| MarioDraghi a întrebat:

Cum v-ati imagina lumea fara culoare, credeti ca daca am vedea alb negru, am mai sti de culoare? Conteaza foarte mult raspunsurile voastre pentru mine si tin sa va multumesc.

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Dar crezi ca nu exista culoare care nu o vedem? uitate la un sarpe sau la un lileac cum vede lumea, daca noi am fi evoluat asa, ar fi descoperit stiinta acele culorii, asa cum a descoprit multe

| T0T a răspuns:

Nu am mai ști în sensul că nu am putea să ne gândim la cum pot fi ele însă științific cred că am avea idee că alte viețuitoare pot percepe altfel lucrurile, iar viața noastră nu cred că ar fi la fel de captivantă și frumoasă. Oricum și așa nu putem percepe tot spectrul de culori, decât într-o limită mică și culorile nu sunt singurul lucru ce nu îl putem percepe ci mai important posibilele dimensiuni multiple care fac posibilă unificarea tuturor forțelor, câmpurilor, fenomen deasupra puterii noastre de înțelegere.

| Sn4k3 a răspuns:

Pai daca am vedea doar in negru si alb cum sa stim de alte culori?

| mudokins78 a răspuns:

Vederea culorilor este strans legata de capacitatea animalelor de a detecta prada, deci devine esentiala in arta supravietuirii. Dar, este la fel de importanta in ritualurile de imperechere si in cele care presupun apararea teritoriului si camuflarea.

Fluturii si albinele pot distinge nuante pe care oamenii nu le cunosc. Serpii nu au nevoie de ochi pentru a vedea, ci doar de simtul care le permite sa detecteze caldura.

Nu toate animalele au vedere nocturna, dar bufnitele sunt renumite pentru simtul lor ascutit. Oamenii de stiinta au descoperit recent ca soparla poate vedea unele culori in lumina foarte slaba. Este posibil ca si broasca sa se fi adaptat vederii nocturne in culori.

Cercetatorii au incercat sa analizeze pigmentii si sensibilitatea fotografica a celulelor spre a determina ce vad si cum vad animalele culorile.

| Emilian24 a răspuns:

Nu am mai stii de culori pentru ca nu sunt folosite in nimic si principalele ar fi alb si negru daca noi vedeam doar 2 culori nu mai aveai de unde sa stii mai exista si altele daca nu vezi nu stii ca exista