Cu un telescop bun vezi cateva planete si te poti uita la constelatii dar ai nevoie de ghiduri online sa le localizezi. Pentru galaxii ai nevoie de ceva mai puternic .
Acum nu stiu de ce buget dispui dar telescopul ala bun e destul de scump.
Nu m-am referit ca poti vedea cu ochiul liber luceafarul sau planeta Venus ci mult mai mult cum ar fi inelele lui Saturn de exemplu.
Atunci răspunsul e: da
Sa vezi galaxii sisteme solare nu vezi nic nici noaptea si nici ziua,vezi doara numai stele,care lumineaza ori corpuri care reflecta lumina sis pe aici prin preajma gen, Venus, Marte, Jupiter, in rest nu vezi nimic.
Ziua in amiaza mare senina nu vad nici o stea. Am intrebat daca vad stele ca noaptea cu un telescop puternic NASA in timpul unei zile cu cer senin.
și nu ai nevoie de "telescop puternic NASA". Cu unul de câteva sute de lei poți vedea așa ceva:
https://telescop-expert.ro/dobson-skywatcher-1501200-classic_100101
Cel mai bine te uiți prin telescop intre ora 1:22 și 4:48 noaptea, cercetătorii spun că atunci este cel mai bun moment, sau atunci când este lună plină deoarece totul este luminat foarte bine.
Cu un telescop de la NASA pot vedea galaxii sau macar sistemul solar ziua pe un cer senin? Sau cat de multe pot vedea?
Ziua nu vezi nimic deoarece cerul e luminat de soare. Noaptea nu poți să te uiți sau te oprește ceva?
Da, dar trebuie sa stii sa le localizezi ceea ce este foooarte greu si nu exagerez