Adevarul inseamna dreptate si dreptatea inseamna adevar. Motto-ul care m-ar reprezenta pe mine cel mai mult ar fi Fiat Lux! ( Sa se faca lumina! ). Asta punandu-ma pe mine in rolul unui observator care doreste dreptatea, acel adevar frumos (Kalokagathia ). Pentru mine omul este un satelit microscopic si prin micimea lui vede lucruri marete. Prin adevarul omul se elibereaza din microcosmosul manipularii si patrunde si in macrocosmos unde el este un satelit care prin maretia lui vede lucruri nesemnificative.
In viata mea am facut (si la stadiul asta o sa raman ) doar cu 1 an de latina . "Semper fidelis" asta e "Mereu fidel"? Si nu-l mai scrieti cu 2 "t", motto , ci moto.
1. " Marea taina a existentei umane nu consta in A TRAI, ci in A STI pentru CE TRAIESTI "
2." Cea mai fidela amanta a omului este SPERANTA, te inseala zilnic si totusi traiesti cu ea toata viata "
Semper fidelis, pentru ca, sincera sa fiu, e singurul pe care il inteleg si care ma si caracterizeaza in acelasi timp.
Imi cer scuze ca postez mai multe, dar imi sunt la indemana.
Războiul este masacrul oamenilor care nu se cunosc, în avantajul oamenilor care se cunosc, dar care nu se vor masacra.
Conversatia este de obicei un exercitiu al mintii. Birfa, un exercitiu al limbii.
Esti inteligent daca nu crezi decat jumatate din ceea ce auzi;
esti intelept daca stii care jumatate!
Nu poti schimba trecutul, dar iti poti nenoroci un prezent linistit ingrijorandu-te despre viitor.Invata si din greselile altora, nu vei avea timp sa le faci tu pe toate.
Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana,
dar pentru o persoana esti intreaga lume
Ne trebuie doi ani sa invatam sa vorbim
si intreaga viata sa invatam sa tacem.
Nu merita sa plangi pentru nimeni,
iar cei care merita nu te vor face sa plangi.
NIMIC NU E IMPOSIBIL. DOAR CA UNELE LUCRURI SUNT MAI PUTIN PROBABILE DECAT ALTELE.
Nu dispretui lucrurile mici; o lumanare poate face oricand ceea ce nu poate face soarele niciodata:sa lumineze in intuneric.
"Scrisori imaginare" Octavian Paler
Cel dupa care ma ghidez e insa : " Sa fii sigur ca poti invinge pe cineva; sa nu o faci, iar el sa nu stie! " ( Marin Preda - Demnitatea puterii )
Furni nu ca nu-mi place dar prea ma bucur de atentia ta.Ptr ce faci trimiteri la sporturi idioate? Nu-mi placi si nu mi-ai placut niciodata dar, te asigur, ca pot face abstractie.Nu esti decit o intelectuala inchipuita pentru ca adevaratii nu se preteaza la a se lua de oameni...
Harciog, sport idiot... tu si ambramburica de ministra a educatiei. ca ce ne trebuie pentru mens sana. sau mentosana in corpore sano. ia, iarasi latineasca. ce sa fac, lecturile si asteptarile mele de la tinerele sperante ma ucid. dar eu tot sper in forme cu fond, adica educatie fizica si intelectuala pentru cei ce vor fi. poate e prea mult sa cer sa stie istorie si mitologie. eu de acolo am invatat sa ma port. cu cavalerisme si toate cele de mult expirate, dar asa de frumoase. ti-am acordat atentie fiindca asa vreau eu sa am incredere in toti cei ce citesc cu grija ce postez. daca m-am inselat cu tine, iarta. daca poti. exemplul vine intotdeauna de sus. de la trubaduri si legendele athuriene citire.
Harciog, sa le luam pe rand: 1. afon nu, afona, poate. 2. te rog sa apelezi la atuuri, sau asi, sau tromfi, care iti sunt la indemana. 3. carui om foloseste ce? 4. cine ataca si cine se retrage vitimizand? ca nu vreau sa comentez asupra ortografiei (bent e maestrul), crezand ca te opui academiei si regulilor impuse poate arbitrar. dar logica trebuie musai sa fie, si aici esti, draga, deficitar. eu nu sunt o victima, ci un victor. ia, iarasi latina, bat-o vina. pentru tine doar, vae victis, in tot ce zici. ia de pune mana pe o carte. pe bune! te va ajuta in viata. vezi parazitii, ca si ei au acelasi mesaj. in romaneasca neaosa. de dupa blocurile gri.
anonim_4396 întreabă:
Gigi777 întreabă: