| SmecheruDeLaCraiova a întrebat:

Cum sa construiesti un telefon inteligent asemeni celor care le folosim in viata de zi cu zi?
Cum faci sa functioneze toate sistemele lui?

Vreau in cele mai mici detalii posibile.

De mic sunt curios sa stiu cum functioneaza fiecare lucru in parte si mi-e teama ca n-am sa traiesc destul pentru a cunoaste toate tainele lumii(chiar si aceleia despre cum se consttuieste un telefon pe care il folosim in fiecare zi).

Răspuns Câştigător
| T0T a răspuns:

Telefonul inteligent funcționează în principiu pe baza componentelor principale, de bază pe care le are și pe care cred că le știi și tu. Tot ce trebuie să faci e să găsești caracteristicile unui telefon. Dacă ești mai mult interesat cauți de fiecare componentă în parte informații. E mult de zis într-un singur răspuns. E extrem de mult și partea care interconectează aceste componente, circuitele digitale. E o ditamai teorie ce ține de asta, o logică formată în principiu din porți logice. E foarte mult și dacă vorbești doar de alea cele mai importante, însă în circuitele unui telefon numărul de tranzistoare este foarte mare căci dimensiunea acestora este foarte mică. Ca să îți faci o idee, în logica cea mai simplă în care se folosesc aceste circuite(logica binară) un simplu SAU e reprezentat TTL(căci HTTL nu prea am găsit pe internet dar e asemănător) printr-o schemă așa:

https://sub.allaboutcircuits.com/images/04127.png

E o viață de muncă ca să ajungi să poți face tu un telefon mobil sau să îl înțelegi pe deplin, nu prea cred că vei găsi mai ales aici o explicație detaliată.

1 răspuns:
| Hammurabi a răspuns:

Chiar te aștepți să-ți răspunda cineva în cele mai mici detalii cum să construiești un smartphone? Pe bune? laughing laughing laughing