| LaviniuA a întrebat:

Cum va impacati cu pierderile, pe orice plan - sanatate, bani, relatii?
Pe mine m-au schimbat iremediabil.
Am pierdut din alegeri proaste, dar si din accidente.

E interesant ca unii au o viata mai lina, fara evenimente foarte neplacute. Altii se ruineaza din tinerete si se chinuie restul vietii.
O fi karma, cum zic orientalii? Adica niste consecinte ale actiunilor gresite din trecut? Un fel de predestinare la suferinta. E vreun mod de a evita karma?

Sa fie judecata gresita, din lipsa de experienta? Cum se poate actiona fara a gresi, de vreme ce nu se cunoaste viitorul?

Sa fie vreo alta cauza de natura transcedentala, dincolo de ceea ce percepem?

13 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Am fugit de frica esecului toata viata din pacate
https://www.youtube.com/......tps?/watch

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cum va impacati cu pierderile, pe orice plan - sanatate, bani, relatii? Le trec la pierderi, trec peste și merg mai departe.
O fi karma, cum zic orientalii? Dacă crezi în karma, atunci e Karma. Dacă nu, nu.
Adica niste consecinte ale actiunilor gresite din trecut? Nu.
E vreun mod de a evita karma? Da. Să nu crezi în aaceastă doctrină.
Sa fie judecata gresita, din lipsa de experienta? Da, poate să fie.
Cum se poate actiona fara a gresi, de vreme ce nu se cunoaste viitorul? Nu se poate acționa fară a greși. Dar se poate trăi fără să interpretezi greșelile ca eșecuri ci ca feedback care te ajută să te auto corectezi.
Sa fie vreo alta cauza de natura transcedentala, dincolo de ceea ce percepem? Nu există cauze de natură transcendentală, doar cauze naturale, de natură naturală.

| Hyperion7 a răspuns:

In primul rand,in ceea ce ține de orice alt aspect,in afara de sănătate,trec pur și simplu peste,îmi ling rănile,merg mai departe și mă resemnez! Și eu am pierdut multe,dar asta e viața,cu suișuri și coborâșuri,din păcate.
In al doilea rând,asta cu viața lina,știu că un preot o zis ceea ce urmează să zic, zicea dansul că fiecare primește o greutate din iubire,o cruce grea în funcție de drumul fiecăruia.O sa spui cum din iubire? Simplu.
Dumnezeu îi lasă pe cei care s-au îndepărtat de El, îi lasă să se căiască, in timp ce ceilalți sunt incercati pentru a-si purifica credința și sufletul, un fel de drum anevoios către destinația finală.Si tind sa îi dau dreptate acelui preot, deoarece asa este, cel puțin din viziunea mea.Eu mereu am fost incercat și testat,in timp ce alții duc o viață liniștită,bine că nici viața mea nu se compara deloc cu a lor happy
Să îți mai zic un lucru, legat de cei ce se ruinează,o sa invoc tot credința și voi alipi prima parte din argument cu asta. Faza e că ei sunt ca un fel de oi pierdute,care s-au rătăcit de pe drumul moralității. Dumnezeu le da undă libera spre pocăință,însă ei se afunda și mai tare in probleme din cauza altor oi mai pierdute decât ei
Legat de karma,eu consider că mai degrabă e un fel de lupta continua pentru pocăință,alții se pierd pe acest drum din cauza că nu mai au puterea sa o ia de la capăt,iar alții lupta pentru a ajunge spre destinația finală.
Nu știu dacă e greșită, însă ce pot spune este că a greși e tipic uman, de aia nu exista om fără de păcat, fie el oricât de mic, nu exista om fără de păcat.Mai mult,daca nu ar fi greșelile, probabil că am fi perfecți, insa eu cred că greșeala a fost permisă de către Dumnezeu tocmai pentru a vedea cine merita și cine nu merita sa fie mântuit.Cei puternici se vor cai, iar cei slabi se vor rătăci și mai tare.
Legat de ultima întrebare, eu tind sa cred că ține și de persoana in cauza, adică un bețiv care are doi copii.Primul ajunge un om de succes,iar celălalt un bețiv, însă ambii dau vina pe tatăl lor, primul că l-a motivat sa-si depășească condiția, iar celălalt că nu l-a influențat deloc pozitiv, urmând drumul betiei.Deobicei cei puternici se nasc din suferință, cei slabi se pierd in acesta. Faza e că nu se trimite nimic de la părinți la copii, ci pur și simplu fiecare deține propriul destin in propriile mâini!
*asta e o părere personală*

