Rogvaiv = descompunerea luminii albe în spectrul component.
Şi uite-aşa ai şi răspunsul.
Însă, dacă tragi aiurea procentele îţi iese un maro câcăniu în dungi, adică ce-au descris unii mai sus.
Albul, pentru ca cel 7 culori sunt incluse in el, si fenomenul prin care apare curcubeul, se numeste dispersie a luminii, o impartire, o "desfacere" a componentelor luminii, care sunt cele 7 culori.
NEGRU! E adevarat, am incercat.Indiferent daca le pui intr-o oridine sau nu, o sa rezulte un maro (rosul e o culoare puterinca) care in combinatie cu albastru o sa se inchida, si apoi amestecate si mai bine da negru
R = rosu
O=Orange
G=galben
V=verde
A=albastru
I=indigo
V=violet
Daca toate ar fi in aceeasi cantitate, ar iesi o culoare inchida, un fel de maroniu, dar cu usoare nuante din toate culorile
Eu nu am intrebat ce s-ar intampla daca amesteci culorile curcubeului in atmosfera...intrebarea mea a fost daca stie cineva culoarea obtinuta PE HARTIE in cazul in care cele 7 culori sunt amestecate.
Alb. Nu mai ma chinui sa explic, a explicat cineva de mai sus. Amestecul culorilor in schimb trebuie sa fie egal dpdv procentual.
Daca i-ai dat funda Antoniei, inteleg ca esti la fel de varza ca ea. V-a explicat Cristi202 ca este vorba de "alb". La fizica vi s-a aratat ca lumina alba care trece printr-o prizma, se descompune in culorile curcubeului. Curcubeul apare dupa ploaie, sau in apropierea cascadelor unde apa este pulverizata in picaturi minuscule, tocmai pentru ca picaturile de apa se comporta ca niste prizme minuscule. Altfel, voi de ce credeati ca apare curcubeul?
Gri-iti spun sigur, deoarece in rogvaiv sunt cateva perechi de culori complementare care formeaza griuri colorate.iar griul amestecat cu orice da tot gri
Cred ca o culoare inchisa spre negru.
Cam asa pentru ca are si albastru si este o culoare rece. Fundita?