Bună.
Eu cred că mila este creată de componenta lăuntrică şi provine din suflet, pe bază sentimentală.
Pa-pa.
Care suflet? Nu inteleg. Creierul alcatuieste sufletul. Stiu si eu ca acest sentiment vine din creier dar de unde, e chiar asa greu sa pricepi o intrebare?
Mila este o forma de manipulare in primul rand.
In spatele a tot sta ''Sa-i arat cat de sarac sunt, asa sigur imi va da ceva de mancare'' (este un exemplu)
Si este legata de un sentiment (reactie chimica a creierului), sincer imi e greu sa inteleg de care.
Instinctul matern este o iubire in care mama ofera caldura unui copil mic si neajutorat.
Tot asa cand ti se face mila de un catelus mic si neajutorat vrei s-ai oferi adapost.
Mila =Iubire adica Oxitocina hormonul care te face sa simti atasament si afectivitate
****. cum e mila o forma de manipulare? mila trebuie sa o simta cel care iti da de mancare nu cel care cere. mai incearca.
Si cel ce cere isi arata cea mai slaba forma a existentei sale, pentru a atrage tot mai mult cel ce ofera.
Buna.Centrul nervos ce se ocupa cu sentimentelec si gandurile, se numeste amigdala.Aceasta de asemenea este mentionata in cartile de psihologie foarte des.
Uite un link cu ceva ce te poate ajuta sa intelegi: http://www.descopera.org/wp-content/uploads/creier-centru.jpg
Funda?
VasileRapidistu13 întreabă: