Scrie tabla inmultirii pana la 10 inclusiv pe o foaie. Citestele rar si incearca sa memorezi, apoi scrie pe alta foaie ce ai retinut. Verifica ce ai facut bine si ce nu... Fa asta de 5-6 ori si vei reusi
P. S. Invata mai intai tabla inmultirii cu 0, apoi cu 1, apoi cu2, apoi cu 3 etc. Nu pe toate de odata pentru ca vei gresi mult si va dura de 10 ori mai mult.
Fundita?
Invat-o cantand.Alege-ti o melodie suficient de monotona si canta cu text de tabla inmultirii.
Pai fara sa pui mana pe carte... fara suparare dar nu poti invata nimic fara efort.Incearca sa inveti logic.Inmultirea este o adunare repetata si fa adunarile, pana la urma le vei retine direct de ex la 2 X 5 fa 2+2+2+2+2=10.Pana la urma te vei plictisi de adunare si vei invata direct.
Dar ce ai vrea sa-ti spunem? Poti sa o inveti doar daca pui mana pe cartea de matematica si o citesti de multe ori.
Nu te iau la misto, dar invatatul pe de rost este singura metoda.
Stii, ca pe o poezie.
Eventual scrii doar cei doi factorii si te verifici singura la produs.
E simplu!
Succes!
Poti invata tabla inmultirii de la 5x5 pana la 9x9 foarte usor, folosindu-te de degetele de la maini: www.youtube.com/watch?v=UMRRQieDJfk
De exemplu eu nu puteam invata inmulitrile cu 9, le faceam asa:
ex: 9 x 6
vecinu mai mic cifrei 6 este (5)
cat mai este de la 6 pana la 10 (4)
uneste raspunsurile si iese (54)
9x8
vecinu mai mic cifrei 8 este (7)
cat mai este de la 8 pana la 10 (2)
uneste raspunsurile si iese (72)
Atentie! doar la inmultirile din 2 cifre care includ minim un noua mere metoda asta
mult mai simplu este sa le memorezi
-Incearca cu acest gadget:
http://blogasistent.blogspot.com/2010/08/tabla-inmultirii-gadget.html
-scrie tabla inmultirii mare, colorat pe o foaie si lipeste-o undeva la vedere si de fiecare data cand o vezi, o mai citesti si mai retii ceva.
-Tabla inmultirii se invata prin memorare pur si simplu. Poti sa incerci sa cauti pe net jocuri cu privire la tema asta
:-? eu cand eram mica aveam un cd cu matematica: jocuri cu adunari, scaderi, inmultiri, impartiri etc.
:D Bafta!
Invata pe de rost ca pe asta trebuie sa o visezi! Dupa ce inveti pe cea cu 2 de ex, pune pe cineva sa te asculte.
Poi...Sa dai fundita
Eu a invatat-o bucata cu bucata, inveti 1x1, si tot asa pana la 10x10
Sa stii ca nu o poti invata din prima, dar sa incerci, care 2 randuri pe zi, adica invai tabla inmultirii cu 1 si cu 2 dupa cu 3 si 4...Si o sa o stii la perfectie, funsita
Scrii pe o foaie tabla inmultirii si o repeti pana ce o inveti pe de rost
eu asa am invatat-o
Incepe cu 1X1 pana la 10x10 si repeto de multe ori si dupa un timp incearca si fara ea in fata sa vezi
anonim_4396 întreabă:
cristiboss123 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: