Gemmmy, uite care este parerea mea, legat de intrebarea ta. Dinamometrul masoara forta, nu-i asa? Greutatea este si ea o forta. Ea se obtine inmultind masa unui corp cu acceleratia gravitationala. Deci dinamometrul masoara(in cazul in care vrem sa masuram greutatea unui corp) produsul dintre masa corpului si acceleratia gravitationala. Rezulta ca daca vrem sa masuram cu ajutorul unui dinamometru masa unui corp ar trebui sa impartim diviziunile scalei dinamometrului cu valoarea acceleratiei gravitationale. Deci, daca vrem sa masuram masa unui corp la nivelul marii si la paralela de 45 de grade cu dinamometrul, toate diviziunile dinamometrului ar trebui impartite cu valoarea acceleratiei gravitationale in aceste conditii, adica cu valoarea g = 9, 80616 m/(s la patrat).
Deoarece acceleratia gravitationala depinde de altitudine si latitudine, rezulta ca daca vrem sa masuram cu dinamometrul masa unui corp in alte conditii decat la nivelul marii si la paralela de 45 de grade, trebuie sa impartim diviziunile scalei cu valoarea lui g in acele conditii diferite date.
Asta este parerea mea. Bafta!
Este diferenta mare intre masa unui corp si greutatea acestuia, greutatea fiind o forta. DInamometrul masoara de fapt foarte de greutate si nu masa
Multi fac confuzie intre greutate si masa
Spre exemplu, daca am 20 Kg ( Doamne fereste, prin absurd vorbind) si acceleratia gravitationala se considera 10N/Kg, atunci greutatea mea este 20kg * 10N/Kg= 200N.
Revenind la subiect, dinamometrul masoara doar fortele.