| LaviniuA explică (pentru Hyperion7):

Deci zicea preotul ca pe cei pe care Dz nu-i iubeste, nu le da greutati si ii lasa in pace linistiti? Si cei care au greutati si le depasesc ajung in rai? Pare cam simplista viziunea big grin

| Hyperion7 a răspuns (pentru LaviniuA):

Gândește-te asa,ca sa ai un lucru mult visat,trebuie sa trudesti pentru el muncind,nu? Așa și aici,daca vrei sa ajungi in lista celor care sunt desemnați să ajungă în rai, trebuie sa te lupți cu răul pentru a te purifica și pe tine,dar și sufletul.
Nu neapărat că nu-i iubește,ci îi testează diferit ca pe ceilalți,adică le da oportunitatea,ca într-un final,după ce au făcut atâtea,sa-si aducă aminte de Dumnezeu și să se căiască in cele din urmă.Un exemplu. Unul cu bani trăiește fericit și îl doare undeva de credință,el vede doar avere, atât. Daca acesta se va cai și va realiza că nu banii, ci Dumnezeu de fapt e totul, pocăința acestuia va fi echivalata cu cea a unuia care nu a păcătuit și a fost chinuit, fiindcă deși supuși la probe diferite, amândouă persoane ajung in același loc.Nu te-ai întrebat de ce multe vedete erau oarbe din cauza banilor, iar la un moment dat s-au dus către credință?
Daca tot nu mă crezi, te rog să citești despre viața Mariei Egipteanca (https://m.crestinortodox.ro/......8138.html)
Cât despre partea cu cei chinuiți pentru credința, îți dau niste nume răsunătoare Petru, Pavel, Ioan și multi alții!
Viziunea e simpla, noi suntem programati sa complicam lucrurile!winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce nu te omoara, te face mai puternic,
Mama m-a facut de piatra, dar nu un nemernic ( la familia)
Da, am luat decizii gresite, m-am anturat cu oameni gresiti, am iubit pe cine nu trebuie, si am parasit pe cine nu trebuie. Au fost momente in viata cand am fost prost, dar suficient de isteț sa imi dau seama ca am fost prost si sa nu mai fiu pe viitor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca e vorba despre deciziile, alegerile facute ale fiecaruia. nu soarta, destin etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Slava Domnului, pe planul sănătății nu am avut nimic de suferit/pierdut. Banii vin și pleacă, la fel și oamenii.
Nu trebuie sa ne atașăm nici de bani și nici de oameni. Nu atât de mult.

| Bwahahahahahaha a răspuns:

Cat timp traiesti gresesti, doar couch potatoes nu pierd nimic niciodata ca n-au unde.

| LaviniuA explică (pentru Bwahahahahahaha):

Mie imi place sa fiu couch potato. Nu castig nimic si cel mai important, nu pierd nimic. doar timp happy

Răspuns utilizator avertizat
| sadrian46 a răspuns (pentru TornadoIDS):

Ei spun că inactivitatea e cea mai sigură cale spre evitarea eșecului.
Ei nu spun asta.

| LaviniuA explică (pentru TornadoIDS):

Cum de trece mai repede cu inaintarea in varsta? E doar impresia ca trece mai repede.