Informatia vizuala, inainte sa ajunga la zona centrilor vizuali din creier pentru a fi decriptata mai trece si prin alte zone din creier ( creierul amigdalian spre exemplu). Aceste zone din creier decripteaza si ele informatia intr-un anumit fel.
Apre exemplu daca vezi un om trist ai sa te simti trist.(iti induce o stare de tristete)
Insa s-ar pute sa te simti trist chiar inainte ca informatia vizuala sa ajunga la zona centrilor vizuali din creier pentru a fi decriptata.
Asta deoarece, pana sa ajunga acolo, alte zone din crwier ( creierul amigdalian) au descifrat-o partial si au indus acea stare de tristete.
Fenomentul de deja vu apare atunci cand exista o intarziere considerabila intre decriptarile initiale ale unor zone din creier si decriptarea finala ce are loc in zona centrilor vizuali.
Eu am vazut un studiu acum ceva timp in care nu s-a gasit nici o corelatie intre 'marginile' universului.
C.G.Jung explica cumva, insinueaza sau chiar afirma ca exista o memorie colectiva.El dovedeste existenta interferentei intre creerele indivizilor unei comunitati prin nebunia care-i cuprinde pe oameni in situatii extreme (razboaie, revolutii, MIGRATII, etc).
Cred ca creierul are abilitatea de a vedea in viitor, sunt multe chesti la care nu poate raspunde nici eu macar, ceva e acolo creierul uman e mai complex ca universul
Nu este o explicatie acceptata dar eu sunt convins ca te-ai mai intalnit cu situatia respectiva in vis, candva in cursul vietii.
Este un fenomen greu de explicat, chiar şi de specialişti.
Deşi eu nu cred în aşa ceva, părerea mea e că mintea joacă feste acelor persoane care susțin că au avut această experiență.
Acest fenomen deja-vu înseamnă "deja văzut" de exemplu mergi într-o țară străină, vizitezi o catedrală şi ai impresia pentru câteva secunde că ai mai fost în acel loc. Dar e posibil să fi văzut acel loc în trecut, la tv, într-o revistă, etc.
Daca mergi intr-un loc frumos unde nu ai mai fost niciodata, iar tu crezi ca e deja-vu, adica ai impresia ca ai mai vizitat acel loc!
Eu cred ca...
Creierul nostru stocheaza absolut toate informatiile.de exemplu, daca treci pe langa o persoana, desi tu nu ii dai atentie, in creierul tau se stocheaza absolut tot ce tine de infatisarea acelei persoane.chiar daca tu nu iti amintesti de ea, atunci cand o vei mai vedea vei realiza ca iti este cunoscuta, dar nu iti poti da seama unde ai vazut-o.
Exact la fel este si cu locurile prin care mergem...
Creierul nostru nu uita nimic..de aici vine senzatia de deja-vu
Pai visezi, sa zicem ca esti in parc alaturi de prietenii tai. Iar a doua zi, sau peste cateva saptamani, luni, ti se intampla asta, si te afli fix in locul unde ai visat!
Ati nimerit toti ce inseamna deja-vu.
numa' ca nu.
deja-vu apare cand iti dai seama ca unele momente traite le-ai trait in vis.
acele bucati visate se transpun exact si in aceeasi ordine in viata reala.
e ca si cand ti-ai visa viitorul, de fapt nu e ca si cand, chiar iti visezi viitorul.