Salut!
Exista diferite niveluri de psihopatie. Aici insa tu te referi la psihopatii care nu ajung (aproape) niciodata la psihiatru, pentru ca ei nu considera ca au vreo problema. Si pentru ca sunt atat de adaptati social, incat ii gasesti in functii inalte de conducere, foarte apreciati – din exterior, de cei din jurul lor, chiar caractere care ii inspira pe altii. Iti cunoaste fricile si ti le exploateaza, uneori fara ca tu sa-ti dai seama. Te vrea vulnerabil si izolat pentru ca atunci esti mai usor de manipulat. Prin tot ceea ce face va cauta sa te izoleze de oamenii care te-ar putea ajuta sa vezi altfel lucrurile, si te poate aduce chiar in starea in care tu singur sa respingi oamenii care te-ar putea ajuta! Cu cat mai izolat esti, cu atat mai mult te poate manipula. Psihopatii nu-si cer iertare cu adevarat niciodata, in cel mai bun caz isi cer scuze doar formal si numai pentru a te mentine victima lor in continuare. Psihopatii nu simt remuscari, nu au mustrari de constiinta, nu simt vina si sunt incapabili de cainta. Daca sunt in Biserica, ei se spovedesc fara a se spovedi. Exact cum ai citit: se spovedesc fara a se spovedi. Un semn important al sanatatii launtrice este schimbarea interioara, iar psihopatii sunt incapabili de schimbare reala, launtrica. Se spune ca singurele lucruri pe care le schimba sunt mastile si victimele, pentru ca mastile lor se muleaza pe fiecare victima in parte. Cu toate acestea consider ca exista anumite niveluri de psihopatie in care vindecarea este posibila cu ajutorul stiintei psihologiei, al sprijinului specializat, dar si in taina cea mai adanca a fiintei umane insa persoana trebuie sa aleaga acest lucru.
Odata ce cazi într-o asemenea stare nu vei mai putea ieși asa usor, nici macar gandurile pozitive, relaxeara si restul nu te vor ajuta foarte mult, vor fi doar pe moment, iar problema va exista si vei trai toata viața cu ea.
De asta e bine sa ceri ajutorul unui psihoterapeut.
Sper sa iti fie de folos!
Pa pa!
Tu ai o contradictie in cuvintele tale. Sunt curios daca psihopatii sunt atat de inteligenti si perspicace, atat de reci si dezvoltati cum ar putea un psihiatru sa ii intre in cap acestui om .
O persoană psihopată. Psihopatia, de obicei, este declanşată de ceva şi tind să cred că este o stare latentă (pentru că nu orice om, care trece prin traume, devine psihopat).
Dar lumea e plină de psihopaţi selectivi, care sunt psihopaţi cu animalele non-umane, dar cu cele umane simulează măcar empatie.
Adică nu empatizează cu ele (poate cu excepţia animalelor "de companie"), nu se gândesc la suferinţa lor, nu le pasă de ea, preferă să o ignore.
Poate filmul Earthlings te va ajuta să înţelegi unde bat.
http://youtu.be/UeBGp9PwS6M
Voi urmari filmul pentru ca vreau sa inteleg "unde bati ". Psihopatii in general nu ignora suferinta, oamenii normali o fac, ei gandesc " daca eu sunt bine nu imi pasa ", psihopatii in general nu empatizeaza cu oamenii sau animalele dar sunt diferite genuri de psihopati. Unii din ei nu ranesc animalele si chiar le protejeaza din cauza tendintei de superioritate, revenind la intrebarea mea principala... sunt inca in ceata dar multumesc de incercare.
Sunt curioasă, spuneai undeva că nu poţi empatiza cu oamenii, dar totodată te-am văzut vorbind foarte pasional despre dragoste, ca şi cum ai simţi-o. Cum mai exact se manifestă psihopatia la tine? Ce poţi simţi şi ce nu? De când? Faţă de cine? Poate sunt unele persoane faţă de care totuşi simţi ceva. Iar faţă de animalele non-umane ce simţi? Reuşeşti să empatizezi cu ele? Ajută-mă să te înţeleg mai bine!
Prea multa folozofie in pshihologie. Oamenii au nevoie de echilibru ca sa nu cada in extreme. Caci exista o alta extrema in care oamenii ajung sa iubeasca mai mult animalele decat pe semenii lor.
Si tot de acel echilibru au nevoie si ca sa revina la normal. Si acest echilibru nu este decat Dumnezeu. Fara El oamenii isi pot pierde foarte usor mintile. Biblia spune ca "privind suntem schimbati". Sa privim la ceea ce este spre binele nostru si nu vom avea probleme.
Termenul stiintific la persoana descrisa de tine este pshihopat; termenul biblic este demonizat. Deaoerece daca Dumnezeu nu este lasat sa puna stapanire pe fiinta noastra, atunci cel rau va face aceasta.
Daca imi raspunzi cu o intrebare nu ma ajuta.
Asta cred eu ca ti se potriveste de minune:
http://aktualnews.ro/......-intampla/