Intrebarea asta pentru mine Este intrebarea Secolului. FOARTE SIMPUL formata Si direct la punct. FELICITARI ADRIAN,
De citeva saptamini ma tot gandesc la acelasi lucru. Cu certitudine ca exista un numar mare de raspunsuri plauzibile, Insa raspunsul meu este ceva de genul, Pt ca aceia oameni fara facultate ce au ajuns departe in viata Nu au fost invatati de nimeni cum sa-si coordoneze viata, Atunci cind noi luam o decizie Decizia respectiva este pre-influentata din educatia primita anterior de parintii nostril de scoala, sau facultate Cu alte cuvinte 'Din conceptile sociale Destinate binelui’ Pe de alta parte Cei care n-au avut posibilitatea sau dorinta sa urmeze o facultate Si-au folosit cea mai creativa si puternica scula. 'Creierul' Creierul nespalat. Iar decizile lor vin natural, Ei isi folosesc instinctele ce le-au fost daruite de Mama Natura pentru a Supravietui.
Eu am 8 clase, Poate ti-ai dat seama de asta dupa ortografia saraca ce o folosesc, Eu NICIODATA nu mi-am comparat reusitele cu nici un alt om, Ci doar cu ale mele insumi, Unde am fost si unde sunt acum. Am fost un copil sarac Care de multe ori nu avea nici ce manca cu painea neagra ce Mama ne-o punea pe masa, Insa in sufletul meu tot timpul am stiut,, Am Stiut ca singura diferenta dintre mine si vecini mai 'bogati' Sunt EU.
Pentru ca nu exista facultate pentru a deveni bogat ci pentru a studia diferite materii si discipline. Sunt si bogati fara facultate dar varful oamenilor bogati este ocupat de cei cu studii. Bil Gates- Universitatea Harvard si Warren Edward Bufet-Universitatea Pensilvania, Universitatea din Nebraska-Lincoln si Universitatea Columbia si atunci ce vorbim?
Au fost prea grabiti sa faca bani, iar scoala au lasat-o celorlalti, mai destepti ( oare?).
De fapt, cred, ca motivul cel mai frecvent, este faptul ca cei, foaaarte bogati, in mare parte sunt si foaaarte batrani, iar pe vremea lor foarte putini ajungeau sa faca facultate - era un mare previlegiu, onoare si costa extrem de mult (nu ca acum ar fi foarte ieftina ). Tocmai din acest motiv o mare parte dintre miliardari nu au facultate (nu numai cei cu facultate au capacitatea sa gandeasca si au un simt interprinzator foarte bine dezvoltat ).
P. S. apropo, eu am facultate si master.
E adevarat ca unii care sunt in frunte, bogati si oameni de seama nu au cine stie ce scoala si studii dar sunt putini.Majoritatea au cel putin o facultate si niste studii pe care le-au facut ori inainte ori dupa ''parvenire'', imbogatire.
Pai in primul rand nu stiu daca se confirma afirmatia ta. Eu sunt convins ca sunt suficienti absolventi de facultate si in randul celor mai bogati oameni de pe pamant, chiar daca nu toti au absolvit pe merit. Dar absolvirea unei facultati nu are nicio legatura cu bogatia, dupa cum niciuna dintre ele nu are neaparat legatura cu inteligenta.
Nu cunosc personal nici un mare bogatas roman sau mondial, insa stiam pe cineva cu o avere destul de consistenta, care abia stia sa isi scrie numele, fiind absolvent de 8 clase, probabil si alea trase de par. Am cunoscut in schimb si un absolvent a doua facultati (psihologie si litere) si nu de genul celor care se fac acum. Tipul era de o inteligenta deosebita, un caracter extraordinar, fost profesor, nascut intr-o familie instarita care a ajuns la un moment dat saraca lipita, iar cand l-am cunoscut eu era deja pensionar si gestiona niste afaceri de milioane de euro, cu ajutorul a trei angajati. Angajati care de fapt erau o secretara si doi soferi personali, pentru ca nu ii placea sa vorbeasca la telefon si nici sa conduca. Si nu numai ca ii mergeau excelent afacerile, nici macar nu isi dedica timpul acelei afaceri, o facea mai mult pentru ca era singur si astfel avea pretextul sa aiba mereu pe cineva langa el.
Nu toti sunt fara facultati iar cei ce nu au studii superioare sunt fie descurcareti, inteligenti, hoti sau politicieni.
Eu sunt sigur ca toti cei care au ajuns foarte bogati si fara faculatati sunt datorita parintilor care leau lasat sau a pus sa preia o afacere multi dintre ei sunt bogati imediat dupa revolutie au profitat ca nu mai e ceausescu si au inaintat cu afaceri si au rulat banii
Eu n-am auzit asta. Dar nu trebuie sa ai facultate ca sa ai o idee de milioane. Daca nu ti-ai terminat studiile, nu inseamna automat ca esti timpit. Sint multi care au facultate si sint prosti facuti gramada si de asemenea sint multi fara facultate care sint geniali. Apropo de asta, asa cum am spus mereu "scoala iti da doar cunostintele, nu si intelepciunea de a le folosi"
Se cheama practici. A avea facultate inseamna a avea o anumita cultura cea ce duce inevitabil si la bun simt. Cei care n-au bun simt au in schimb hotarire, fara abordarea neaparata a bunului simt total inexistent la unii, de a merge numai pe calea cistigului chiar daca calca peste cadavre pentru asta.