| hypothesis a întrebat:

Cum vedeti voi globalizarea? O situatie care va duce la ce? Vor mai exista culturi specifice, specificuri nationale?

8 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Daca spre sfarsitul sec. al VIII-lea s-ar fi pus intrebarea "Cum vedeti voi revolutia industriala?". Daca prin anii 1850 (pe vremea lui Bessemer) s-ar fi pus intrebarea "Cum vedeti voi revolutia tehnologica?". Daca peste aprox. o suta de ani (sfarsitul anilor 1950) s-ar fi pus intrebarea "Cum vedeti voi revolutia digitala?"... La toate astea, inclusiv la intrebarea pusa de tine s-ar putea raspunde: Sa vina ceea ce trebuie sa vina! happy

| T0T a răspuns:

Văd că încep să dispară. Vor mai exista dar doar ca ceva istoric, dar nu ceva care să se mai întâlnească foarte des, ci ceva mai deosebit. Eu nu cred că globalizarea este un lucru minunat, dar nici oribil. E undeva la mijloc.

| sublime89 a răspuns:

Cu cat isi va da seama omenirea ca e o singura specie, si ca trebuie sa fim uniti pentru binele tuturor, cu atat va fi mai bine. Suntem prea mici si prea vulnerabili, intr-un univers prea mare si prea indiferent, ca sa ne mai permitem sa ne luptam intre noi. Suntem ca un singur organism, iar un organism care se lupta cu el insusi, e pierdut. Culoarea pielii, limba, nationalitatea, religia, sau orice diferente care exista intre noi, palesc in comparatie cu asemanarile dintre noi. Asta trebuie sa realizeze oamenii. Iar daca vrem sa supravietuim pe planeta asta, trebuie neaparat sa fim uniti, si sa nu aparam doar specia noastra, ci toate speciile vii care exista pe Pamant, pentru ca viitorul nostru aici e imposibil fara un mediu natural bogat. Tarile, culturile sau nationalitatile nu mai conteaza atunci cand existenta speciei e pusa in pericol.

In poza asta e Pamantul vazut de la marginea sistemului solar: http://earthworldjim.com/wp-content/uploads/2015/01/Pale_Blue_Dot.jpg
Uita-te la ea si vezi daca esti de acord cu mine sau nu.

| drutzix a răspuns:

Nationalismul este o idee pe care nu o inteleg. Ma enervez cand aud pe cineva ca zice sunt mandru ca sunt roman. De ce? Ai facut tu ceva ca sa te nasti in Romania? E ca si cum ai zice sunt mandru ca sunt alb/negru/tigan etc. Inteleg sa te mandresti cu ceva ce ai realizat dar faptul ca te-ai nascut si ca ai nimerit sa fi Roman nu e ceva ce ai realizat tu ca persoana.
Globalizarea e un fenomen bun. Dispar traditii asta e adevarat dar asta nu conteaza, cel mai bine o sa ne fie atunci cand ne vom da seama ca toti suntem aceeasi specie si nu conteaza pe ce fasie de pamant ne-am nascut ci doar ce am facut cu viata noastra.

| ThePathWalker a răspuns (pentru drutzix):

E adevarat ca si pe mine ma enerveaza moda cu "sunt mandru ca sunt roman", dar asta nu inseamna ca nu poti sa fii mandru de apartenta la un grup chiar daca aceasta a venit prin noroc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nationalismul este o ideologie ce persista peste tot in lume. Dupa atatea razboaie sangeroase pentru castigarea teritoriilor statale nu cred ca se poate schimba cu usurinta opinia publica. La fel si cu religia. In momentul de fata, lumea nu este pregatita pentru globalizare iar daca aceasta s-ar introduce, cu siguranta ar izbucni revolte. Un lucru pozitiv al globalizarii este faptul ca ar exista egalitate si solidaritate. Marea problema este cine va fi autoritatea suprema. Din acest punct de vedere, globalizarea este destul de periculoasa fapt pentru care nu sunt de acord cu asa ceva.

Răspuns utilizator avertizat
| AnaMariaJRock a răspuns:

In primul rand eu consider ca m-am nascut pe pamant nu intr-o tara specifica, eu cred ca globalizarea are si puncte bune si rele, intr-adevar culturile si lucrurile specifice nationale vor tinde sa dispara, dar in acelasi timp va fi mai putina discriminare, nu vor mai exista razboaie pe teritorii.
Sa ma scuzi daca am zis ceva eronat happy