Da si Nu
As spune da deoarece fiecare om in viata are mai multe vise pe care le poate indeplini ori pe toate ori niciunul ori doar cateva. Ei bine acesti oameni cand ajung la apusul vietii lor isi doresc sa fie nemuritori pentru as putea indeplini visele. Poate ca unii dintre noi si-ar dorii asta poate ca unii nu vor sa isi indeplineasca cine stie ce vis, poate caunii vor sa studieze si sa aiba cunostinte multe si bune, poate ca unii vor sa colinde lumea si sa vada minuni ale naturii etc.
As spune nu deoarece Dumnezeu a vrut sa murim cu un scop anume nu s-a gandit el mai hai sa il lasam pastia sa moara ca de asa vrea muschiu meu. A facut asa cu un scop indiferent ca il stim sau nu mi se pare bine sa il respectam.Sincer poate ca unii nu vor sa traiasca vesnic pentru ca poate in mica/marea lor viata au atins punctul ce trebuia atins si au inima impacata. Poate ca alti oameni cred ca daca treiaesti numai tu vesnic si nu si persoana iubita (ex.:twilight) intr-o zi o vei pierde si iti vei petrece ''nemurirea''(ca viata nu poate fi numita) singur si fara o dorinta arzatoare.
Parerea mea este ca exista avantaje si dezavantaje la amandoua optiunile si eu as deschide poarta din curiozitate dar as lasa-o inchisa pe veci pentru ca nu vreau ca lumea in care traim sa schimbe si nu neaparat dar daca e vreau sa imi traiesc viata din plin indiferent cat de mica sau cat de mare va fi, dar avand pe constiinta nemurirea nu as mai face-o deoarece as sti ca as avea o groaza de ani pusi la dispozitia mea si nu ar mai fi acea senzatie ca fiecare secunda care trece este cate o particula de nisip ce se scurge din clepsidra vietii.
Presupun ca fiecare dintre voi are o alegere si am vazut ca majoritatea au raspuns nu dar daca as putea eu as deschide poarta si as si inchide-o la loc dupa ceva timp.
Felicitari pentru minunata intrebare pe care ne-ai pus-o.Este o adevarata ''aventura'' sa raspunzi la aceste chestii ce acum ni se par imposibile dar cine stie ce se va intampla peste ani.
Curiozitatea, mă îndeamnă să o deschid... "paradoxal", aş dori să o trăiesc/văd şi pe "asta"(!)... dar ceea ce nu este posibil, deoarece "trupul" a fost făcut ca să (ni) se întoarcă în pământ, iar "sufletul" să (ni) se ducă de unde l-am luat, şi anume de la Dumnezeu!
Nu pentru ca ce as vedea dincolo de acea poarta s-ar putea sa imi zdruncine lucruri in care am crezut toata viata, deci "ce nu sti nu te poate rani"
Nu cred. Pare a fi un lucru pe care si-l doreste oricine dar daca ne gandim mai bine nu e deloc asa. Nu vom fi fericiti.
„Mama, mai naste-ma o data! Prima viata nu prea mi-a iesit, cui nu i se poate intampla sa nu traiasca dupa pofta inimii? Dar poate a doua oara… Tu nu te speria numai din atata si naste-ma mereu" (Marin Sorescu). Curiozitatea este inscrisa firea omeneasca. Ea este fitilul din lumanarea cunoasterii. Si pentru asta nu ne este de ajuns o singura viata. Trecatoare. Daca as avea aceasta cheie, as considera ca este un dar. Si as considera ca poarta nemuririi ar deschide aceasta perspectiva tuturor, nu numai mie. In mod sigur, daca ar exista cheia, ar exista si un loc pentru fiecare care ar trece acest prag. Peste masura imaginatiei noastre. Asa cum si aceasta cheie ar exista. Ma duc cu gandul la vorbele reginei Isabella, care au avut semnificatia unei adevarate binecuvantari, inainte de prima calatorie spre descoperirea Lumii Noi, a lui Cristofor Columb: "Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care-l cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala!" A fi nemuritori este un vis pe care multi l-au avut. Si este firesc. Doar muritorii cauta nemurirea, fiindca nemuritorii nu stiu ce este aceasta. Cand gandul mortii ne insoteste, intelegem cu siguranta pretul vietii. Caci ne pare rau dupa aceasta lume cand o parasim. Si "ce rau ii pare sufletului dupa trup, atunci cand vine clipa despartirii" (Dan Puric).
