Poate lipsa tot mai mare de naivitate. Adica, cu cat mai mult citesc despre lucrurile care ma intereseaza, cu atat mai informat devin si nu cred prostiile vazute la tv (la care am ajuns sa nici nu ma mai uit) sau citite prin ziare pe care le vad la tata, uneori. Ajung sa pot selecta informatiile corecte, si sa le ocolesc pe cele fabricate pentru senzational, sau poate dezinformare, si sa vad o lume mult mai colorata si interesanta. Indiferent, ca e vorba de astronomie, filozofie, sau pur si simplu o poveste care-mi planteaza cateva ganduri in cap.
Cunoasterea/intelepciunea. Bineinteles, nu in totalitate, eu zic ca, -este loc si de mai bine! Toata viata cat traim, invatam cate ceva.
Viva hârciogus animalus, pe unde bântui băi animalule, ai fost la mânăstire, de maici s-au taici?
Măi animalX stiu ca esti modest insa acum faci exces de modestie si stii ca orice exces dauneaza grav sanatatii. Cat priveste pe sfintia s-a otelaru' nu-i lua in seama si-a pierdut mintea la sapa porumbului si n-a mai gasit-o. Si apoi trebuie inteles, el lucreaza mereu cu creieri incinsi.
Scuze Arista ca am deviat de la intrebarea ta si mai fac cate o polemica cu harburile astea batrane.
,,Cărţile dau glas răspunsurilor la întrebările care ne frământă dacă le căutam, ne transmit forţă, speranţă, ne învaţă să ne lăsăm purtaţi pe aripile imaginaţiei, ne oferă ca refugiu din viaţa cotidiană un loc magic."-Oana Maria Popescu ( Arta de a scrie şi arta de a citi).
Ramin la aceeasi experienta. Orice carte citita mi-a amintit cit de putine stiam si mi-a deschis ochii sa vad, chiar si dupa citirea ei, ca inca nu stiam nimic dar tot trairile ramin pe primul loc.Multi isi vor da cu presupusul si vor spune ca imbina experienta citita cu cea traita si ajung la un echilibru.Amintesc ca la echilibru ala ajungi doar "traind"orice carte nu doar citind-o si aici ajungi la singura concluzie ca nu ai citit nimic ci doar ai trait.
Vai acritule ce gija mai ai de altii si de vietile lor...Foarte multumesc providentei ca ne da un sfint printre noi sa ne deschida ochii.Plecaciuni sfintia ta, cum ti se cuvine de altfel...
Mai vin, mai plec dom'hombre dar vreau sa ramin neobservat si de aceea cind inaintez in comunitate spre centru, ma retrag spre periferie.Viata de vip nu-i pentru harciog.
Am experimentat in plan personal foarte multe experiente citite in cartile lui Serghei Nicolaevici Lazarev, cine nu a citit il invit sa nu comenteze, cartile sunt extrem de personale.
Raspunsul la intrebarea ta era "incercarea de a ma raporta corect la lumea inconjuratoare". O zi buna!
Nu as stii sa zic... pentru mine cititul e o pasiune. cred ca iti dezvolta curiozitatea.
P.S: pana si tudor chirila citeste :O
lazarsergiu întreabă:
MiaAli întreabă: