| max_4494 a întrebat:

Cum v-ati imagina viata fara pacat si fara ispita?

20 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Aiurea. Cum sa nu traiesc placerea ispitei unei femei frumoase? Da ce sunt tampit.

| AvalohAlyn a răspuns:

E exact ce ne promite Hristos daca respectam poruncile Lui, e pamantul cel nou de dupa Apocalipsa etc.Hristos e calea, adevarul si viata iar prin El viata fara pacat si fara ispita o vom avea.

| cristi202 a răspuns:

Hai sa mergem un pic la originea lumii. Cind Dumnezeu a facut posibila aparitia raului, a pacatului si a ispitei, a facut-o cu un anumit sens. Biblia spune ca Dumnezeu e dragoste si a creat omul tocmai pentru a iubi, atit pe Dumnezeu, cit si pe semenii sai, si a fi iubit, atit de Dumnezeu, cit si de semenii sai. Insa o dragoste in care totul e OK, in care nu ai de ales, in care nu esti liber, fie sa iubesti si sa lasi la o parte alte lucruri, fie sa te axezi pe alte lucruri si sa lasi dragostea la o parte, caci aceasta e esenta pacatului si a ispitei, nu e dragoste adevarata. Doar fiind liber sa alegi poti iubi, altfel ai fi un mic robotel pe care Dumnezeu ar putea sa il minuiasca f usor, facind mereu ceea ce vrea El. De aceea Dumnezeu a permis raul in lume, pentru ca sa putem alege intre a-L iubi pe El si pe ceilalti, sau a pacatui si a ne infrupta din ispita. Desigur ca noi toti mai degraba alegem ispita in locul dragostei, dar nu asa ar trebui sa fie. Am avut tentatia, imediat ce am citit intrebarea, sa zic:"Ce minunat ar fi asa!", dar nu, nu e chair asa! Ca unul care caut sa Il iubesc pe Dumnezeu si sa ma impotrivesc ispitei, imi dau seama ca totusi viata nu ar mai fi asa de frumoasa. Desigur ca am avut multe dezamagiri, cazind in ispita, dar si frumusetea biruintei pe care uneori o ai asupra ispitei, nu poate fi egalata. Si aceasta pentru ca abia atunci am putut reusi sa spun ca Il iubesc pe Dumnezeu, si sentimentul de implinire, stiind ca am facut ceea ce trebuia, a fost extraordinar. Da, poate ca ar fi mai usor sa nu existe pacatul si ispita, dar nu ar fi asa de frumos. Priveste in urma, cele mai frumoase lucruri s-au nascut in lupta, cei ce le-au oferit omenirii adesea au avut de luptat pentru a le atinge. Tocmai aceasta lupta impotriva ispitelor de tot felul, fie ele mari sau mici, face ca viata sa fie atit de frumoasa. Doar renuntind la unele lucruri fara valoare poti avea lucrurile cu adevarat valoroase, si de aceea, cineva care cedeaza mereu ispitei, devine satul si plictisit de viata la un moment dat, pentru ca se axeaza pe lucruri fara valoare, care nu ii "hranesc" sufletul, ci il "ajuta" sa devina gol si fara valoare.

| Parintele a răspuns:

Din punctul meu de vedere nu exista pacat si nici ispita de tip religios. Asta este tot o batjocora adusa ratiunii umane de catre biserica.

| andre999 a răspuns:

Ar fi minunata pacat ca doar unii dintre noi o vor cunoaste. Dumnezeu asta asteapta de la noi sa facem fata pacatului in lumea asta pentru a ne castiga dreptul la eternitate alaturi de El.
Ps Voi astia care ati zis plictisitoare as vrea sa stiu cum ati reactiona daca parinti vostri ar fi omorati de un criminal? Ati mai zice atunci ca preferati pacatul si ispita ca face viata mai dinamica nu? Sincer mie scarba.

| Marcian a răspuns:

Mai buna, cea mai buna, cat se poate de buna.

GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

Nu poţi să îţi imaginezi ceva ce nu există. Oricât de buni ar fi oameni viaţa fără păcat nu există pentru că e practic imposibil să ajungi la aşa ceva. Cum mi-aş imagina-o? Păi presupun că ar fi o viaţă liniştită poţi să spui perfectă, dar ireală.

| ThePoet a răspuns:

La inceput perfecta, dupa aceea plictisitoare...

| anna01 a răspuns:

Moarte cerebrala, un loc comod in rai.

| LCD a răspuns:

Ar fi raiul pe pamant

| adydassler a răspuns:

Ar fi bine intr-un fel, dar si un haos in care oamenii nu si-ar mai pute controla nevoile. va dati seama ca ne-am omora pentru a obtine ce vrem. cred ca ar fi nasol, dar atunci nimeni nu ar mai respecta nimic si si-ar face de cap fiecare.

| Brotacel a răspuns:

Buna!

Mai bine de atat nici se putea... Dar uite ca cel rau ne ispiteste...

Pa, pa.

| maraa_9303 a răspuns:

Plictisitoare.tongue
Cum spunea Cioran "E las cel ce nu cunoaste ispita."

| Alfur a răspuns:

Gandul la o viata fara pacat si ispita ma trimite automat cu mintea in afara dimensiunilor lumesti. Lumea are nevoie nu numai de bine, ci si de rau. Suna ciudat, stiu, dar daca cele doua nu ar coexista nu ar mai fi nici acel echilibru universal. Notiunea de bine fara nici un sambure de rau nu mi-o pot imagina aici, pe pamant. Fara pacat si fara ispita. doar in Rai.

| Mihaela_5169 a răspuns:

Ca in Rai

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Perfecta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In afara trupului material.fiindca sufletul este harnic, dar carnea este neputincioasa.sant ca doua animale, la care tii mult, dar se lupta intre ele.va invinge cel pe care-l hranesti mai bine.trupul il hranesti cu, mancaruri, bauturi, distractii, satisfacerea tuturor dorintelor, care prin ingaduinta de sine nu are limite.sufletul il hranesti cu hrana spirituala, credinta, dragoste, mila, iertare, intelepciune, iubire, care te apropie de izvorul acestora care este Dumnezeu.deci imi imaginez viata fara pacat si ispite, in afara trupului material.nemaiavand nevoi fizice, nici nu voi mai simti atractie spre pacatele trupului.

| Andreea98 a răspuns:

Foarte simpla! si plictisitoare!

| rocsette a răspuns:

A viata foarte plictisitoarehappy

Întrebări similare