De chelit nu am auzit de incaruntit da. Explicatia cea mai logica am auzit-o de la inteleptii Kabbalei.In timpul somnului"sufletul"paraseste trupul si se intoarce in adevarata lui lume, iar la intoarcere poate trece prin diferite lumi nu prea placute lui(iadul de ex.)si se sperie foarte rau-in contact cu trupul se produce acea incaruntire, alti au inebunit peste noapte. Povestea e foarte luuuuuuunga.
Nu am auzit sa cheleasca cineva peste noapte.De incaruntit insa da. Din auzitele mele, se pare ca acest lucru se inampla cand persoana respectiva are un soc enorm, o suparare care-l copleseste, o situatie dramatica. Ce se intampla dpdv anatomic si chimic cu parul, nu pot sa-ti spun! Uite unele informatii aici:
http://www.benessere.ro/Frumusete/490/Fire-albe-timpurii.html
Uite de exemplu stresul este un factor foarte important. Sau e ereditar . Uite de exemplu o fetita pe la 10-11 ani a albit toata de la o sperietura, exista multe cazuri dar cred ca doctorii sau savantii iti pot explica cel mai bine
Un cunoscut însoţea un tren plin cu muniţie şi armament în calitate de ofiţer însoţitor. La un moment dat trenul a deraiat luând foc, el ajungând pe şine aruncat de şocul impactului la o oarecare distanţă. Cât timp a stat pe şine cu picioarele rupte nu a putut spune, dar i s-a părut o veşnicie. Aşteptând ajutoarele şi ştiind că muniţia poate exploda în orice moment, el find expus în totalitate, imobilizat, a albit în totalitate - lucru de care şi-a dat seama abia la spital când a avut al doilea şoc uitându-se în oglindă.