Te nasti cu imaginatie, de dezvoltat este mai greu. Poti incepe prin citirea unor carti si facerea rezumatelor din ce ai citit.La inceput o sa iti para inutil dar eu am facut asta 1-2 ani, iar acum fac un rezumat foarte usor si ma exprim cursiv, chiar daca am unele scapari.Asa iti dezvolti imaginatia cand este vorba de o compunere si poti sa o faci mai usor.Ca sa ai o imaginatie bogata trebuie sa faci conecxiuni. Exemplu culoare unei libelule- cer albastru-marea albastra -lac albastru - comate albastra - magazin albastru etc.Chestia asta te ajuta cand vrei sa faci o compunere si nu ai idei. Orcum imaginatia are legatura cu inspiratia, nu mereu iti vine inspiratia sa scrii despre ceva eu acum as putea sa fac o compunere despre vampiri sa zicem foarte buna si maine dimineata fac una jalnica.Cam asta este depinde si de starea de spirit. Succes sper ca te-am ajutat.Cand nu ai idei despre ceva fa conexiuni cu alte lucruri care au o trasatura comuna cu acel lucru.
Citeste beletristica, uita-te la filme, incearca in fiecare zi sa creezi cate un desen nou, incearca sa faci o data pe saptamana cate o compunere de aproximativ o pagina A 4, lucruri de acest gen.
Trebuie sa citesti multe carti si sa te inspiri din natura sau portrete care iti plac.
Citeste cat mai multe carti, incearca sa te implici in multe activitati cat mai variate. Sunt sigura ca o sa te ajute. Un exercitiu ar fi sa stai in liniste, sa te uiti la cer si sa iti lasi mintea sa "zburde".
Uita-te foarte mult la televizor, in special filme SF, desene animate cu super eroi, stirile de la ora 5 etc. Funda?
A...toti avem imaginatie, unii nu stiu cum sa o exploateze la maxim, poti viziona filme, toate genurile, sa te plimbi prin locuri in care n-ai mai fost, sa gandesti fara retineri
LisaJulie întreabă: