Pai alte teorii nu au fost astia in stare sa scoata, dar asta nu inseamna ca nu ar putea fi. Iar daca teoriile astora nu-s valide, nu inseamna neaparat ca existenta unui creator este certa, pot fi alte teorii necunoscute noua inca, dar tot stiintifice.
In urma unui sondaj pe Facebook am primit acest raspunsuri
Bla bla bla. Nu poti sa hotărăști sa fii ateu asa cum nu hotărăști sa fii crestin, musulman sau lolbertarian. Nu e o decizie conștientă.
e același tip de gândire, același traseu de adoptare a respectivei ideologii. Nu e o decizie rațională si conștientă.
Iar parasirea ei la fel nu se face rational si constient.
Pur si simplu se adună in timp "dovezile" si la un moment dat, snap, fie crezi sau nu crezi.
Foarte rare sunt momentele de epifanie.
exact. Nu ajungi ateu doar pentru că nu crezi în facerea lumii în 6+1 zile la fel cum nu ajungi ateu pentru că crezi în Big Bang sau evoluție
Zero. Pur și simplu nu vedeam motivele pentru care aș crede în zei.
Logica si bunul simt? Neincrederea in lucruri implauzibile inghitite doar in baza autoritatii unei carti ce nu poate fi verificabila de nimeni?
Evolution - 50% Big Bang - 5%
Daca evolutia se descopera ca e gresita nu o sa mai fii ateu? dovezile sunt cam irefutabile
0. 128745%... ca idee ne-am nascut cu totii atei, ne-a fost inoculat multora ca ar fi "util" sa crezi in ceva si apoi am invatat despre evolutie, big bang samd - a caror veridicitate nu schimba cu nimic discutia despre validitatea teismului.
Deci nu evolutia, big bang determina un om sa fie ateu?
Nu ajungi ateu. Te cureți de religie până se vede că suntem atei
nu cred. Creștinismul zice că a fost un potop. Ajungi mai matur la cap și realizezi că nu avea cum să fie tot globul inundat și pe o barcă să fie câte o pereche din fiecare animail.
Ce vreau să spun îi că religiile sunt pline de povești de astea care nu se leagă. Când îți dai seama că poveștile astea îs doar povești atunci nu te mai prea leagă ceva de religia aia.
Cred că privești treaba ca în 2 nuanțe. Alb și negru. Dacă nu ești creștin atunci ești ateu.
doar credinta in Dumnezeu determina chestiunea asta. pe o scara de la unu la zece, cat de mult crezi? daca mai degraba nu crezi, atunci esti ateu. simplu. si n-are absolut nicio treaba cu chestiunile descoperite de stiinta...
era un exemplu. Să vorbim despre Adam și Eva care s-au hompănit între ei cu copiii lor până au populat planeta?
Hm... asiaticii și africanii sunt descendenții lui Adam și Eva?
Ok. Ideea era ca ateismul, la fel ca teismul cu care se afla in opozitie, tine de credinta si nu de ceea ce sti (gnosticism). Poti fi ateu si daca nu stii sigur pentru simplul fapt ca nu crezi.
Intrebarea ta initiala pleaca de la o capcana pe care o folosesc des religiosii in dezbateri si chestiunea asta mi se pare important de clarificat.
Doctorii aia stiu mai bine (sau ar trebui), dar in cele din urma tot cred si asta bate ceea ce ei stiu.
Nu zice nimeni ca big bangul nu putea fi declansat de cineva (adica Dumnezeu).
Evolutia e contrazisa de simplul fapt ca fiecare specie isi are propriul numar de cromozomi. Nu suntem primate.
Evolutia e contrazisa de simplul fapt ca fiecare specie isi are propriul numar de cromozomi.
serios asta e un argument contra evolutiei din contra e pro, daca un creator ar fi creat toate specile la fel toate ar fi avut acelasi nr, un nr diferit demonstreaza o evolutie, de ce a creat dumnezeu doua moduri de zbor diferite? lilieci vs pasari?
Voi l-ati asociat cu tot felul de teorii, probabil pentru a se trece peste latura morala și pentru a-l asocia cu cea științifică, inteligenta.
Care voi?
Aaa, numai tu faci așa?
Tu in loc de spam stii altceva
Da.