Prefer termenul de "filozofie de facebook" sau "intelectualitate de status". Filozoful de tastatura? Chiar e o diferenta atat de mare intre stilou si tastatura?
Filozoful de facebook e inobilat de inclultura. E apogeul prostiei inteligente. O adunatura de idioti care trag concluzii foarte stupide din citate spuse de mari oameni sau, si mai rau, creaza ei citate folosind un vocabular simplist, notiuni gresite si nefondate sau idei care suna bine...
Cred ca putem spune despre adevaratul filozof faptul ca e ganditor atunci cand isi da cu parerea in timp ce falsul doar isi da cu parerea.
E prea greu pentru mine sa-mi dau seama chiar si despre mine pentru ca n-am reusit niciodata sa ma cunosc in totalitate.Si daca mi-e greu in ce priveste propria persoana, cum naibii pot vorbi despre altii?
Filosoful de tastatura il nimeresti dupa biblioteca.Sandra Brown si Coelho sunt doua genii ale literaturii pentru el si,desigur, a citit cu mare patos "Eat, Pray, Love" in special daca-i femela, privind cu admiratie la regurgitari si are simtul lucrurilor fine si delicate bine-dezvoltat.Beleste des ochii in galerii de arta abstracta si post-modernista, ca asta e singura pe care-o poate intelege si impartasi ghiolbanilor cu care-o arde.Filosoful normal e ca Marx.Singuratic,sarac,ranchiunos,vehement cu parerile altora, mort sarac si cu gandire ante-formata, pe care-o leapada mai apoi, pentru ceva scremut de propria-i minte.
Nu reusesti sa cunosti un om intr-o viata, dapoi pe net frate...
Nu trebuie sa aruncam cu pietre in filosofii de tastatura, pentru ca uneori, invatam mult din ''plagiatul'' lor...
Sanatate
N-are nevoie de facultate, el are filosofia-n sânge. Și-n cele 2 cărți citite, care-l fac să se creadă cărturar. Eventual un Zelea Codreanu, ca pentru spiritul românesc și acum se visează vânând căprioarele din spatele perdelelor de duș, ca-n Psycho.
De parca filozofia tine de pedagogie...
Ipocrizia si calitatea de instigator nu te pot transforma intr-un filozof. Vorba lui Doctorandus : exista o facultate pentru asta sau la virsta ta e deja prea tirziu? Poate ca in lipsa unei miscari legionare unde sint sigur ca ai fi fost un ciine credincios si faptul ca Sinteza nu mai avea ce sa-ti dea de lucru, esti obligat sa te reprofilezi. Un sfat amice : gaseste ceva util de facut si nu incerca filozofia ca-ti consuma mult resursele si la tine-s limitate. Mult noroc!
Imi pare rau, dar nu cred ca te inteleg prea bine. Vorbesti cumva cu mine si despre mine?
Spus-am eu vreodata ca as fi legionar? Nu-ti fa griji, nu sunt destul de puternic pentru a imbraca camasa mortii pe mine.Insa dupa cum te exprimi,observ ca ai ceva impotriva legionarilor. Poti sa-mi spui tu oare, ce ai impotriva lor? Dar sa si iti demonstrezi afirmatiile, altfel vorbele tale sunt goale iar conceptiile tale neargumentate, fara valoare.
Uite ceva la care sa meditezi inainte sa incepi:
"A gandi corect este cea mai mare virtute, iar intelepciune inseamna sa spui adevarul si sa actionezi potrivit naturii, dandu-i ascultare"
Heraclit - la Sobaios, Florilegium 178. (Daca tot suntem cu filosofii)
Gindeste mult si bine inainte sa ataci ceva si pe cineva.
Cave canem!
Nu am sa fac abstractie de la cugetarea lui Heraclit, care recunosc ca-mi place, ci in virtutea bunului simt am sa-ti mai spun ceva : nu am fost niciodata un "hijo de puta" cu buna stiinta sau fara sa fiu provocat; nu am fost insa, nici un " asshole" pregatit pentru nu stiu ce pederast de duzina. Ti-am dat o replica, nu am nimic cu miscarea legionara, imi pare rau ca, citeodata ma fac greu inteles iar tu nu ai reusit sa descoperi "esenta" postarii!
Imi pare rau, nu cunosc ce inseamna "hijo de puta", dar banuiesc ca nu e ceva bun. N-am sa dau "translate" pe google, ca nu merita.
Nu stiu ce ti-am facut eu tie, nu stiu ce vei sa-mi faci tu mie, insa vad ca ai ceva impotriva mea.
Eu am pus o intrebare, care da, recunosc, are legatura cu anumite elemente de pe acest site. Tu m-ai atacat la persoana, si nu ideea.De ce, te intreb.
Nici numele tau de utiliztor nu cred ca face cinste ideii cu care voiesti a ma ataca. Nu te cunosc, si nici tu pe mine. Totusi ataci la persoana. As vea sa stiu premisele logice care stau la baza afirmatiilor tale impotriva mea. De asemenea, te-as ruga sa aduci si dovezi, caci altfel e mai greu sa-ti sustii teza.
Daca, folosind toate acestea, imi vei demonstra ca ceea ce ai presupus despre mine, direct sau indirect, este adevarat, ma voi recunoaste invins. Pana atunci, tot ceea ce ai spus nu se sustine iar eu sunt castigator al acestei dispute, din lipsa de dovezi si silogisme logice aplicate acuzatiilor.
Your move.
Da,te-am jignit, precum si tu m-ai jignit. Diferenta este ca eu te-am jignit mai fin, mai educat, decat marlaniile tale.Si ti-am mai si contracarat afirmatiile, intr-un fel care nu l-am intalnit pana acum la tine.
Esti demn de mila.Imi spui mie ca n-am ce face,dar tu vii la fiecare comentariu de-al meu sa latri si tu un pic(caci vorbele tale nu se sustin pe un fundament logic, rational sau dovedit).
Ce s-a intamplat, nu te pupa mama inainte de culcare? Nu-ti dau ai tai de mancare? Ce tot te bagi printre picioarele mele, sperand ca ma voi impiedica de tine.
Vrei un sfat care sa nu te jigneasca? Culca-te la loc, ca dormeai bine.
Nu,e doar un raspuns recomandat impotriva bagaciosilor precum cei din teapa ta.
Desi,personal urasc sa dau ignor,daca nu ma vei ataca civilizat, folosind logica, ratiunea, dovezi(daca se poate), ma vad nevoit sa te opresc din a te mai face de ras fata de mine.Pana acum, toate vorbele tale sunt risipa de energie, caci sunt goale(se bazeaza doar pe simple presupuneri si marlanii).
Ori evoluezi, ori fac selectie naturala.Tu decizi.
Tu nu stii sa jignesti fin, tu cand jignesti o faci bine, esti expert vad! N-am nimic cu tine, dar m-ai jignit de sute de ori mai mult decat am facut eu. Arunci cuvinte urate si badaranisme. Consideri ca ai fost mai "educat" in jigniri decat am fost eu? Lasa pe altii sa-si dea cu parerea. Cineva din afara (aia vor da dovada de inteligenta, te asigur) va privi altfel si va judeca altefl, cu mai multa inteligenta. Dumnezeu ne va judeca pe toti, iar de judecata lui nimeni nu va scapa. Chiar de-ai fi ateu.
Nu sunt ateu.
Cat despre judecata, doar moartea ne va arata cine are dreptate.
Insa, da-mi voie sa te intreb: de ce cobori pe Dumnezeu in mocirla discutiei noastre?
Cat despre jigniri, nu stiu daca iti mai aduci aminte, dar tu ai inceput.Intelept ar fi fost sa te ignor.Sa-ti dau ignor.Stii vorba aceea, cel mai intelept cedeaza primul?
Vrei sa fiu intelep si in cazul tau? Nu cred ca iti va placea.
Si, nu ai nimic cu mine? Sa-ti arat comentariile tale, aparute din senin?
Salutare! iti amintesti de mine? in fine acum depinde la ce te referi spunand "filozoful de tastatura"
Salve,puer!
Bineinteles ca imi amintesc de tine, prietene.
Filosoful de tastatura este o persoana ce isi exprima in mod superficial si ieftin parerile sentimentale si personale, incercand sa para mai elevati din punct de vedere intelectual.Gen status de facebook.Sunt sigur ca ai vazut si tu asemenea persoane, care se dau mari "Aristoteli" pe facebook si messenger.
Hahaha...problema e ca acele persoane nici de asta nu sunt in stare. Nu vezi cate intrebari sunt aici gen : "Imi dati si mie statusuri de indiferenta".Mie se par aiurea! Acele persoane i-au de pe internet totul crede-ma..Rareori persoane care sa mai gandeasca si singure la un status mai inteligent. Acesti oameni incearca a reflecta un mesaj prin creatia altor persoane..Desi ele nu ar fi in veci in stare sa gandeasca asa ceva..Asta e diferenta..Majoritatea "filozofilor" "de tastatura" sau utilizatorii online de anumite retele de socializare nu au nici macar o idee nici imaginatie(stiu ca generalizaez dar rare mai sunt persoane care mai gandesc ele singure ceva care sa puna de exemplu la statusuri) Iar filozofii care iti spun "face to face" lucruri filozofice si bine gandite pot sa spun ca am respect pentru ei! Dar oricum si astia cu statusurile s-au cam lenevit.pun cel mai mult link-uri sau statusuri gen "nu's"-in cazul messu-lui
Iar pe Facebook toti dau share la toate porcariile care le primesc si ei la un moment dat..Mai bun ar fi cazul messului..Acolo la statusuri vei gasi numai minuni..Si te intrebi: " Uite cati destepti sunt. Cum se poate ca toti sa aiba atata inspiratie?" In ziua de azi e simplu! Toate raspunsurile si inspiratia le gasesti pe google! Asta ca o completare...
Tu ești un filosof de tastatură în negare. Io-s unul care-și acceptă statutul. RomaniaKnifeKiller trebuie să se regăsească. You need some soul searching, cum spunea cineva, p-undeva, cândva.
Am spus ceva filozofic sa ma faci "filozof de tastatura"? Sunt curios de ce m-ai numit in felul asta.
Ma intreb cati ani ai de aduci in discutie "cunostiintele si intelectul necesar intelegerii si exprimarii in cuvinte proprii a filosofiilor personale", s-a nascut cineva filosof sau aceasta stiinta provine din inteligenta "slefuita" pe parcursul vietii? cred ca am zis bine pe parcursul vietii
Scria într-o carte "Filosof poate fi orice om care are capacitatea de a se mira".
Desigur ca există ogramda de aşa zişi "filosofi" dar dacă îi întrebi chiar şi despre filozoficii antici cum ar fi Diogene nici măcar de ăştia nu ştiu iar dacă îi trimiţi pe la filozoficii din Evul Mediu sunt pierduti de tot.Filozofi se dau toti, crezând ca ei sunt înţelepţi dar tot mai bine e sa faci cum a făcut Socrate, se spune ca un zeu a întrebat odată un vames ce om este mai înţelept decât Socrate iar acesta a răspuns ca niciunul nu îl depăşeşte pe Socrate.Socrate auzind asta a început sa caute oameni din toate ramurile statului care sunt mai înţelepţi decât el si care afirmă aceasta pentru ca el niciodată nu a spus ca este înţelept sau inteligent.Platon îşi imagina un stat utopic iar acel stat sa sa fie condus de filozofi.
RAY întreabă: