Aratindu-i istoria si constientizind ca animalele ne intrec in cumintenie in sensul ca nu ucid decit exact cit este nevoie sa-si astimperea foamea pe cind oamenii n-au facut-o pentru asta decit poate in primitivism.In rest n-a fost decit cruzime, de mii de ori mai mare cruzime decit la animale.
Pai tocmai ca nu functionam ca animalele si nici nu putem avea termen de comparatie cu ele, daca mai exista o specie concurenta atunci da, puteam face un termen comparativ.
Animalele nu au un comportament distructiv/autodistructiv. Când leii vânează o turmă de antilope de exemplu nu omoară zeci de exemplare, ci strictul necesar.Și iată că animalele, care sunt considerate net inferioare, sunt conștiente de conservare, lucru pe care rasa umană l-a înecat în lăcomie.
Animalele nu sunt "constiente de conservare" inteligenta lor este programata doar sa se hraneasca si sa-si perpetueze specia in schimb omul a depasit acesta bariera, inteligenta lui porneste de la rational si merge pana la abstract. El are curiozitati, idei si ambitii si ca sa si le insuseasca isi cauta mijloace printre care este si cruzimea.
Presupun că ai dreptate, însă aici îmi dă de gândit ideea lu' nenea @hârciog, omul nu mai are scuză pentru efectele curiozității/ambiției sale din moment ce are o istorie de care-și poate aminti.
Nenea Harciog mai bate campii asa de dragul amorului uman, dar daca avea doar un sfert din creierul pe care il are acum era un veritabil dejun pentru caini, tigri, lei, crocodili si alte lighioane.
Posibil,dar măcar el face dragoste, nu sex.
Tot in sex finalizeaza si dragostea.
Quod erat demonstrandum.(bună și matematica la ceva.)
Lasa-l domnule ca iar baga p'aia cu turbo reactoarele
Regnul animal se muleaza dupa rasa umana; mediul inconjurator si tot ce tine de el este un raspuns, o reflexie a constiintei umane colective
De fapt nu prea funcţionează la fel. Animalul ucide pentru a supravieţui. Omul ucide pentru bani, putere, sau pentru a-şi satisface propria plăcere.
Nu cerem prea mult pentru ca diferenta dintre oameni si animale este ca oamenii au capacitatea de a rationa, animalele nu. Acesta este motivul.
Instinctele primitive adancinradacinate in noi adesea sunt mai puternice decat ratiunea.
Da. Din pacate.
Cynthia20 întreabă: