anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face ca cei mai multi sfinti au fost atei?

10 răspunsuri:
| caractere a răspuns:

Exemple?

| caractere a răspuns:

Exemple, ai?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da exemple te rog si dupa aceea vorbim.Bafta

| miradoniz a răspuns:

Apostolul Pavel a fost un mare prigonitor al creștinilor; sfântul Augustin,de exemplu, s-a distrat bine înainte de convertire; de Maria Magdalena sau Maria Egipteanca,ce sa mai vorbim? exemple de genul asta sunt o grămadăhee hee personal,cred ca atunci când începi prin a fi păgân, nu ai din start nici o speranță; iar Iisus poate fi acceptat atunci drept un extraordinar cadou, de care suntem nevrednicihee hee

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Georgiana: Pavel era prigonitor de creştini dar nu era ateu. El prigonea creştinopaţii în numele zeului/zeilor în care credea el, nu în numele necredinţei sale sau altă fantasmagorii de tipul ăsta.
Maria Magdalena?laughing Doar pentru că nu respecta dogmele creştinoapte nu înseamnă sine qua non că era atee.
Aceiaşi chestie valabilă şi cu Augustin.

Şi totuşi, existenţa Mariei Magdalena este încă nedemnostrat.

Was alekum salam!

| miradoniz a răspuns:

@kongeriket: Pavel era evreu la început; ca ortodoxa-chiar nu vad de ce m-as îndoi de existenta cuiva care a trăit acum vreo 2000 de ani și care oricum e oale și ulcele acum; în ce îl privește pe Sf.Augustin,îți recomand călduros"Mărturisirile"-e un fel de spovedanie și e foarte sincerhee hee continuam discuția după, ok?hee hee Presupun ca te referi la faptul ca atunci când crezi în Divin, ateismul nu are sens.De acord; de aceea am utilizat"păgân", în sensul unei persoane care are o relație puțin
deranjata cu El. Așteptam de fapt ca persoana care a pus întrebarea sa explice mai clar la ce s-a referit:am înțeles bine, la convertire? A vrut sa spună altceva?
Pace și țiehee hee dacă asta vreihee hee

| Vizitiul a răspuns:

Mosule, daca femeia de la avatarul matale poarta chiloti cu ata-n fund, inseamna ca-i de partea ateilor? Eu, daca merg saptamanal la biserica, inseamna ca-s credincios? Tu, daca esti repezit la gura, inseamna ca esti tras prin inel?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai au fost atei la inceput si pe urma i-a convertit Hristos. Asta inca nu inseamna ca religia este o valoare, pentru ca oameni prosti cum sunt acum, asa au fost mereu. Poate ca aia erau niste retardati carora le-au placut basmele cu raiul si atat, poate ca nu. In orice caz cuvantul "sfant" in sine nu spune nimic.

| Angel0 a răspuns:

Observatie foarte buna.

| miradoniz a răspuns:

@Nataliahee hee a sosit momentul sa ma fălesc cu ce am auzithee hee cuvântul"sfânt" nu se refera la oameni; este vorba de Harul Domnului-da, te aud deja râzând-care umple sufletul celor chemați sa îi facă loc.Etimologic vorbind, înseamna "diferit"(în sens divin)