| Stoian08425 a întrebat:

Cum va sfarsi universul? daca stiti mai multe teorii, enumerati! dau funda!

8 răspunsuri:
| Copac13 a răspuns:

Universul nu se va sfarsi deoarece el este in continua marire dar in acelasi timp apare cat mai multa materie neagra sau antimaterie nu stiu cum se numea oricum cand nivelul de antimaterie va fi prea mare atunci se va produce o explozie asemanatoare bing bangului

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce vrea sa spuna Copac e ca atunci cand se va produce acel big bang universul se va inchide deodata.va deveni, ceea ce a fost inainte de marele big bang adica ...nimic.

| sublime89 a răspuns:

Nimeni nu stie sigur, deocamdata, dar se pare ca cele mai multe dovezi arata ca Universul se va extinde la nesfarsit. Galaxiile vor fi tot mai departe unele de celelalte, pana cand un observator dintr-o galaxie nu va mai putea observa alte galaxii, pentru ca vor fi prea departe. Aceasta expansiune va fi efectul energiei intunecate, care se pare ca e mai multa decat materia intunecata, deci va cauza o expansiune tot mai accelerata a universului, timp de trilioane de ani. Dar 100% nu se stie nimic inca. Uite un clip in care se vorbeste despre toate posibilitatile: https://www.youtube.com/watch?v=kJtCTIktZUc

| Dendoris a răspuns:

Nu cred ca se poate pune problema sfarsirii universului cand noi nu prea ii stim inceputul sau cand noi nu prea il cunoastem in toata profunzimea lui.

Pe scrut, nu cred ca poti sa vii cu o teorie de sfarsit la ceva ce nu cunosti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred că va face bum.

| relian a răspuns:

Uite aici o teorie, poveste frunoasa despre sfirsitul universului.E mult de spus asa ca e mai bine sa citesti de aici.Mie mi-a placut cum este descris acolo.Scuze ca te te trimit sa citesti altundeva, dar asta e ma depaseste chestia asta asa ca spor la citit.

| dragos120 a răspuns:

Sunt mai multe ipoteze, insa majoritatea raman doar ipoteze. Din moment ce exista o constanta cosmologica (priveste-o ca pe opusul gravitatiei, insa se face simtita la scara cea mai mare, ea fiind foarte slaba) universul probabil se va extinde la nesfarsit, indiferent cum va sfarsi, pana sa faca asta va fi deja foarte rece pentru a mai sustine viata.

In momentul de fata, dupa ~14 mld. ani doar universul observabil are un diametru de ~96(+\-4) mld. ani-lumina si cu o temperatura a spatiului de ~-270°C.

Cine stie cat de mare si rece va ajunge peste multa multa vreme.