Mie mi se pare ingenioasă ideea oltenilor. Ei îngroapă morții în picioare. De ce? Ca să fie primii la înviere
Referitor la discutia filosofic-morbida pe care ne-ai adus-o in discutie, doar iti zic pe scurt dictonul melteanului pentru care viata inseamna doar sa bei, fumezi si sa faci bani, celebrele vorbe in latina de balta :
"traindo mancando, murindo cacando"
De cand nu am mai ascultat piesa asta! acum m-au dus cu gandul in alta parte https://www.youtube.com/watch?v=saLQ3hpX_jY
ce vremuri, un fel de "Costinesti" cum ar spune dorel din las fierbinti;)
Da, but, dacă peste zeci de mii de ani reușesc ăștia să descopere secretul nemuririi și ar putea să readucă sufletele în corpurile lor, nu ai vrea să mai fie ceva din corpul tău? Sau măcar îți vor descoperi oasele și le vor expune prin muzee ori prin biserici și lumea se va închina la ele.
Nu zic ca n-ar fi posibila teoria asta dar te-ai gandit putin ca peste zecii mii de ani am fi dracu in total vreo 100 de miliarde de oameni care au existat pe putin, de ce ar fi aia asa tampiti incat sa readuca toti oameni la un loc? La cati oameni ar fi trait pe planeta pana la momentu ala ar mai trebui sa mai fie inca 100 de planete.Suntem 8 miliarde si de abia avem loc pe planeta de ce ar face asta? Doar asa ca chestie de ce crezi ca din 100 in 100 de ani apare brusc o epidemie de ceva? Simplu din faptul ca trebuie sa se mai curete din planeta de aia mai moare cate unu ori de vreun covid, ori de vreo nu stiu ce alta gripa si asa mai departe.
In cel mai bun caz găsești oasele sub pământ.
Cat despre incinerare, e o alegere personala.
Biserica nu binecuvanteaza practica pagana a cremarii corpului deoarece se consideră că corpul unui creștin in special si in general corpul unui om are o sacralitate intrinsecă ce trebuie respectata si dupa moarte.
Huh corpul sacralitate? Si cu autoflagelarea cum ramane, ca in crestinism se practica de secole?
Autoflagelarea nu e o practica pe care Biserica Ortodoxa o acceptă.
Mi se cam rupe. Normal ca incinerarea mi se pare cea mai ok.
Chiar si daca, prin absurd, as reinvia, de ce m-as inghesui?!
Înmormântarea în pământ sa făcut din antichitate la noi în zonă pentru că era o metodă practică de a ecolgiza cadavrul.
Înmormântarea e o chestie socială care s-a adaptat în funcție de cultura locală.
Mortul oricum nu știe nimic.
În alte părți se arde cadavrul se aruncă în Gange. Și nu mai costă nimic cavoul.