Cam asa cum arata acum...Din pacate banii au prins puterea suprema si putini sunt ce-i ce nu ravnesc sa fie bogati, sclavie exista si acum, si tot pentru bani.In ce priveste adevarul si ratiunea, sunt cam greu de gasit in zilele noastre...
Nu stiu concret cum va arata. insa cu siguranta nu va fi plina de adevar si ratiune... Logic, intoarcerea la sclavie inseamna ca sclavii nu vor avea nici un drept, nimeni nu va fi responsabil de viata lor, ei pot fi omariti oricind. in concluzie nu stiu daca va fi plina de adevar si ratiune si pentru ca cum spui valoarea omului va conta de valoarea banilor, vreau sa spun ca daca omul nu mai are bani asta inseamna ca nu mai are demnitate, onoare, viata?
In primul rand o lume ateista presupune ca nimeni nu va mai crede in basme. In al doilea rand ateismul nu va determina sclavia, nici in mod direct, nici indirect. Doar lacomia unor oameni foarte puternici - care sunt putini in comparatie cu cei liberi si onesti.
Adevar si ratiune? Poate doar in randul oamenilor simpli. Dar mereu au existat regi si pioni, indiferent de religie. Mereu au existat oameni condusi de simturi si oameni constientizand si controland propriile simturi.
Atata timp cat oamenii multi, simpli si liberi nu se vor ridica impotriva tiraniei si minciunii, nimic din ce simti in prezent nu se va schimba.
Oamenii sunt zei, in caz ca ai aterizat de pe alta planeta iar comitetul terestru de primire nu te-a informat, incearca tu sa deschizi gura la un amarat de locotenet din IJJG, persoana cu un anumit statut, cu un juramant depus in fata lui Dumnezeu, doar incearca sa-i ceri declaratia de avere sau alte nimicuri.
Sclavia acum e legala, n-am vazut pe nimeni sa se opuna cand s-a modificat codul muncii, mie sincer imi e frica, doar cei privilegiati vor mai avea drepturi.
Mintea omului are limite si orice am face tot vom ajunge sa credem ca unii trebuiesc sa fie conducatori iar alti condusi.Banii nu or sa dispara decat daca se intampla o catastrofa pe intreg globul pamantesc ca sa incepem sa valoram viata mai mult decat banii.
Mai era unu cu busola dereglata pe aici.Chiar era nevoie de alte labirinturi ligvistice?
Noroc ca ai postat, ca nu stiam care-i treaba cu ateii astia. Deci sunt stapaniti de avaritie, sunt decadenti, visand la o societate sclavagista, sunt auto-idolatri...Ateii sunt Gigi Becali? E clar, lumea va arata ca Pipera.
Inca o dilema rezolvata!
Adevar? Ai spus o lume plina de ADEVAR? Si RATIUNE?
Rugaminte carte toti ateii: cand o sa instaurati legea voastra, sa nu ma uitati aici!
Cum ar arata o lume ateista? Hmm...N-as mai vedea multe femei in varsta care stau la barfa in biserica,n-ar mai crede lumea in povesti,in lucruri nedemonstrate,n-as mai auzi "dumnezeu a vrut asta", oamenii fiind capabili sa-si asume ei faptele, fara sa dea vina pe dumnezeu pentru ce s-a intamplat.
Asta este o intrebare urata si incorecta tu pui intrebarea plecand de la un raspuns al tau ceea ce este daunator si pentru tine dar si pentru cei ce te aud. Daca la fiecare intrebare pe care o pui ai deja raspuns inseamna ca esti orb, nu o sa intelegi nimic niciodata, iar pentru cei din jur este daunator deoarece genul de intrebari ce au si raspuns in ele au menirea de a manipula
@silviuu - deci crezi in mine. Cum ar arata o lume fara mine? Fara farmec (sunt fermecator), fara spirit, fara bunatate.