| DarkOrbitMoon a întrebat:

Cum se explica paradoxul gemenilor?

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Cu cat viteza cu care calatoresti in spatiu este mai mare cu atat calatoresti mai putin in timp.

6 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Simplu, unul din gemeni nu e in miscare uniforma, ci in miscare accelerata (de ex. isi schimba sensul in care se deplaseaza), ceea ce practic nu e valabil pentru cel care a ramas pe Pamant. Asta rezulta din teoria relativitatii generale.

| oprescudorin11 a răspuns:

In astrologie se considera ca firea gemenilor este duala, ca sta cu un picior pe pamant si altul in cer.Caci s-a constatat din vechime si de aia s-a asemuit cu constelatia gemenilor, care are o miscare aparenta(cea vizibila de pe Pamant, in realitatese intampla ceva cam ce zice Doctorandus. descris de Doctorandus.

| DarkOrbitMoon explică (pentru doctorandus):

Nu am nevoie de teoria relativitatii generale.

| DarkOrbitMoon explică (pentru oprescudorin11):

Despre ce vorbesti?!

| DarkOrbitMoon explică (pentru Inferno):

Da,merci.Dar...voiam sa gasesc in raspunsurile voastre cateva idei pentru o "prezentare".laughing)
Lasa, mi-am facut singura.
Dea, merci, oricum.happy

| doctorandus a răspuns (pentru DarkOrbitMoon):

Teoria relativitatii restranse aplica relativitatea asupra sistemelor de referinta inertiale, iar geamanul ramas pe Pamant poate fi aproximat unui sistem de referinta inertial, dar celalalt nu poate. Asta explica nedumerirea unora ca miscarea fiind relativa, s-ar putea zice ca geamanul de pe Pamant era in miscare fata de cel din nava spatiala, deci trebuia sa imbatraneasca mai lent cel de pe Pamant si nu cel din nava spatiala (privit din punctul lui de vedere).