| LoOvE a întrebat:

Cum viseaza orbii? Adica ei daca in lumea reala nu vad nimic, in vis isi pot imagina cum e lumea reala, adica vad oameni sau cum? E doar o simpla curiozitate.

11 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Au si ei ganduri care-i macina, ganduri care se localizeaza in subconstient si-n final, devin vise. Nu e neaparat sa vezi pentru a avea un vis, e suficient sa simti si sa gandesti.

| Alphawolf a răspuns:

Imaginatia nu este neaparat alcatuita din ce vede omul, chiar daca nu vede isi poate imagina. Simturile ramase care sunt putin mai ascutite si povestile auzite ii ajuta pe orbi sa-si imagineze, iar din imaginatie rezulta visurile...

| xibalba a răspuns:

Nu visezi cu ochii, ci cu creierul. Si da, probabil cei care s`au nascut orbi isi imagineaza lumea intr-un anume fel, isi fac o idee despre cum ar putea fi...

| adriangabor92 a răspuns:

isi pot imagina

| Cori_7775 a răspuns:

Daca o persoana este nevazatoare din nastere nu are cum in vis sa vada, deoarece aceasta nu stie ce inseamna a vedea, dar daca un nevazator a avut vreodata resturi de vedere in vis vede, dar cum vedea inainte de a-si pierde vederea total, iar pentru cei care au resturi de vedere, visul se desfasoara ca in realitate, adica vad in vis ca si in viata de zi cu zi. sper ca am fost destul de explicita. happy

| Cori_7775 a răspuns:

Un nevazator sau o pers cu resturi de vedere percepe in vis totul ca si cum percepe in realitate.

| Fluffy a răspuns:

Oamenii care s-au nascut orbi nu vad imagini in timpul visului, insa viseaza la fel ca ceilalti oameni. Visele sunt formate din sunete, mirosuri, atingeri si emotii.

| madalinutza a răspuns:

Bunahappy pai ei viseaza ca si noi.si noi in somn avem ochii inchisi nu?happysi ei tot asa viseaza

| Zuzy a răspuns:

Uau niciodata nu mi-am imaginat astalaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca si un om orb are dreptul la imaginatie.In foarte multe cazuri este inevitabila, defapt...chair asa si este.
Ei, nu pot vedea lumea asa cum este, dar si-o pot imagina. Unii considera vederea ceva benefic, altii nu. Din moment ce-ti creezi propria lume fara a o vedea pe cea reala, aproape ca incepi sa crezi ca ceea ce ''vezi'' tu e totul, si probabil omul acela pe care tu nu-l vezi dar iti vorbeste incepe sa devina o oarecare curiozitate clarificata superficial undeva.
Visele...depine la ce te referi.La ceea ce iti doresti sa faci sau la visele de noapte.
Daca te referi la cele din urma iti recomand sa citesti ''Stiinta Oculta'' de Rudolf Steriner. O sa ti se para interesant!

| nightghost96 a răspuns:

Eu stiu deoarece fac liceul la,, liceul special pentru deficienti de vedere'' din Cluj Napoca si acolo din pacate sunt multi nevazatori si am intrebat unul mai demult si mi-a zis ca viseaza ca un om normal doar ca nu are parte de imagini vizuale, viseaza doar prin celelalte simturi :mirosul, pipaitul, auzul...