de atat poti simti ceea ce e frumos, ceea ce bun? Poti face diferenta dintre bine si rau, sau si asta e o chestie stiintifica spui tu... asta e, lumea evolueaza de acum peste masura intrucat nu mai vor sa descopere legi noi de fizica, chimie precum acu multi ani nici nu exista roata, rotundul nu stiu cum sa-i spun, acum ai roti la masina, la chimie sa descoperit ce e bun si ce nu e bun pentru corpul nostru intrucat, nu-ti face doctorul o operatie iar pe bisturiu sa se afle toate bacteriile posibile, sa nu te mai trezesti de pe masa de operatie,. de acum vreti sa va divulgati secretele sufletesti. stii ce e amuzant ca astea le descoperi cel mai repede, atat prin iubire sentimente bla bla bla cum am spus mai inainte, cat si prin moarte. Nu vreau sa par si eu ca stiu ceva, ca sunt intelgient precum fac altii doar ca... o sa aflati totul despre Dumnezeu dupa moarte. Oameni buni traiti-va viata, fiti fericiti faceti fapte bune, lasa-ti majoritatea lucrurilor sa mearga de la sine si bucurati-va de ce aveti! alex90, un singur lucru mai spun NU E BINE ceea ce faci, macar pastreaza pentru tine! Si doar incerca, te rog doar incerca sa faci o excursie prin nordul Moldovei, pe la manastiri, Putna, Voronet si care mai sunt incearca sa vorbesti macar cu un calugar pe tema asta, sunt 100% sigur ca te va asculta si 200% ca il vei asculta, ai sa vezi cum te simti dupa, si ce vei gandi dupa, te rog doar incearca!
Nu vreau sa-ti dau dovezi. iti spun ca ai dreptate dar daca il iei pe Dumnezeu iei ultima speranta a oamenilor. Dar toate minunile pot fi explicate.