Pe drept cuvânt, ne putem pune întrebarea: De ce sunt oamenii așa de răi? Oamenii sunt răi pentru că suferă. Când ești rănit, flămând, când ai sute de vise neîmplinite, când ești nemulțumit de cum arăți, de ce faci, de partenerul tău, de casa ta, de serviciul tău, când puține dintre câte ți-ai propus ies, „când iarba pare mai verde pe cealaltă parte a gardului", paharul tău este gol. Inima ta urlă de supărare, de frustrare, ești copleșit de emoții negative, nu ai cum să oferi bine altuia, ești pur și simplu impasibil. Avea dreptate un mare psiholog când spunea: „Răutatea se naște din prostie, inferioritate și frustrare".
Https://linia1.ro/despre-rautatea-omeneasca/ Din acest articol, citește-l. Mi se pare foarte interesant!
Cred ca al doilea articol o sa te facă sa înțelegi mai bine ca răutatea își are sediul în amigdala și ca datorita experientelor timpurii de viață oamenii devin rai. Când ești bătut non-stop și chinuit în copilărie sunt puține șanse sa devii un om bun când crești. E mult mai complex subiectul răutății dar citește și poate o sa îți schimbi percepția.
Greu cu limba romana, sa-i?
Nici macar nu esti constient ca esti incapabil sa te exprimi, dar gaesti vina altora ca nu te inteleg...
"Studiile arată că la baza suferințelor noastre se află trauma mediului și a comportamentului adulților. Așa ia formă sadismul, plăcerea de a face rău, și așa se nasc psihopații înalt funcționali care pot ucide fără nici o modificare emoțională și care pînă la comiterea unor atrocități par oameni normali (iar unii dintre ei sînt chiar foarte bine integrați social). Aici putem vorbi și de perverșii narcisici care prin răutatea actelor lor își manifestă hărțuirea violentă „invizibilă" (cu sens de pasiv-agresivitate) în cotidianul zilnic." Cu voi, învăț și eu
O concluzie este aceea că acolo unde există un mediu bun și cu relații funcționale calitativ, construit și întreținut zi de zi, precum o casă pe care o curățăm periodic, vom observa oameni cinstiți, care nu fac pact cu diavolul pentru a se descurca, verticali și principiali, implicit sănătoși emoțional, pentru că atunci cînd nu practici ipocrizia și disocierea, onestitatea devine cea mai ușoară formă de a fi.
Cătălina Dumitrescu
Dar ca să îți răspund după capul meu fără a citi articolele acelea, as putea spune doar limitat ca oamenii sunt rai pentru ca le place sa fie asa, le hrănește ego-ul, se simt mai bine când calcă pe alții. E o placere sadica dar adevărată. Poate o fi trăit ei o viata bună însă asta nu ii oprește din a-i răni pe alții, râzând și distrandu-se pe seama celor asa ziși inferiori. Cred ca se cred superiori și când sunt la acea poziție li se pare normal sa facă ce fac, pentru ca își permit. Cauza? Doar fericirea de a fi mai presus decât tine. Asta cred eu.
Poți reformula întrebarea astfel:Ce îi face pe oameni să se comporte într-un mod negativ? sau De ce aleg unii oameni să fie nepăsători sau răutăcioși?
De ce sunt unii oameni răutăcioși?
De ce unii oameni manifestă atâta negativitate?
Ce îi determină pe unii oameni să acționeze cu răutate?
Oamenii nu sunt rai intrinsec, e doar o programare genetica si o infuenta extraterestra. Reincarnarile sunt doar roluri ale sinelui pentru a putea experimenta tot pe Pamant. Rautatea e relativa, ce rau pentru un om e bine pentru altul.