Numarul de persoane infectate nu se calculeaza, ele se stabilesc numai dupa confirmarea infectarii in urma analizelor. Uita-te la televizor sau citeste si o sa observi ca in toate stirile este vorba de infectari confirmate.
Cat priveste calculul tau mai verifica, este precis gresit daca iti da rezultat peste 100% din populatie, este o totala absurditate.
"Numarul de persoane infectate nu se calculeaza, ele se stabilesc numai dupa confirmarea infectarii in urma analizelor."
Ma refeream la o predictie a numarului de persoane ce urmeaza a se infecta in viitor, nu la ce se cunoaste deja in momentul actual.
In fond asta este scopul modelului matematic, de stabili un posibil scenariu de evolutie al unei epidemii.
Tot nu pot fi mai multe persoane decat totalul populatiei, ci mai putine, eu cred ca chiar cu mult mai putine.
Cred ca trebuie calculat in procente.
Adica numarul de persoane infectate sa fie un procent din numarul de persoane susceptibile, in asa fel incat S+I=1, adica 100%. Ca de exemplu S=0.99, si I=0.01.
In felul asta produsul S*I nu va depasi niciodata valoarea 1.
Ca S*I sa depaseasca valoarea de 1 intai trebuie sa o atinga.
Poti pute conditia S*I=1
Daca inlocuiesti I=1-S, se obtine o ecuatie de gradul al doilea:
S^2-S+1=0, care nu are solutii reale. Deci pentru nici un S sau I real, produsul S*I nu va fi egal cu 1, cu atat mai putin sa depaseasca valoarea 1. ( Este functie continua, nu sare valori)
Ce spui tu sunt simulări și predicții. Cei infectați se numără pur și simplu 1, 2, 3, ...
Lasa extrapolarile teoretice. Numarul de persoane infectate e aproximativ egal cu numarul de teste cu rezultat pozitiv. Plus/minus 1-2-3 procente ca mai ies si rezultate aiurea. Dupa o oarecare perioada, o sa ai numarul de teste pozitive - (vindecati + decedati). Asta e sigur. Ca in realitate sunt mai multi, asta e partea a doua...
In Ro toti mor de virus, apoi in functie de cifra, daca le convine sau nu, scade sau creste. Sunt cuvintele ministrului
Salut! Dacă ne aflăm într-o camera cu 2 persoane infectate și 3 sănătoase, se calculează foarte simplu după cum am văzut și în alte documentații: 2x3 = 6
Exact ca exemplul tau cu 8x2 = 16 din 10 persoane existente. În opinia mea, ai calculat bine acolo.
Iar numărul 16 este numărul de cazuri posibile
Buddy90 întreabă: