| Assasseya a întrebat:

Cunoasterea absoluta nu are limite? Violenta este o piedica in cadrul cunoasterii absolute?
Cand ma refer la violenta ma refer la cea psihica in mod special
Am intalnit raspunsuri ce sustin teoria post priori. stim ca post priori ar fi dupa experienta. Ceea ce ar anula anumite precepte morale
Pana unde duce cunoasterea?

Răspuns Câştigător
| miradoniz a răspuns:

Hegel da o lecție de viata, sau mai bine spus folosește argumentul experienței de viata pentru a își susține punctul de vedere."Totul are un sens", deci este util. Ceea ce este util este și bun.Deci ceea ce are un sens este bun.
Dacă cunoașterea absoluta are vreun sens-nu poate știi decât cel care a atins-o.Dar,asta nu avansează oamenii obișnuiți ca tine și ca mine.Tindem spre perfecțiune? Cu siguranță. Exista o definiție minunata a operei de arta adevărate(rare), care vorbește de"saltul reușit spre infinit", sau asa ceva. Bănuiesc ca exista tot atâtea drumuri câți oameni.Dat fiind ca neliniștea asta e o constanta a ființei umane...as spune ca dacă perfecțiunea,"cunoașterea absoluta" nu ar exista, nu am cauta-o

7 răspunsuri:
| miradoniz a răspuns:

întrebarea ta este speciala, pentru ca pari sa pui cunoașterea pe alt nivel decât cel psihic-și întrebi dacă psihicul o poate împiedica...sa ce anume exact? sa existe? și sunt curioasa cine își poate imagina o "cunoaștere absoluta...cu limite"!"limitele infinitului"sunt un nonsens logic,dar poate vroiai sa spui altceva? dacă reformulezi, sa fii ceva mai clara, sunt sigura ca ai putea primi ceva răspunsuri.

| miradoniz a răspuns:

Eu cred,@SparklingAngel, ca Adam și Eva au avut iluzia cunoașterii absolute a Binelui și a Răului.Fiecare din noi are parte de asta, pentru ca fiecare din noi trece prin viata, știind sigur "cutare lucru e bine";"celalalt e rău". Foarte putini sunt cei care depășesc tentația asta-dar cine e perfect?

| ahri a răspuns:

Cunoasterea nu are limite.Cunoasterea este conditionata de capacitatea fiecarui om de a percepe realitatea.

| Assasseya explică:

Nimeni nimeni?

| Assasseya explică:

Pentru mine cunoasterea absoluta e spre ceea ce tindem. Si ma referam daca poti incalca regulile pentru a afla ceea ce te intereseaza. Nu m-am referit la cunoasterea absoluta neaparat divina dar se poate aborda si aceea

Hegel spune : „Ceea ce în fiinta determinata fenomenala este rau, nefericire etc. este în sine si pentru sine bine " (G.W.F. Hegel, Ştiinţa Logicii, Esenţa, Disoluţia fenomenului, Ed. Academiei, 1966, pg. 499).

Pentru mine cunoasterea se face face prin descoperirea mai multor mijloace inainte de a o incerca pe fiecare. Poti efectua cunoasterea si prin procesul ala existent la momentul x

| SparklingAngel a răspuns:

E prost formulata intrebarea.In primul rand tu stii ce inseamna cunoasterea absoluta?

| SparklingAngel a răspuns:

Assaseya numai Adam si Eva au avut parte de cunoasterea absoluta atunci cand au muscat din mar happy Crezi ca Hegel sau orice alt filosof a descoperit cunoasterea divina? Pentru mine chestia asta "cunoasterea divina" este ca atunci cand cineva intreaba cine l-a creat pe Dumnezeu...e ceva fara rost.Dar poate ca-s eu ignoranta de gandesc asa