Luvieere, excelent raspuns. Desi putin pragmatic, punctul tau de vedere este unul inedit si totalmente realist. Felicitari!
Nu cred, nu mi-ar placea sa vad cum mor toate persoanelñe dragi mie, sa-mi vad copii, nepotii, stranespotii murind si eu sa raman tot mai singura. intr-un final cred ca nu as mai avea un rost in viata.
Nu. Dacă ar fi să fiu nemuritoare, iar restul să nu fie ar fi foarte dureros să pierd toate persoanele dragi.
DA! Am o sete pentru cunoastere... si nu am timp in viata asta sa strang cunostintele care mi le doresc Eu as renunta la tot pentru nemurire... Ciudat?
Numai bine, Shin
Vad moartea ca pe ceva firesc, o necesitate.lumea e perfecta asa cum este deoarece poti avea la indemana,, stiu ca pot sti mai mult ''astfel incat sa iti duci viata scurta plina de mister si sete de cunoastere. avand, insa nemurirea si stiind totul am fi iresponsabili stricand cursul lucrurilor, consumand resurse necesare, ajungand la o suprapopulatie etc.sa nu uitam ca ce este prea mult duce la dezavantaje.cine stie...probabil in viitor stiinta va gasi o cale spre nemurire.asta nu ar fi bine. dar oricum scopul vietii traite de noi este supravietuirea.neavand nevoie de aceasta si traind vesnic...adevarata viata cu tot ce este pretios in ea si plina de sens este inexistenta. ceea ce ne tine pe noi in continua speranta fara lasitatea sinuciderii este faptul ca grijile vor trece deoarece natura ne va oferi intr-o zi temuta moarte si totodata odihna.asta ne da de fapt curaj sa induram.
Dacă ai avea cheia gândului meu, ai afla dacă aş deschide poarta nemuririi... Dar probabil că nu!
Eu chiar nu as sti ce sa fac.Pai daca as deschideo si as afla niste lucruri rele nu ar fi bine. Dar daca nu as deschideo m-ar chinuii gandul ca am ezitat. Cel mai bine ar fi sa gasesc singur raspunsurile, fara ajutorul niciunei,, chei,, si sa imi stapanesc curiozitatea.
Da.si cu ocazia asta nu ar mai muri nici o persoana:X
si nu ne vom mai pierde prietenii si pers dragi:X
tu ai deschide-o?
Nooo, sub nici o forma.Cum spunea si laly daca dumnezeu ne-a creat muritori atunci sa raminem asa.Si apoi, cred ca ar fi plictisitor sa traiesti vesnic
Eu pot numai sa iti spun din punct de vedere ipotetic ce as putea face sau nu, niciodata nu poti sti cu siguranta ceea ce faci peste cateva zile sau cateva minute.
Faptul ca noi suntem muritori este ceva firesc cel mai important este ca sufletul nostru este nemuritor in timp, in Imparatia Cerurilor alaturi de Dumnezeu.
Daca as avea posibilitatea sa posed o astfel de "cheie" cu siguranta as face-o pierduta pentru ca nu cade in sarcina noastra sa ne cunoastem viitorul sau cum vor sta lucrurile intr-un anumit moment al vietii.
Viata merita traita cu toate cele bune si rele.
Sincer? Nu. Dumnezeu ne-a dat muritori pe pamant si practic incalcam dorinta sa si felul in care ne-a creeat
Ar fi ca si cum as deschide cutia Pandorei si nu as sti ce sa fac cu atata rautate. mai bine nu. dar tu?
Nu cred ca as imbatrani asa de mult incat sa se sperie lumea de mine chiar si ziua...nu as deschideo pentru ca incalc dorinta lui Dumnezeu, si cred ca daca as deschideo alti ar muri de invidie...
Nu pentru ca daca avem nemurire nu inseamna ca sa fim etern fericiti, parerea mea