Pe vremea aia nu erau prea mulţi doctori. Totuşi este o carte, ce-a mai populară carte, dar e o CARTE şi este SCRISĂ DE OAMENI, cea ce înseamnă CĂ OAMENII FAC GREŞELI iar ALŢI ÎI CRED, exista Dumnezeu dar nu cred că este "exact" cum scrie în biblie şi am Religia Mea care nu are nevoie de "bani" şi "o grămadă de acoliţi" pentru a supravieţui. Am trecut de Ateism deoarece nu este bine să zici că nu crezi în nimic. Eu cred, în mine şi în o putere divină, care, NU ŞTIU CE ESTE ÎNCĂ, când voi muri o să aflu.
Mai, Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc, dar cred ca au mai existat si inflorituri pe alocuri, proorocii poat mai bagau si dela ei. Oricum eu as explica in felul urmator: Ce preferi, sa pacatuiesti(grav, pentru ca despre asta este vb, de pacate grele) si sa iti tai mana, piciorul sau limba, sau sa te feresti de pacat? era o alegere care trebuia sa o faci, si in momentul in care chiar credeai in Dumnezeu, incercai sa ter tii departe de pacat si pedeapsa.
Eu va zic sa mai cercetati Biblia si dupa aia sa veniti cu intrebari de-astea care nu au nici un rost. Cand in Biblie spune lucrul asta se refera la : Lucrul care te face sa pacatuiesti tu trebuie sa-l "tai" din viata ta. Textul putea sa continue astfel (de exemplu), daca televizorul te face sa pacatuiesti, da-l afara din casa.
Daaaaaaaaaa. Un caz clar de incitare la automutilare. Dar ce spui de faptul ca dumnezeu este un mincinos patologic? Dupa potop, ii promite lui Noe ca nu mai face pe nebunul cu omenirea, iar in apocalipsa, trage o frumusete de extinctie in masa, doar asa "for fun". Asa ca, ineptia aia de biblie, baga-n ceata omul, doar ca sa de-a de lucru unor smecheri, chipurile pentru a indruma turmele domnului. Dupa mine, dumnezeu este un tip instabil psihic. Cred asta, fiindca am observat ca are toate simptomele, iar aceste simptome mi le arata chiar biblia. WTF
Mai... nebunilor. Si eu va dau acelasi sfat, rugati-va sa intelegeti Biblia fratilor... se vede ca nu stiti ce inseamna fericirea din moment ce intrebati asemenea lucruri. Pentru tine durerea trupeasca inseamna ceva rau? Ai auzit in viata ta fericirile? Le-ai inteles? Io zic sa mai citesti inainte sa sari cu intrebari de astea in public
Sunt metaforice, ceea ce ne face sa pacatuim trebuie sa le inlaturam. Orice om normal decat sa isi taie mana, mai bine isi schimba comportamentul. Doar daca nu e stabil psihic... parerea mea
anonim_4396 întreabă: