anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se explica senzatia de deja vu?

26 răspunsuri:
| Miauti a răspuns:

Cauta despre vise precognitive, sant strans legate.

Ca sa nu se confunde cu halucinati, un deja vu dureaza intre 10 si 30 de secunde.

Explicatii alternative asociata cu deja vu ar fi profetie, amintiri din trecut, clarviziunea, sau un indicator mistic in indeplinirea unei conditii prestabilite pe drumul vietii.

Si mai exista o terorie intresanta care spune ca' gandul calatoreste in viitor.

O alta teorie spune ca atunci cand are loc fenomenul deja vu, inseamna ca o copie (un original) a noastra intr-un alt univers paralel se afla exact in aceeasi locatie. iar trimiterea gandului din A1 spre A2 dureaza intre 10-30 secunde.

| sublime89 a răspuns:

Cred ca senzatia de deja vu vine dintr-o posibila asemanare intre o amintire pe care o ai undeva in memorie dar nu ti-o poti aminti exact, si un eveniment din prezent. Sa zicem o vorba pe care ai mai auzit-o, sau o anumita imagine, probabil asociata cu un sunet sau un miros anume.

| Exilee a răspuns:

Ca un inceput de paranoia, Alzheimer.

| Duucu a răspuns (pentru Exilee):

Vrei să spui că stările dese de deja vu duc la Alzheimer?

| Exilee a răspuns (pentru Duucu):

Una este acceptabila, a doua este tolerata, deja mai mult de 3 stari... ar fi urgent necesar un control la neurolog. CIne stie, poate in viitor individul devine complet TICNIT!

| anonim_4396 explică (pentru Exilee):

Eu am auzit ca in adolescenta sunt foarte dese starile astea.

| Exilee a răspuns (pentru anonim_4396):

Mie nu mi s-au intamplat. SI nu cunosc cazuri deloc.

| Lizzu a răspuns (pentru Exilee):

"Ca un inceput de paranoia, Alzheimer. "

De ce? e realitate.

| Inferno a răspuns (pentru Exilee):

Serios? Serios? Serios?

| Inferno a răspuns (pentru Exilee):

Senzatia de deja vu este cat se poate de normala si se datoreaza unei intarzieri de constientizare in raport cu lucrul observat.
Cine spune ca este o boala e paralel cu subiectul.
Creierul nu ofera o explicatie a informatiei vizuale tempestiv (constientizare), de aici impresia ca ai mai avut experiente asemanatoare.
Fenomenul este similar si in cazul informatiei auditive.

| Exilee a răspuns (pentru Inferno):

Mie nu mi s-a intamplat.Si cum am mentionat, poate una este acceptabila, a doua tolerata, deja la a treia este esential ca persoana respectiva sa se supuna unor analize ale neurocraniului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am inteles.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este o eroare inexplicabila in matrix, iar Dumnezeu mai are bug-uri in aplicatiile Sale. Am asa ceva cel putin o data pe luna. Amuzant ca dupa parerea unora ar trebui sa fii consultat pentru ca esti suspect de nebunie. Si bineinteles ca daca aceia imi citesc acest raspuns chiar vor si crede.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Desigur daca tu crezi in reincarnare as spune ca senzatia de deja vu nu este data numai de faptul ca ai trait acel moment neaparat in aceasta viata, ci chiar in alta anterioara.Nu ma intreba daca eu cred in reincarnare, ce e dupa moarte ramane un paradox.Desigur starea de deja vu in multe cazuri este data de subconstient, care a inregistrat imaginile unei persoane sau a unui lucru, desi tu esti sigur ca nu s-a intamplat.Subconstientul e mult mai rapid decat constientul.De exemplu hipnoza are loc prin intrarea in subconstientul pacientului(deja deviem de la subiect)
Sper ca am fost de ajutor.

| Ramo137 a răspuns:

Iar.

| al9264 a răspuns:

Am patit si eu.Se crede ca in trecut,ar fi existat o lume asemanatoare celei contemporane,unde ar fi existat oameni care au pierit, spiritul lor ramanand pe pamant, calatorind printre fiintele vii, ajungand in mancarea unei femei insarcinate, spiritul mortului ajungand in trupul unui embrion.Astfel,oamenii capata spirit; un spirit care are ceva memorie de la fosta viata/fostele vieti.Cand ni se intampla ceva, poate ca creierul va gasi intamplator un neuron care contine o amintire cu un eveniment similar, petrecut in trecut.

| Annyya a răspuns:

Ai senzatia ca ai mai trait asta o data.

| Arcani a răspuns:

Adica ai un sentiment de parca ai mai fi trait odata acel lucru.

| ThePinkPant3r a răspuns:

Mie mi s-a intamplat acesta senzatei, parca am trait momentul acela din nou.

| faringosept a răspuns:

Senzatiile de "deja-vue" sunt mici erori de receptie a unor informatii noi pe care creierul le stocheaza brusc ca facand parte din memorie, bio-curentii ce realizeaza acel gand avand aceleasi caracteristici tipice amintirilor "reale".
Intr-adevar nu este bine sa ai prea des aceste senzatii. Anumite medicamente au astfel de efecte secundare.

| Cipa34 a răspuns:

Ceva ce se repeta.

| Exilee a răspuns (pentru Cipa34):

"ceva ce se repeta" Si se repeta in raport cu cine si fata de ce?

| Delia2107 a răspuns:

Imi place intrebarea! Stiu ca iti dai seama ce inseamna de fapt " deja vu ". Sensul conotativ e unul uimitor. De obicei, lucrurile si persoanele care iti trezesc acest sentiment sunt comune, seamana, iti trezesc aceleasi simtiri, ingrijorari, iti alimenteaza imaginatia sau ti-o reduc, te distruge sau te ajuta sa suferi. "Din nou" este un regret.din nou e o speranta spulberata, o inima franta, un moment ce seamana, persoane ce se comporta la fel. Deja vu este trecutul impachetat frumos in prezent.

| malinabalan a răspuns:

Senzatia de deja vu e senzatia ca ai trait odata un eveniment din trecut

| Sava_Theodor_1990 a răspuns:

Parca ti sa mai intamplat odata acel lucru.