| Sigfrid a întrebat:

Cum si cand a inceput masoneria sa influenteze dezvoltarea romaniei?

17 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cred ca te preocupa un subiect care nu se poate discuta online cu nimeni, pentru ca adevarati masoni nu vor face public niciodata, intentiile sau tintele lor, indiferent de tara, origine, rasa samd.
Practic, nu ai ce discuta la acest capitol, pentru ca nu exista stiri de vreun fel, iar ca sa faci speculatii, este pierdere de timp!

| Sigfrid explică (pentru Violleta2022):

Mai, nu stiu ce sa zic. Din cate stiu eu (nu prea multe, ce e drept), masonii s-au despartit in mai multe rituri si lojile sunt destul de independente una fata de cealalta. Am vazut niste figuri care nu imi exprimau tocmai inteligenta care s-au alaturat lor.
Deci tind sa cred ca undeva este o ruptura in zidul de mister si secret cu care s-au baricadat si pe undeva adevarul a iesit afara

| doctorandus a răspuns (pentru Sigfrid):

Masoneria a fost un loc de intalnire intre paturi sociale care in mod obisnuit nu se puteau intalni sa discute (bogatii cu saracii, protestantii cu catolicii, etc.) si un loc de a experimenta cu ideile democratice (lojile isi aleg conducatorii). Masoneria este un club de discutii si participi la niste spectacole de teatru (numite ritualuri). Masoneria nu dicteaza masonilor o linie politica: ei pot vota cu ce partid vor sau sa nu voteze deloc, daca asa vor ei. In privinta unirii tarii, au fost conducatori politici unionisti care au fost masoni, dar e adevarat ca au fost si masoni care au luptat contra unirii tarilor romane. In lojile masonice nu se discuta despre politica sau religie, pentru ca din astfel de discutii se nasc doar certuri.

| Sigfrid explică (pentru doctorandus):

Foarte interesant
De unde ai aflat astea?

Am urmat un curs de esoterism occidental la facultate.

| Sigfrid explică (pentru doctorandus):

Wow
dar ce facultate ai facut? si unde?

Am facut sociologia, dar cursul era la facultatea de studii religioase (Universitatea din Amsterdam).

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Sigfrid):

Atunci cand esti mason: ai obligatia sa minti credibil.

| doctorandus a răspuns:

Lol, lol, lol, ca se numea stat unit dac, stat unit daco-roman sau stat unit romanesc tot dracul ala ar fi fost, nu denumirea conteaza.

| anonimg a răspuns:

Nu stiu cum stă treaba, dar se pare ca numai după ce moare unul se află că a fost mason; dar niciodată în timpul vieții lui.
Orice organizatie ascunsă este de la cel rău, si nu de la Dumnezeu.

| Sigfrid explică (pentru anonimg):

Sunt si multi masoni declarati.
Dar e interesant ce spui...

| cristimihailov a răspuns:

Nu-ti face griji.
Traieste-ti viata.

| Sigfrid explică (pentru cristimihailov):

Nu e vorba de griji. E doar o curiozitate
Mersi de sfat, oricum

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Pe la sfarsitul secolului XVIII, prin reprezentantii "scolii ardelene" care pretindeau ca transilvanenii sunt descendenti ai Legionarilor Romani stabiliti in Dacia. Era doar o sleatha de boieri lingai ai puterii de la Viena, care se temeau de Reainfiintarea Statului Unit Dac; temere pe care o aveau toate casele regale din Europa.

| Crackman a răspuns:

Au intrat tare in noi din 89
Au fost si inainte dar nu asa.

| Shimozukushiki a răspuns:

„Cum" - cel mai adesea prin politică și prin oamenii care erau la putere (ca și în ziua de astăzi)
Din câte știu primii români, ar fi fost scriitori noștrii de pe la 1800 încolo (nu mai țin minte exact care au fost aceștia), dar... se pare că primul român, ar fi fost chiar Brâncoveanu (cred că cel care i-au fost omorâți cei 4 fii în fața lui).

| Sigfrid explică (pentru Shimozukushiki):

Banuiam si eu ca au patruns odata cu influentele iluministe tarzii.
Dar ma intrebam cum s-a intamplat concret.
Cred eu ca niste tineri burghezi din Romania au mers probabil prin franta pentru studii, unde s-au intalint cu lojile de acolo si care i-au primit. Iar atunci cand s-au intors in Romania, sau ma rog, in regatele romane, au adus cu ei si lojile.
Cautam niste informatii care sa imi infirme sau confirme teoria

Întrebări similare