Da si Nu
As spune da deoarece fiecare om in viata are mai multe vise pe care le poate indeplini ori pe toate ori niciunul ori doar cateva. Ei bine acesti oameni cand ajung la apusul vietii lor isi doresc sa fie nemuritori pentru as putea indeplini visele. Poate ca unii dintre noi si-ar dorii asta poate ca unii nu vor sa isi indeplineasca cine stie ce vis, poate caunii vor sa studieze si sa aiba cunostinte multe si bune, poate ca unii vor sa colinde lumea si sa vada minuni ale naturii etc.
As spune nu deoarece Dumnezeu a vrut sa murim cu un scop anume nu s-a gandit el mai hai sa il lasam pastia sa moara ca de asa vrea muschiu meu. A facut asa cu un scop indiferent ca il stim sau nu mi se pare bine sa il respectam.Sincer poate ca unii nu vor sa traiasca vesnic pentru ca poate in mica/marea lor viata au atins punctul ce trebuia atins si au inima impacata. Poate ca alti oameni cred ca daca treiaesti numai tu vesnic si nu si persoana iubita (ex.:twilight) intr-o zi o vei pierde si iti vei petrece ''nemurirea''(ca viata nu poate fi numita) singur si fara o dorinta arzatoare.
Parerea mea este ca exista avantaje si dezavantaje la amandoua optiunile si eu as deschide poarta din curiozitate dar as lasa-o inchisa pe veci pentru ca nu vreau ca lumea in care traim sa schimbe si nu neaparat dar daca e vreau sa imi traiesc viata din plin indiferent cat de mica sau cat de mare va fi, dar avand pe constiinta nemurirea nu as mai face-o deoarece as sti ca as avea o groaza de ani pusi la dispozitia mea si nu ar mai fi acea senzatie ca fiecare secunda care trece este cate o particula de nisip ce se scurge din clepsidra vietii.
Presupun ca fiecare dintre voi are o alegere si am vazut ca majoritatea au raspuns nu dar daca as putea eu as deschide poarta si as si inchide-o la loc dupa ceva timp.
Felicitari pentru minunata intrebare pe care ne-ai pus-o.Este o adevarata ''aventura'' sa raspunzi la aceste chestii ce acum ni se par imposibile dar cine stie ce se va intampla peste ani.
Nu as deschide-o niciodata, pentru ca este poarta nemuririi, iar dumnezeu ne-a creat sa fim muritori. Dar daca vrea dumnezeu te poti rencarna, adica sa te mai nasti odata.
Nu. dumnezeu ne-a facut muritori si. asa ne-a creeat asa trebuie sa traim. cel putin asta e felul meu de a gandi.
Nu as deschideo, dar trebuie sa o contrazic pe mayaumnezeu nu ne-a creat muritori.La inceput Adam si Eva erau nemuritori, Dar din cauza faptului ca au incalcat porunca lui Dumnezeu au devenit muritori.
Nu pentru ca daca avem nemurire nu inseamna ca sa fim etern fericiti, parerea mea
Ar fi ca si cum as deschide cutia Pandorei si nu as sti ce sa fac cu atata rautate. mai bine nu. dar tu?
"Scurtimea vietii nu ne ingaduie iluzia sperantelor lungi..."
"Nemurirea ar sfîrşi prin a ne face călăi. Am avea un pămînt populat de călăi nemuritori. Ceea ce n-a reuşit moartea, să facă din crimă condiţia vieţii, ar reuşi nemurirea... Octavian Paler
O data ce as deschide poarta. nu ar mai avea nimeni ce sa`mi faca logic ca as deskide`o. as fi chiar atat de fraier?
Sincer. DA! why not? ma bucur ca si Shin e de aceeasi parere
sunt atatea de facut in viata si nu ai cum sa faci tot ce iti doresti intr-o sg viata...
dar as vrea sa pot sa deschid poarta acum cand st tanara...sa ramana asa...
nu vreau sa imbartrnesc. mi`e frica sa imbatranesc:-s
da stiu st loca. din 90
„Mama, mai naste-ma o data! Prima viata nu prea mi-a iesit, cui nu i se poate intampla sa nu traiasca dupa pofta inimii? Dar poate a doua oara… Tu nu te speria numai din atata si naste-ma mereu" (Marin Sorescu). Curiozitatea este inscrisa firea omeneasca. Ea este fitilul din lumanarea cunoasterii. Si pentru asta nu ne este de ajuns o singura viata. Trecatoare. Daca as avea aceasta cheie, as considera ca este un dar. Si as considera ca poarta nemuririi ar deschide aceasta perspectiva tuturor, nu numai mie. In mod sigur, daca ar exista cheia, ar exista si un loc pentru fiecare care ar trece acest prag. Peste masura imaginatiei noastre. Asa cum si aceasta cheie ar exista. Ma duc cu gandul la vorbele reginei Isabella, care au avut semnificatia unei adevarate binecuvantari, inainte de prima calatorie spre descoperirea Lumii Noi, a lui Cristofor Columb: "Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care-l cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala!" A fi nemuritori este un vis pe care multi l-au avut. Si este firesc. Doar muritorii cauta nemurirea, fiindca nemuritorii nu stiu ce este aceasta. Cand gandul mortii ne insoteste, intelegem cu siguranta pretul vietii. Caci ne pare rau dupa aceasta lume cand o parasim. Si "ce rau ii pare sufletului dupa trup, atunci cand vine clipa despartirii" (Dan Puric).
Aş duplica cheia şi aş vinde-o. Primii potenţiali cumpărători ar fi din două categorii. Primii ar fi cei care ar folosi-o pentru a face rău şi a câşiga material în timp scurt(jaf armat, etc) fără a putea fi ucişi în timpul acestor acţiuni - ei vor fi prinşi rapid şi închişi(o chinuitoare eternitate întemniţată). Cea de-a doua categorie este a celor care ar duplica la rândul lor cheia cumpărată de la mine şi ar vinde-o mai departe - ei mi-ar reduce drastic câştigurile, eu nemaifiind unicul furnizor; în timp scurt, cheia nemuririi ar deveni un bun comun, disponibil oricui. S-ar da legi specifice şi s-ar restricţiona reproducerea, însă ar fi un beneficiu de lungă durată în sensul unei oportunităţi care altfel nu s-ar putea ivi: nu ar mai fi nicio problemă explorarea spaţiului cosmic: cine pleacă nu moare, are tot timpul din lume să ajungă acolo unde doreşte; cine rămâne în urmă va trăi să primească veştile de departe - nemurirea ne-ar aduce bucuria de a şti totul - timpul nu ar mai fi o o problemă, o limitare, ar fi doar un mediu de transport al informaţiei, identic cu spaţiul în raport cu percepţia - acum descoperim metode a parcurge spaţiul mai rapid, atunci vom căuta metode să simţim mai puţin trecerea timpului, pentru a diminua latenţa perceptivă de la iniţiativă la rezultat.
Luvieere, excelent raspuns. Desi putin pragmatic, punctul tau de vedere este unul inedit si totalmente realist. Felicitari!