| AvalohAlyn a întrebat:

Daca ai gasi bani pe jos ce ai face cu ei? I-ai inapoia sau i-ai pastra? Ai face un bine in detrimentul pierderii banilor gasiti?

32 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Eram cu fiica mea in oras si pe langa noi au trecut doi tineri. Apoi am zarit pe jos o bratara de aur cam de vreo 10 grame.In apropiere era un supermarket.Am intrat acolo si ne gandeam sa o dam la una din vanzatoare, dar nu aveam siguranta ca cea care a pierdut-o va trece pe acolo si o va recupera.Am iesit din magazin si am inceput sa ne plimbam in apropiere de locul unde am gasit bratara.Nu a trecut mult timp si au venit acei tineri care se vedea ca au pierdut ceva.Atunci i-am intrebat ce cauta si s-au bucurat foarte mult.Va spun sincer ca si bucuria noastra era la fel de mare, ca am putut sa facem acest bine.

| EmaS a răspuns:

Fanaticdupatine
Crezi ce vrei. Dumnezeu stie ca am spus adevarul.

| EmaS a răspuns:

Aici se vede diferenta intre un om credincios si unul firesc.Cel credincios are principiile lui Dumnezeu dupa care isi calauzeste viata.El nu cauta folosul sau,ci se gandeste la binele aproapelui sau.Dar cel firesc cauta folosul sau,vrea binele sau, ceea ce ii place lui, ce vrea el.Credinciosul cauta sa faca voia lui Dumnezeu in orice circumstanta.Si Dumnezeu rasplateste ascultarea si implinirea de Cuvantul Lui.

| AvalohAlyn explică:

Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Si eu i-as inapoia daca ar fi o suma mare, nu pot sa ma folosesc de ei stiind ca cineva ii cauta, sufera ca i-a pierdut si ca nu-s a mei.Am constiinta.Mai degraba sa fiu impacat cu sufletul decat cu fizicul, stomacul, placerile etc.

| danut a răspuns:

Legea spune ca daca gasesti niste bani pe strada sau in alte locuri publice esti "obligat" sa-i depui la cea mai apropiata circa de politie. Ca mai apoi ei (politisti) sa -i caute pe pagubasi (vezi sa nu) si sa le inapoieze paguba. Daca nu, banii intra in fondurile statului pentru binefacerea si prosperarea poporului roman prin reprezentantii sai, El Presidente, El primo Ministro, El...madam udrea, etc. Ce as face eu... daca as cunoaste pagubasul, i-as inapoia paguba, daca nu, i-as folosi in scopuri personale si probabil o parte pentru binefacere (daca suma ar fi maricica).

| Klepto a răspuns:

Cum sa inapoiezi banii gasiti pe jos?
Ii duc la politie si ii las acolo si cel care stie seria este proprietarul de drept?
Au mai fost cazuri cand a fost gasita o punga cu bani si doar proprietarul stia cati bani sunt si asa ia putut recupera.
Daca as gasi 5 lei pe jos sa fi sigur ca nu ma duc la politie cu ei...
Am mai patit eu sa gasesc bani si sa ii iau si sa pierd inzecit dupa asa ca... prefer cinstit si sincer decat mult mai sarac si cu constiinta patata.

| MeScorpion a răspuns:

Mi-as cumpara droguri, alcool si as da o dedicatie la radio pentru. cel care a pierdut banii.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
I-aș preda primului post de poliție!
Pa, pa.

| DorelSudoru a răspuns:

Daca gaesc banilaughingSimplu ii pastrez asta daca nu se afla si acte de identiate pe langa acei bani...

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Este foarte diferit cum gandim si actionam. Oamenii sunt imprevizibili. Gandind la o asemenea situatie,sigur i-as inapoia. Daca as fi in situatia aceasta,tot i-as inapoia,daca as sti cui si daca ar fi vorba de o suma foarte mare. Asa ar trebui sa actioneze oricine. Dar cum scriam mai sus,gandim intr-un fel si de multe ori actionam diferit. Diversitatea caracterelor, starea precara a multor oamenisi imprevizibilul, bat de multe ori corectitudinea.

| Borgir a răspuns:

Cred ca i-as don intr-un cont al meu

| Măcrin a răspuns:

Depinde de situatia mea in acel moment. daca o duc rău cu banii, nu-i mai dau inapoi.

| ELLSSA a răspuns:

Daca as gasi o suma maricica de bani pe strada,m-as apleca...dar cui sa ii inapoiez?
Daca as gasi o suma nesimnificativa, chiar as fi atat de comoda incat as trece pe langa ei si nu m-as apleca deloc...
Daca as gasi o suma micuta/marisoara intr-o incapere, cu siguranta as intreba a cui sunt acestia si i-as inapoia cu mult draghappy

| wendy434 a răspuns:

Mias lua tot ce vreau

| DonAnonymius a răspuns:

Sunt un om corect. Dacă aş fi văzut cui i-au căzut banii i-aş fi înapoiat. Dacă nu, i-aş dona.

| Nicky29 a răspuns:

Sa zicem in felu urmator sunt sarac o duc greu cu copii si nevasta daca ii gasesc presupun ca e un semn de la Dumnezeu si ii pastrez daca sunt bogat si o duc bine ii dau cuiva care are nevoie de ajutor.
In cazu meu i-as lua si i-as cheltui cu prietenii pana la ultimu leu.

| ioanaioana a răspuns:

Daca ar fi o suma foarte mare, i-as inapoia(daca as sti la cine) sau daca nu stiu cine eu pierdut, atunci cred ca i-as pastra(cred)

| edytzu4 a răspuns:

i'asi inapoia daca as avea cui. La politie tie greu sa te duci pentru ca politia cretina din ROM te audiaza unde i'ai gasit si cand.etc. Nimeni nu are chef sa piarda atata vreme doar pentru o fapta buna!

| lawynutza a răspuns:

Sigur ca daca e sa zicem de 1 milion toata lumea zice ca e ai lui iasi inapoia dar poate ioi fi dat unei pers gresite asa ca mai bine i-as dona pentru o cauza ca daca avea grija de ei nu se mai intampla pierderea lui/ei castigul saracilor cainilor etc

| SabinaRsT a răspuns:

Cel mai bine, daca nu sunt intr-un potofel cu datele posesorului sa ii duci la bisrica, sau sa i dai unui copil cu probleme, faci un bine, pui unn zambet pe fata celor sarmani.

| DamonsGirl a răspuns:

Eu sincer, i-as pastra. Pentru ca daca sigur intrebi pe cineva daca a pierdut bani zice da. Deci, eu i-as pastra. Da poaet as dina 2 euro la fundatia aia pentru copii nevoiasihappy.

| Coryyyyy a răspuns:

I-as pastra - normal

| MarisAlin a răspuns:

Pai eu i-as lua si nu i-as mai da numai daca ala care ia pierdut ar sti ca eu i-am gasit atunci i-as da inapoi

| iKatherin a răspuns:

Sincer? dacă aş vedea că i-au căzut bani i-aş da înapoi, iar dacă nu i-aş dona undeva de exemplu pentru copii săraci [asta dacă ar fi o suma mare, pentru că ar fi absurd să te duci cu 1 leu ]

| pokemonfan2000 a răspuns:

Eu de obicei ii inapoiez.Dar daca nimeni nu se intoarce dupa ei...cred ca ii pastrez, desi rareori se gasesc pe jos...O_o

| Holocause a răspuns:

Nu e bine sa pastrezi bani trebuie sa te gandesti la cel care ia pierdut probabil e suparat dar daca e o suma mica gem(1leu 10 lei 5lei) poti sa i pastrezi, dar daca o fi 1milion si cam asa tot mai bine i pastrezi ca doar nu pui un afis gasiti 100lei ca vine toata lumea!

| Biby a răspuns:

Buna.
Eu sincer i-as pastra.big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă aş găsi bani pe jos este evident că nu-i pot înapoia că nu ştiu cine i-a pierdut (mă refer la o hârtie de 5-10 lei sau mai mult). I-aş dărui unui om sărac care are mai mare nevoie de ei decât de mine sau pur şi simplu i-aş dona. (de ex: eu,colegii mei şi restul strângem fonduri pentru Japonia şi-i vom trimite,este un gest frumos,i-aş dona acolo). În cazul în care aş găsi un portofel cu bani normal că i-aş înapoia, nu neeapărat eu personal, ci m-aş prezenta la o secţie de poliţie...Sunt sigură că celui care i-aş înapoia portofelul mi-ar fi recunoscător, măcar cu un simplu mulţumesc şi-un zâmbet cald. Atât!
Tu cum ai proceda?
O zi minunată în continuare! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normallll...daca nu e nimeni in preajma si n-am cui sa-i dau, ii bag in cutia milei si apoi plec cu ea, ce naiba mai @tiger doar tu ma stii pe minebatting eyelashes fundy? big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@ema, lasa aburii de crestin, voi ati vrut sa va cotiti cu bratara, v-ati invartit prin magazine pana a venit proprietarul bratarii, ii puteai spune ingerului pazitor sa intoarca spatele pana luai tu minim 10 milioane de lei vechi de la amanet.Imi pare rau, sincer! happy