| Meme10Memu a întrebat:

Daca ar fi fost nevoie doar de legile fizice pentru aparitia ADN-ului s-ar fi obtinut ADN fara inteligenta creatoare dupa atatia zeci de ani de experimente. Nu credeti?

18 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"nevoie doar de legile fizice pentru aparitia ADN-ului s-ar fi obtinut ADN fara inteligenta creatoare"

ai putea traduce să ințelegem și noi?

| Meme10Memu explică (pentru sierra1):

Daca ADN ar fi aparut doar pe baza legilor fizice in experimentul Miller Urey ar fi aparut ADN destul de repede si nu doar aminoacizi.
Cand se pun toate ingredientele ar trebui sa apara destul de repede ADN, tortul, prajitura etc.

Oamenii de stiinta spun cam asa: "se pune gramada mortarul, grinzile, caramizile, tiglele si gata se asambleaza singure formand casa". Cam asta se spera sa se obtina cu experimentul Miller Urey si inca se mai spera. Rezultatele arata ca se spera degeaba la asa ceva pentru ca premisa e gresita. Nici intr-un miliard de miliarde de ani cu toate probabilitatile aceasta casa nu s-ar asambla singura pentru ca legile fizice nu implica procese total aleatorii ca sa apara de la sine toate combinatiile ca sa se asambleze singura casa in miliarde de miliarde de ani.

| sierra1 a răspuns (pentru Meme10Memu):

"se pune gramada mortarul, grinzile, caramizile, tiglele si gata se asambleaza singure formand casa""

corect dar mai lipsește ceva din ecuație: câteva miliarde de ani!

Am tratat si parte cu miliardele de ani. Legile fizice impiedica intamplarea tuturor combinatiilor.

"Legile fizice impiedica intamplarea tuturor combinatiilor." - eroare, atunci apar mutațiile

Mutatiile nu creeaza ADN ci doar modifica ADN.

Aplauze, incepi să ințelegi!

| LPCTSTR a răspuns:

Aha... Ca si cum esti tot numai ADN, vai steluta ta...

ADN-ul nu este capabil, draga, sa creeze sau ce aberezi acolo. Organismul-complexul de organe, tesuturi, celule, etc.- el este subiectul tau, fumatule.
Ca sa nu mori prost, ADN-ul nu este implicat in ce stimuli receptioneaza organismul, ci la cum ii receptioneaza.
Adica el a creat suportul pentru care organsimul, mai departe, in prezenta stimulor, ajunge sa-si foloseasca baza anatomica pentru a face locomotie, cognitie, etc.

Nu mai abera daca nu ai habar... ne-ar salva timp pretios amandurorawinking

| Meme10Memu explică (pentru LPCTSTR):

Nu am zis ca ADN e inteligenta ci ca e rezultatul unei inteligente. Acum ai inteles? Vad ca tu cauti sa falsifici ceea ce spun.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru LPCTSTR):

Cred ca el se referea strict la aparitia acidului dezoxiribonucleic ca atare, nu neaparat la un intreg organism complex asa cum ai presupus.

| LPCTSTR a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Nah, stiu deja ce vrea: sa "demonstreze" ca dzeu a clapait din palme, ca nu apare ADN fara "inteligenta creatoare", fie care sa creeze, fie care sa o creeze.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru LPCTSTR):

Dar inainte sa existe organisme multicelulare complexe (dupa cum i-ai spus tu) au existat deja ARN-ul (si nu stiu daca nu si ADN-ul) deci observatia ta despre organisme complexe este pe langa subiectul in discutie si nu i-ai explicat ca atare raspunsul la intrebarea lui

| LPCTSTR a răspuns (pentru CostinAlamariu):

I-am raspuns in cealalta intrebare... ca tot obisnuieste sa faca spam prost cu intrebarile astea, deci nu sunt pe langawinking

| Ineys a răspuns:

Se lucreaza la asta si se obtin rezultate. Mici dar se progres exista. Nu inteleg, ce vrei de fapt, sa cream o fiinta de la 0 in cat? 100 de ani? 50? Care e de fapt intebarea? S-a creat un fel de ADN sintetic din nu stiu ce bacterii, am aruncat un ochi rapid pe Google.

https://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_gene_synthesis

La asta te referi, nu?

| LPCTSTR a răspuns (pentru Ineys):

El vrea sa-i aprobam aberatiile ca ADN si ARN nu putea aparea decat daca miezau le facea sa faca insusi scopul pentru care exista.

| Meme10Memu explică (pentru Ineys):

"S-a creat un fel de ADN sintetic din nu stiu ce bacterii, am aruncat un ochi rapid pe Google." - cu asta se confirma ce am spus si anume ca ADN nu apare fara vreo inteligenta fie umana fie mai ales superioara omului.

| Ineys a răspuns (pentru Meme10Memu):

Bun si inteligenta aia cum a aparut? Poti sa-mi explici sau nu?

| Meme10Memu explică (pentru Ineys):

"Bun si inteligenta aia cum a aparut? Poti sa-mi explici sau nu?" - asta nu e o intrebare de baraj si nu poate constitui un argument contra existentei unei astfel de inteligente superioare creatoare. Inteligenta numita Dumnezeu nu are inceput. Fiind fara inceput nu intra in discutie cum a aparut. Existenta Lui Dumnezeu nu e supusa legilor fizice pentru ca dimensiunea existentiala a Lui Dumnezeu este superioara materiei cu legile ei fizice.