anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca ai sentimente, emotii pentru cineva preferinte etc inseamna ca reprezinta o slabiciune? Iubirea e o slabiciune? Daca iubesti esti slab? Daca spui ce vrei esti slab? Daca te exteriorizezi si nu esti rezervat asta inseamna? Poti sa spui "NU" atunci cand te indragostesi si nu numai avand in vedere ca e mintea ta, poti avea control absolut asupra propriei minti? Dar asupra inimii? Daca ai control asupra mintii nu inseamna disciplina / autodisciplina? Cum te autodisciplinezi?

Răspuns Câştigător
| sopranaCadaverica a răspuns:

Iubirea in adevaratul, in purul ei sens este extrem de rara. Nu toti vom putea cunoaste sentimentul. Multi oameni dintotdeauna au crezut ca atasamentul/indragosteala/simpatia/obisnuinta/idealizarea unei persoane inseamna iubire, ceea ce e total gresit si pripit - chiar nu putem vorbi de iubire. Cand iubesti o faci neconditionat si ai intelepciunea de a accepta cu caldura orice s-ar intampla cu persoana respectiva, chiar si ca ea sa dispara din diverse motive, pentru ca esti legat de ea spiritual. Te poate durea, deceptiona, cutremura, dar niciodata nu te va mania, ar fi o durere dulce cu care inveti sa traiesti. Acest sentiment nu e legat de minte, ci de spirit, el iti patrunde in fiinta si te urmareste intreaga viata. Si de obicei o asemenea iubire nu e impartasita, unul din relatie va iubi mai mult/putin decat celalalt, daca te detasezi de tablou si privesti in ansamblu. Exista un element care absoarbe, altul care ofera - in termeni generali, bineinteles, asta nu inseamna ca relatia e de tip stapan-sclav. Eu consider ca mai puternic e cel care isi traieste si exprima dragostea decat cel care are impresia ca o face sau care nu poate simti acest lucru, intrucat se caleste spiritual, devine nobil, inima si imaginatia lui nu vor putrezi si are posibilitatea de a acumula intelepciune, nu neaparat echilibru - dar liniste cu sine insusi. Societatea vrea ca noi sa privim sentimentul asta drept ceva asemanator cu o boala sau un defect. Iubirea de care spun eu nu e ceva carnal, e vorba de ascensiune. De ce sa incerci sa "disciplinezi" asa ceva in loc sa te bucuri de voluptatea ei, sa incerci sa inveti sa transformi iubirea in ceva simplu, realist, precum o respiratie? Da, ea te poate face umil, un sclav (nu in sensul de obsedat), un idolatru, un om trist, dar e un dar imens, sa stii, mai ales in vremurile astea.

| sadrian46 a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

E frumos, e poetic, este romantic ( aduce a Eminescu), spune ceva despre ceva, atât de rar, încât e pur și simplu o -ciudățenie-.

| sopranaCadaverica a răspuns (pentru sadrian46):

Acel tip de iubire am trait eu.

| sadrian46 a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Vă felicit.
Trebuia să îmi inchipui.
Ca să puteți descrie asta, erau două variante, chiar trei
1. Să fi citit mult despre plus talent literar, variantă relativ frecventă
2. Să aveți intuiție, empatie, pătrundere, deosebite, caz rar.
3. Să fi trăit, caz foarte rar.

| sopranaCadaverica a răspuns (pentru sadrian46):

E extrem de rar, intr-adevar.

11 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Iubirea adevărată
e în acelaşi timp cea mai mare slăbiciune, dar si cea mai mare putere a ta.

| Sn4k3 a răspuns:

''daca iubesti esti slab''. Unde te crezi, in filme? Daca iubesti, iubesti. Ca esti fraier sau ca te fraiereste cineva e problema ta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

N-ai cum să primești un răspuns concret.
Toți care nu trecem prin așa ceva putem să-ți spunem că da, până o pățim și noi, dacă o vom păți. happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Adică ce am spus eu până acum e "iubire adevărată "?

| MGEORGESCU a răspuns:

Iubirea nu e slabiciune, iubirea e putere, asta daca intalnesti persoana potrivita. Iubirea e un sentiment nobil nu o poti asocia cu slabiciunea, singura tangenta pe care iubirea o are cu slabiciunea este gelozia, insa gelozia dusa la extreme deja nu mai poate fi numita iubire, aia e obsesie, e boala.
Atunci cand iubesti te simti cel mai puternic, persoana iubita reprezinta cea mai frumoasa parte din tine, construiesti cu ea, e mult, poate chiar totul atunci cand iubesti.
Problema e sa gasesti persoana potrivita, cea care sa te faca sa simti asta, exteriorizarea sentimentelor e un act de curaj, spunand ce simti, ce crezi, ce vrei demontreaza ca esti o persoana puternica, nicidecum una slaba.
Cat despre autodisciplina...as spune asa:ea apare ca rezultat al experientelor acumulate, al lectiilor pe care viata ti le-a dat, al caracterului pe care ti l-ai construit, nu exista lectie despre autodisciplina sentimentelor, poti doar sa-ti impui sa nu faci anumite lucruri, dar asta se intampla datorita mintii, nu inimii.
Si da, poti spune NU atunci cand esti indragostit, ca doar nu esti hipnotizat, ai constiinta, ai ratiune, poti face diferente intre rau si bine indiferent cat de indragostit esti, pareri diferite apar ca de-aia suntem diferiti, ideea e sa gasesti persoana careia atat inimacat si mintea sa poata sa spuna da in sincron. Succes iti doresc!

| June20 a răspuns:

E interesanta intrebarea ta. Si inteleg si perspectiva din care ai adresat aceasta intrebare. Dar raspunsul e unul relativ, in timp ce idealistii considera ca iubirea te face puternic si fericit, realistii (precum sunt eu) considera ca iubirea te face vulnerabil, iar vulnerabilitatile ne fac slabi in anumite situatii. Rationalitatea ne este afectata atunci cand iubim si suntem dispusi sa facem multe lucruri pentru persoana iubita, sa luam decizii pripite pe care le constientizam abia dupa ce persoana ne-a dezamagit si iesim din bula noastra. De multe ori in momentul in care ne recunoastem negru pe alb sentimentele in fata unei persoane, persoana respectiva va incepe sa se indeparteze de tine. De ce? Pentru ca devii accesibil, persoana aceea stie ca din moment ce tu o iubesti, jocul e castigat si nu mai e intrigat de inaccesibilitate.

Ca si concluzie, omul indragostit, omul care iubeste poate fi considerat slab. Dar totul e relativ, ti-am spus.

| Anamaria9170 a răspuns:

NU,doar ca placi aceea persoana,daca-i spui ce simti fata in fata nu inseamna esti slab,din potriva arăți ca esti esti curajos/curajoasă si ca stii ce vrei,sa iubesti nu este o slăbiciune,sa iubesti este cel mai frumos lucru care ti se poate intampla,daca este reciproc este mult mai frumos,nu poti sa spui,, nu" niciodată, inima alege de cine sa se-îndrăgostească și pe cine sa iubească, atunci când iubesti, iubesti cu inima!