Pai nu prea poti. Desigur, te poti inchide in tine, urasti ce urasti, dupa incepe sa nu-ti mai pese. Devii indiferent. Doar ca sentimentele au capacitatea de 'regenerare' sa spun asa, si dupa o perioada intalnesti o persoana in fata careia te deschizi. Dupa inca putin timp, povestea se repeta
Nu cred ca asta vrei tu cu adevarat, tu vrei o solutie la a nu mai fi afectata intr-un mod negativ de un anume sentiment, sa poti balansa ce simti sa nu te duci in extreme;
in prima faza totul este neutru, toate evenimentele, tu dai un inteles si o apreciere emotionala, tu interpretezi in functie de ideile tele (credinte, prejudecati);
tu esti cine esti tu si te manifesti asa cum simti, nimic nu-ti poate induce o anumita stare numai daca tu permiti asta, tu iti creezi realitatea, cel din fata ta reflecta cea ce tu exprimi ( exprimi victima un agresor va aparea in fata ta)
daca intelegi ideile de mai sus poti sa faci ce vrei chiar sa scapi de sentimente insa cum spuneam la inceput nu cred ca asta este intentia ta
Foarte simplu! asculta parazitii si intelege tot ce zic ei in melodii si ai sa ajungi indiferent fata de toti si toate, asa e cel mai bine crede-ma!
Vorbeşti despre psihopaţi? persoane care nu au sentimente? Ei sunt rezultatul unei traume petrecute în copilărie(adesea)şi au rămas marcaţi pe viaţă. Creierul unui psihopat este diferit faţă de al unui om normal, nu are dezvoltată o anumită regiune responsabilă de emoţii(spre ruşinea mea nu îmi vine în cap denumirea, oricum google e mare)
Cine s-a nascut cu inima, va muri odata cu ea. E ceva frumos sa ai inima, dar e trist cat trebuie sa suferim atunci cand credem in oameni care n-au inima. Solutia e sa ajungi sa cunosti foarte bine oamenii ca sa stii la ce te poti astepta de la fiecare.
Experimentezi toate sentimentele pe care le prinzi, şi încerci să le gaseşti doar părţile nasoale (da, toate au).
O altă variantă ar fi să observi anumite sentimente la nişte oameni de 2 bani, si să fii atât de scârbit de ele încât să devii imun la aşa ceva.
Eliminarea/suprimarea partii din emisfera dreapta a creierului in care isi au sediul sentimentele.
Nu pot, asa ceva e imposibil.
Poate merge cu tranchilizante dar pe termen scurt, ele nu dispar.
Fac parte din noi, noi suntem sentimentele care vin din noi.
In cele mai multe cazuri timpul isi are meritul pentru atenuarea si disparitia sentimentelor fie bune sau rele.
Daca ai participat la un eveniment marcant poti ramane socat si astfel nu mai reactionezi bazandu-te pe emotii.
Un exemplu... Daca participi la un razboi. Da sa nu te puna naiba sa te inrolezi
Sa iti "omori" inima, sentimentele nu ai cum. Doar sa te minti si sa ajungi sa crezi asta, pana cand timpul va reusi sa cicatrizeze ranile.
Sentimentele nu provin din inima.
Daca vrei sa inveti sa-ti controlezi emotiile poti incepe sa studiezi ramura psihologiei NLP (program neurolingvistica).
www.nlpmania.ro
Poti sa-ti influentezi starile sentimentale prin schimbarea fizionomiei corpului si reprezentarile interoare.
Sentimentele sunt cauzate de hormoni
Exemple :
Dragostea si fericirea nu sunt decat rezultatul al unui cocktail de hormoni (testosteroni, dopamina oxitocina etc.)
In ultima perioada chiar am reusit sa fac treaba asta, sa scap de o parte din sentimentele care imi aratau slabiciunea(cum ar fi mila)
ce-i drept nu cred ca am reusit eu ci cred ca oamenii din jurul meu au reusit sa-mi provoace toata aceasta ura fata de oameni si sa numai simt niciun fel de compasiune sau mila pentru cei slabi, dar chiar imi place treaba asta
doar ca pe cat urasc oamenii pe atat iubesc animalele si de exemplu, hranesc cainii maidanezi dar nu dau bani cersetorilor...
Toti va intrebati de ce, raspunsul e simplu... nu vreau asa ceva(inima, anumite sentimente), nu am sa regret niciodata asta daca s-ar intampla, da asta vreau sa nu mai am sunt singur de asta si mi se pare un vis sau un lucru ireal/imaginar partea asta, cel putin mie imi face foarte rau din toate puncele de vedere si nu este vorba de o anumita paersoana sau ceva de genul doar ca intodeauna esti mai bun daca gandesti cu mintea nu cu inima si e mai grav sa gandesti cu inima atunci cand trebuia sa gandesti cu mintea decat sa gandesti cu mintea gand trebuia sa gandesti cu inima.
AvalohAlyn întreabă: