Fiecare vede "frumosul" in mod diferit. Privind "frumosul" prin ochii mei, dar gandind cu creierul tau, s-ar putea sa vezi "uratul", de fapt. Gratie acestui fapt, ar fi fara noima sa aprofundam acest subiect.
"Frumosul" nu exista. Exista lucruri frumoase.
Iar frumusetea fizica, este definita in functie de niste standarde si conventii sociale, care se schimba periodic. De exemplu, acum 200 de ani idealul feminin era femeia grasa. Acum, e femeia scandura. In nu stiu ce parti ale lumii, frumusetea feminina e reprezentata de femei cu nu stiu cate inele pe gat, sau cu nu stiu ca bucati de lemn prin nas. Standardele estetice sunt total relative de la o cultura la alta.
In cadrul unei culturi, standardele astea difera usor si de la un individ la altul, dar nu variatii colosale, si apropiate de stanrdardele generale.
Simetrie dublata de expresivitate, reflectata din fizionomia morala a daimonului(pozitiv )personal cuprins intr-un corp proportionat si atletic, care imprumuta trasaturile sculpturilor lui Fidias cred ca compun imaginea (imitarea) frumosului...
P.S:Exista oameni rai si frumosi?
Pentru mine o persoana este frumoasa cand are o personalitate demna de respect si admiratie si e gata sa sara in ajutorul cuiva la orice ora din zi sau din noapte, cand o persoana se simte bine in pielea ei si nu ii este rusine cu ceea ce este el cu adevarat
Asta e doar parerea mea, s-ar putea s anul fie corect. O persoana frumoasa e o persoana pe care o admiram, care ne face sa ne simtim bine sau care ne-a ajutat. Pentru ca iubim acea persoana o consideram "frumoasa". In schimb persoanele pe care nu le suportam or fi ele frumoase dar noi nu vrem sa admitem asta.
Daca ai deja un raspuns format de ce ai mai pus intrebarea? Poate numai ca sa fim de acord cu tine? Ce relevanta are un raspuns, la o intrebare fara importanta pentru cel care intreaba?
SarosBogdan întreabă: