| Nilsson a întrebat:

Cum putem ști dacă avem spirit critic și nu suntem ușor de manipulat?

Autoevaluarea nu aș zice că e cea mai obiectivă metodă, fiecare o să zică despre sine numai de bine, dar și eu pot să spun că șosetele mele purtate o săptămână nu miros, însă alții sigur nu ar fi de aceeași părere.

Răspuns Câştigător
| Teffan a răspuns:

"Autoevaluarea nu aș zice că e cea mai obiectivă metodă"
Nu neapărat. Nu toată lumea e narcisistă și nu e atât de greu sa înveți sa te autoevaluezi corect. Îți trebuie doar o minima doza de modestie care se poate amplifica pe măsură ce-ți observi, din ce în ce mai mult, slăbiciunile.

Doar prin autoevaluare sinceră un om poate progresa, se poate dezvolta personal.Egoistii și fudulii(care, de cele mai multe ori, nu sunt deloc inteligenți) au și ei dreptul sa trăiască în iluzia supra-estimarii de sine, nu trebuie sa ne pese sau să-i băgăm în seamă.

4 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Ai văzut, când vii de pe drum într-o zi de iarnă, când ninge abundent, cum ajuns în faţa uşii scuturi bine zăpada de pe căciulă, de pe palton, de pe bocanci şi apoi intri...Cam aşa trebuie, într-o zi să scuturi toate prejudecăţile, toate ideile pe care ţi le-au băgat alţii în cap şi să începi să judeci - că de asta suntem dotaţi cu raţiune - unu câte unu lucrurile văzute şi nevăzute, fără părtinire, fără nimic preconceput. Cu alte cuvinte, s-o iei de la zero şi să cântăreşti fiecare idee cu balanţa dreptăţii.

| sierra1 a răspuns:

Da, și eu cred că " ești un frustrat și un limitat mintal... ești un complexat"

emană din toți porii

| Meme10Memu a răspuns:

Asa cum exista moralitate obiectiva asa exista adevar obiectiv. Asa cum legile fizice se armonizeaza intre ele la fel orice credem nu trebuie sa se contrazica cu nimic din ce e in mintea noastra si in jurul nostru ci sa se armonizeze. Minciuna si erorile sunt intotdeauna minoritare in raport cu adevarul universal si obiectiv si general. Doar cateva comparatii si adevarul iese la lumina si manipularea dispare si autoamagirea dispare. Trebuie sa comparam tot ce este si probabil ca exista desi nu vedem cu ochii nostri insa putem deduce ca exista prin ratiune si logica. Ratiunea si logica nu este stiinta pentru ca stiinta se ocupa doar cu ceea ce vede omul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca o fata goala care iti pune vaginul pe ochi face din tine un catelus care ii cumperi moluri si ii dai bani ei si familiei ei de profitori ce isi trimit fata sa gasesca un sponsor. inseamna ca esti deja un manipulat