Ce comparatie ai gasit sa faci ...nu cumva ai gresit categoria? aici parca era stiinta si filozofie?! Daca intrebarea asta era menita sa fie filozofica, ai dato cu stangu in dreptul cum poti u sa compari pe mos craciun cu Dumnezeu? Eu nu am observat ca despre Mos craciun s-au scris atatea cat sa scris despre Dumnezeu...si daca ar fi asa la categoria unde e mos craciun cred ca se numeste basme pentru copii, nu cred ca biblia este in aceeasi categorie. Ce ti-e si cu filozofii astia. te doare capul ce abureli scot
Eu nu mai ţin minte când am aflat că Moş Crăciun nu există, dar pentru aia nu am fost dezamăgită, oricum, Moş Crăciun sunt de fapt părinţii noştrii. Iar în cealaltă privinţă, eu cred cu adevărat că Dumnezeu există.
Poate cineva sa te anunte ca nu exista Dumnezeu?
Cum trebuie sa fie acea persoana? Nu cumva in primul rand atotcunoscatoare? Daca nu e atotcunoscatoare, nu e cumva aroganta?
Esti tu acea persoana care are toata cunoasterea din univers ca sa poata sa ne spuna ca Dumnezeu e doar o plasmuire?
La 10 ani radea toata clasa de mine rad si acum eram o ratata da ce m am enervat pe mama eh nu ca nu mai sunt ratata daa
Cand am aflat ca Mos Craciun nu exista nu mai tin minte exact ce reactie am avut.Cat despre Dumnezeu, nici eu nu cred, sincer sa fiu nu prea am fost impresionat pentru ca acest lucru l-am descoperit treptat punandu-mi o serie de intrebari la care puteam sa raspund apeland numai la ratiune ci nicidecum la basfemiile scrise in biblie. Tind sa cred ca mi-a parut mult ma rau cand am aflat ca Mos Craciun nu exista. Buna intrebare si de altfel si raspunsul lui Teddy. Dar Teddy incearca sa meditezi si asupra faptului ca pentru multi oameni acest Dumnezeu reprezinta ceva in care ei isi pun spertanta.
Eu ma intreb cum o sa te simti tu cand o sa afli ca Dumnezeu exista si tu nu ai crezut in El... ce zici de asta? Pana una -alta, foloseste-ti creierul! Provoci mila...
Sincer. m-am simtit abandonata..."adica cum? nu exista acel mos pe nume Craciun pe care l-am iubit si am crezut in el atat de mult. toate astea sunt de la parinti..."nu mi-au mai trebuit nimic din tot ce am primit de la asa zisul mos Carciun.
Daca as afla ca Dumnezeu nu exista ar fi o rupere mult mai mare. mi-as pune atatea intrebari. si mi-as lupta cu propriile ganduri o batalie mai dureroasa decat oricare alta..."-Ce rost mai avem noi pe lume daca. daca nu exista nimic pentru care sa avem o viata curata, daca atunci cand murim pur si simplu ne moare sufletul?","-De ce sa nu fac tot ce imi trece prin cap sa imi traiesc viata?"
oh.atatea intrebari. niciun raspuns. Singura putere care imblanzeste omul este credinta, deci daca asa afla si as vedea si chiar as simti ca Dumnezeu nu exista as face tot ce vreau. totul va deveni un haos total dupa parerea mea
A fost ok cand am aflat de mos Craciun(la mine vine oricum in fiecare an asa ca nu-i duc lipsa)
Ba FRONEA, te-ai lovit la capatana? Tio tras Visinescu una in cap? Logic ca DUMNEZEU EXISTA! Dar oricum materia ta cenusie e cat o aluna, si nu na astept sa ai vreo revelatie! HAHAHA
AvalohAlyn întreabă: